Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Πώς βοήθησε Έλληνας μετανάστης στη διάσωση εγκλωβισμένων στο φαράγγι

Ταϊβάν: Πώς βοήθησε Έλληνας μετανάστης στη διάσωση εγκλωβισμένων στο φαράγγι

Μαζί με άλλα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου και της πεθεράς του, παγιδεύτηκαν στο μονοπάτι όταν χτύπησε ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ

Στον απεγκλωβισμό 10 ανθρώπων με τους οποίους βρισκόταν στο ίδιο μονοπάτι την ώρα του μεγάλου σεισμού 7,4 της κλίμακας Ρίχτερ στην Ταϊβάν βοήθησε ο Έλληνας μετανάστης στην Άπω Ανατολή, Δημήτρης Μπέλμπας, ο οποίος βρέθηκε εκεί από τη Σιγκαπούρη για διακοπές με τη Ταϊβανέζα σύζυγό του και την πεθερά του.

Με ψυχραιμία και όντας εκπαιδευμένος πρόσκοπος, ο Δημήτρης Μπέλμπας οδήγησε τα εγκλωβισμένα άτομα σε ασφαλές σημείο

«Έχω ζήσει τον σεισμό του 1981 στην Αθήνα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει» λέει ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μπλέμπας ζει στη Σιγκαπούρη τα τελευταία 17 χρόνια και όπως λέει «πήγαμε στην Ταϊβάν για τις σχολικές διακοπές για να δούμε την οικογένεια της γυναίκας μου και να πάμε μία οικογενειακή εκδρομή στο φαράγγι του Ταρόκο. Ο σεισμός μας βρήκε σε ένα μονοπάτι στο φαράγγι όπου αποκλειστήκαμε με τρεις γυναίκες από την Ταϊβάν. Συνολικά 11 άτομα εγκλωβιστήκαμε μέσα στο φαράγγι».

«Τέτοιο σεισμό δεν τον έχω ζήσει ποτέ ξανά. Σκηνές πολέμου, τρομερές εκρήξεις από τις κατολισθήσεις, φασαρία, σκόνη να μην μπορείς να δεις τίποτα, να μην μπορείς να αναπνεύσεις. ταν βίωμα ζωής» τόνισε.

Όπως περιέγραψε, άρχισαν να πέφτουν βράχοι και να σημειώνονται κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κλείσουν τα περάσματα μέσα από το φαράγγι.

Όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν όλοι καλά, αναζήτησε εγκλωβισμένους πεζοπόρους. Εντόπισε μια 5μελή οικογένεια με τρία παιδιά και ακόμα τρεις γυναίκες. Με ψυχραιμία και όντας εκπαιδευμένος πρόσκοπος οδήγησε τα άτομα σε ασφαλές σημείο.

«Όταν φύγαμε οι ενήλικες, υποσχέθηκα στην οικογένεια ότι θα γυρίσουμε να τους απεγκλωβίσουμε», είπε φανερά συγκινημένος.

Έμειναν στο φαράγγι περίπου 8 ώρες μέχρι να βρουν διέξοδο. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του και τις τρεις γυναίκες περπάτησαν μιάμισι ώρα μέχρι να βρουν βοήθεια και να τη στείλουν να απεγκλωβίσει την οικογένεια που είχε μείνει πίσω στο φαράγγι.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024