Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Ένοχος κρίθηκε ο 21χρονος που βίασε την πρώην φίλη του σε πάρτι ενηλικίωσης

Βόλος: Ένοχος κρίθηκε ο 21χρονος που βίασε την πρώην φίλη του σε πάρτι ενηλικίωσης

Ο άνδρας άσκησε έφεση διά των συνηγόρων του και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ο 21χρονος που είχε κατηγορηθεί από την πρώην φίλη του το 2021 ότι την βίασε σε πάρτι ενηλικίωσης στον Βόλο.

Ο 21χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και υποστήριξε ότι η ερωτική πράξη έγινε με την συναίνεση της κοπέλας

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών – η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη – στον κατηγορούμενο ο οποίος σε ηλικία 18 ετών βίασε συνομήλική του στο συγκεκριμένο πάρτι.

Ο 21χρονος, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Όπως κατέθεσε κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία η νεαρή κοπέλα, εκείνο το βράδυ είχε ζητήσει να αλλάξει ρούχα και κατέβηκε σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο ύστερα από υπόδειξη του οικοδεσπότη.

Μαζί της ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος προχώρησε στην πράξη του βιασμού και ενώ η κοπέλα του είχε τονίσει επανειλημμένως ότι ήθελε να σταματήσει.

«Ήταν φυσιολογική ερωτική πράξη»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το larissanet.gr, ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και περιέγραψε μια φυσιολογική ερωτική πράξη στην οποία η κοπέλα δεν εξέφρασε κάποια δυσφορία ή κάτι που να έδειχνε πως δεν έδωσε τη συναίνεση της για την πράξη.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών

Στο πάρτι, όπως είπε, ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά με την κοπέλα και όταν η τελευταία του είπε πως μπορεί να κατεβεί στο δωμάτιο μαζί της, ο ίδιος το εξέλαβε ως «ναι» από την πλευρά της.

«Σε κανέναν άνθρωπο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο» είπε ο 21χρονος για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη, ενώ σε ερώτηση της έδρας για τον λόγο που η κοπέλα προέβη στην καταγγελία, απάντησε πως ίσως να μην της άρεσε που το έμαθε ο περίγυρός της.

Όταν ο εισαγγελέας της έδρας τον ρώτησε αν θέλει να πει κάτι στην κοπέλα ή στην οικογένεια της που βρίσκονταν στο ακροατήριο, εκείνος απάντησε: «Ένα μεγάλο ‘γιατί;’» τονίζοντας πως όσα ανέφερε το κορίτσι ήταν ψέματα.

Αθώωση πρότεινε ο εισαγγελέας

«Δώσαμε στα παιδιά μας όλες τις ελευθερίες, μόνο που στην πορεία δεν τους μάθαμε να διαχειρίζονται αυτές τις ελευθερίες και τις συνέπειές τους» είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολος Τζαμαλής, επισημαίνοντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η παθούσα με δεδομένο και το νεαρό της ηλικίας τους.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ο κίνδυνος να «εκτραπεί η διαδικασία σε ηθικές αξιολογήσεις» προσθέτοντας ότι υπάρχουν και δύο δυσχέρειες που έχουν να κάνουν με την απουσία αυτόπτη μάρτυρα και το θέμα της συναίνεσης.

Ανέφερε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση το γεγονός της συνουσίας είναι «αδιαμφισβήτητο» προσθέτοντας ότι για την άσκηση βίας δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία όπως μια ιατροδικαστική εξέταση που να τεκμηριώνει σωματικές κακώσεις.

«Ως προς το κρίσιμο σημείο, αυτό της συναίνεσης, δεν μπορώ με βεβαιότητα στη συνείδηση μου να πω ότι υπήρξε ρητή εκφορά σαφούς και αντιληπτής υπό τις περιστάσεις έλλειψη της συναίνεσης για τις πράξεις αυτές» κατέληξε ο εισαγγελέας και πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024