Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Νέα ισχυρή δόνηση - Δεκάδες μετασεισμοί

Ταϊβάν: Νέα ισχυρή δόνηση – Δεκάδες μετασεισμοί

Τρόμαξαν οι κάτοικοι της Ταϊβάν που ξύπνησαν από σεισμό 6,3 βαθμών στα ανατολικά του νησιού - Ο μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 02:32 τα ξημερώματα της Τρίτης, 21:32 ώρα Ελλάδας

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην Ταϊβάν στις 02:32 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα, 21:32 της Δευτέρας στην Ελλάδα), σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της νήσου. Η ώρα του σεισμού που συντάραξε τους κατοίκους ήταν τέτοια που πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους, ενώ παρακολουθούνται οι αναφορές για τυχόν τραυματίες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην επαρχία Χουάλιεν (ανατολικά) και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5,5 χιλιόμετρα, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Έξι λεπτά νωρίτερα προηγήθηκε σεισμική δόνηση 6 βαθμών, με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα βορειότερα. Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για σημαντικές καταστροφές. Η σεισμική δραστηριότητα παρουσιάζει έξαρση στην Ταϊβάν μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε στις 3 Απριλίου τη νήσο.

Ο πρώτος ισχυρός σεισμός – μεγέθους 5,5 βαθμών – σημειώθηκε τη Δευτέρα γύρω στις 5:08 μ.μ., σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Ακολούθησε μια σειρά μετασεισμών και σεισμών, με δύο έντονες δονήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη γύρω στις 2:30 π.μ. της Τρίτης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP και μάρτυρες στην Ταϊπέι.

Μαρτυρίες που μεταφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο

«Έπλενα τα χέρια μου και ξαφνικά ένιωσα αυτό που νόμιζα ότι ήταν ίλιγγος«, δήλωσε ο Ολιβιέ Μπονιφάσιο, τουρίστας που διέμενε στη συνοικία Νταάν της Ταϊπέι. «Μπήκα στο δωμάτιό μου και παρατήρησα ότι το κτίριο κουνιόταν και άκουσα το γραφείο να τρίζει», είπε, προσθέτοντας ότι τότε κατάλαβε ότι επρόκειτο για έναν ακόμη μετασεισμό.

Η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι ένας σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών είχε σημειωθεί στις 2:26 π.μ., ενώ έξι λεπτά αργότερα ακολούθησε ένας σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών. To αίσθημα ήταν πως «οι γυάλινες πλάκες των μπάνιων και των παραθύρων έκαναν θόρυβο» καθώς το νησί έτρεμε, περιγράφουν δημοσιογράφοι, ενώ το Reuters κάνει λόγο για περισσότερους από 80 μετσεισμούς.

Η περιοχή Χουαλιέν ήταν το επίκεντρο ενός σεισμού μεγέθους 7,4 βαθμών που σημειώθηκε στις 3 Απριλίου, προκαλώντας κατολισθήσεις που απέκλεισαν δρόμους γύρω από την ορεινή περιοχή, ενώ κτίρια στην κύρια πόλη Χουαλιέν υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον σεισμό, με το τελευταίο πτώμα να βρίσκεται σε λατομείο στις 13 Απριλίου.

Η υπηρεσία πρόληψης τσουνάμι NWS Tsunami Alerts δήλωσε πως η Καλιφόρνια είναι ασφαλής.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024