Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξενοδοχεία: Στο κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ξενοδοχεία: Στο κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ο ξενοδοχειακός μπαξές των πλειστηριασμών εκτείνεται από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη

Ούτε ένα -ούτε δύο…αλλά τριάντα ξενοδοχεία αναμένεται να αλλάξουν χέρια μέχρι να βγει η άνοιξη, καθώς ο Απρίλιος και ο Μάιος κρύβουν «τουριστικά» ηλεκτρονικά σφυριά.

Άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα είναι τα ξενοδοχεία  που περνούν το κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για κάποια ξενοδοχειακή μονάδα από την Ορεστιάδα, τα Ιόνια νησιά, το Βόρειο Αιγαίο, τους Δελφούς, το Ναύπλιο, τις Κυκλάδες. Με λίγα λόγια, ο ξενοδοχειακός μπαξές των πλειστηριασμών εκτείνεται από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη.

Με το ταμπλό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να αναγράφει ποσά από 300.000.000  ευρώ έως και  108.000  ευρώ που είναι και η μικρότερη τιμή για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κατερίνη.

Βέβαια τα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν καθώς η τιμή τους ζαλίζει είναι  τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Μαντωνανάκη  με τιμή πρώτης προσφοράς  το ιλιγγιώδες ποσό των 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ιστορικό Elounda Beach Hotel & Villas και Elounda Bay Palace. Τα δύο ξενοδοχεία επανεμφανίστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  μετά την ακύρωση  του προηγούμενου πλειστηριασμού στις 6 Μαρτίου από το Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς τότε κρίθηκε πως υπήρξαν δύο σημαντικές παραλείψεις επί της τυπικής διαδικασίας που ορίζει ο νόμος. Η επισπεύδουσα Eurobank βεβαια επανήλθε και προκήρυξε νέο πλειστηριασμό για τις 15 Μαϊου.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο e-auction,  οι  ξενοδοχειακές μονάδες «ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΗΤΣ» και «ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΑΙΗ», παρουσιάζουν λειτουργική ενότητα και αποτελούν ένα ενιαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα και τίθενται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 300.000.000,00 ευρώ

Επισπεύδουσα εμφανίζεται η Eurobank ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών του από 22.03.2007 κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε η ΗΛΙΟΣ Α.Ε. της οικογένειας Μαντωνανάκη.

Στοιχεία

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ξενοδοχείο Elounda Beach Hotel & Villas είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κατηγορίας 5*, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 έως 1971 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε. Στην εντολή ανάθεσης διενέργειας εκτίμησης από την επί του πλειστηριασμού υπάλληλο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΗΤΣ διαθέτει επιφάνεια κτισμάτων συνολικής έκτασης 15.982,32 τμ , κολυμβητικές δεξαμενές εκτάσεως 3.010,64 τμ και γήπεδα/αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 1.467 τμ..

Ωστόσο, στην έκθεση εκτίμησης εκφράζεται η επιφύλαξη του εκτιμητή για το κατά πόσο οι επιφάνειες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση του ξενοδοχείου σήμερα καθώς διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις σε αεροφωτογραφίες καθώς έχουν παρέλθει 16 χρόνια από την μέτρηση. Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020 , 249 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 263 δωματίων.

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Elounda Bay βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κρήτης και πέρα από τις υπηρεσίες διαμονής προσφέρει πλήθος επιπρόσθετων παροχών. Το Elounda Bay Palace, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, πρόκειται για ένα πολυτελές κατηγορίας 5 αστέρων, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση εκτίμησης. Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020 ,266 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 252 δωματίων.

Το μπρα ντε φερ με το Δημόσιο

Ο όμιλος Μανταντωνάκη βρίσκεται όμως σε ανοιχτό πόλεμο και με το ελληνικό δημόσιο για το ξενοδοχείο Grand Resost Lagonissi.

Η αντιδικία για το ακίνητο στο Λαγονήσι του επιχειρηματία Μαντωνανάκη και του Ελληνικού Δημοσίου χρονολογείται από το 1999, όταν ο κρητικός επιχειρηματίας συνήψε με τον ΕΟΤ σύμβασης μίσθωσης για έκταση 326 στρεμμάτων στο Λαγονήσι, διάρκειας 77 ετών, με την υποχρέωση να υλοποιήσει επενδύσεις 263,9 εκατ. ευρώ, το σύνολο των οποίων θα παρέμενε σε όφελος του ΕΟΤ και του Ελληνικού Δημοσίου μετά τη λήξη της παραχώρησης.Παρόλα αυτά η σύμβαση τροποποιήθηκε το 2003, μεταξύ της ΕΤΑΔ και της Αττικός Ήλιος και τα σχέδια της εταιρείας δεν ολοκληρώθηκαν.

Ο όμιλος Μαντωνανάκη υποστηρίζει ότι δικαιώθηκε με τελεσίδικες αποφάσεις των αρμόδιων Δικαστηρίων και μάλιστα έχει επιδικασθεί υπέρ του και σε βάρος της θυγατρικής εταιρείας του Υπερταμείου, της ΕΤΑΔ Α.Ε, ποσό άνω των 750 εκατ. ευρώ.

Το Elounda Beach και ο Παπανδρέου

Η Ελούντα και το Elounda Beach  είχε γίνει ο μόνιμος τόπος όπου ο Ανδρέας Παπαπανδρέου συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και όπου πολιτικές διεργασίες  λάμβαναν χωρα ανάμεσα σε μακροβούτια και ψαροφαγία.

Πρώτη φορά το 1989

Η μοναδική διαρρύθμιση, η διακόσμηση των χώρων, οι exclusive παροχές και η μοναδική τοποθεσία του «Elounda Beach»  το κατέστησαν πόλο έλξης για εξέχοντα πρόσωπα από όλον τον κόσμο, ανάμεσα στους rich and famous επισκέπτες του πολυτελούς ξενοδοχείου ήταν πολλοί πρίγκιπες, διάσημοι καλλιτέχνες, γνωστοί επιχειρηματίες, ηγέτες κρατών και Ελληνες πολιτικοί, όπως και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ .Το 1989, ενώ πάνω από τη χώρα πλανιόταν η βαριά σκιά του σκανδάλου Κοσκωτά και είχε περάσει την οδυνηρή περιπέτεια με την υγεία του, ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε το ξενοδοχείο διαμονής του στην Ελούντα επιλέγοντας το «Elounda Beach» του Κώστα Μαντωνανάκη για να κάνει πολυτελείς διακοπές με τη Δήμητρα Λιάνη

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα διαμονής του στο εμβληματικό ξενοδοχείο μαζί με πολλά μέλη του επιτελείου του, όπως ο Γιώργος Κατσιφάρας  και ο Αντώνης Λιβάνης , οι υπεύθυνοι τον υποδέχτηκαν υπό τους ήχους του αγαπημένου του τραγουδιού την εποχή εκείνη, το οποίο ερμήνευσε η τραγουδίστρια Μάρθα, η οποία του τραγουδούσε πριβέ στην Αθήνα. Η κίνηση των ξενοδόχων συγκίνησε τον τότε πρωθυπουργό και έκτοτε επαναλαμβανόταν κάθε χρονιά.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024