Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης «προσκυνάει» τον Ιερώνυμο για ήρεμο Πάσχα στις εκκλησίες

Ο Μητσοτάκης «προσκυνάει» τον Ιερώνυμο για ήρεμο Πάσχα στις εκκλησίες

Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος θα επισκεφτούν από κοινού δομές της αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό την Παρασκευή (26/04) θάβοντας το «τσεκούρι του πολέμου» ενόψει Πάσχα.

Δομές της αρχιεπισκοπής θα επισκεφθούν από κοινού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Παρασκευή, 26 Απριλίου. Με τις σχέσεις της εκκλησίας και της κυβέρνησης να έχουν διαρραγεί μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις επιθέσεις σε γαλάζιους βουλευτές να πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες  ο πρωθυπουργός κάνει κινήσεις στη σκακιέρα ελπίζοντας σε ένα ήρεμο Πάσχα.

Με τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού να βρίσκεται προ των πυλών και γνωρίζοντας καλά πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν στις εκκλησίες την «Αγία Εβδομάδα» ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει μια εικόνα εξομάλυνσης των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας ώστε να εκλείψουν οι καταδικαστέες επιθέσεις ακραίων σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Το καταδικαστέο χαστούκι

Σαν και αυτή μέλος του κόμματος «Νίκη» που εξύβρισε και χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη επειδή η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων ζευγαριών. Το περιστατικό συνέβη στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο στην Καβάλα στο τέλος της ακολουθίας και μετά από αναφορά του ιερέα εξ άμβωνος στην παρουσία της βουλευτή.

Στο Πειθαρχικό ο βουλευτής της «Νίκης» για αυτά που είπε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας πως «άμεσα επιβεβαίωσε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής». Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς το δρόμο της πόλωσης επέλεξε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος, κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματός του.  Παρεμβαίνοντας σε συζήτηση που διεξάγεται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, έδειξε να δικαιολογεί την επίθεση υποστηρίζοντας πως οι ενέργειες της κυβέρνησης υποκινούν την βία.

Ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός μετά τη νέα παραφωνία κάλεσε για εξηγήσεις τον βουλευτή του, ο οποίος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό, την Τρίτη (23/04).

Λεκτική βία στην υφυπουργό Μεταφορών

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε μέσα σε εκκλησία η βουλευτής της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη. Ιερέας επιτέθηκε φραστικά στην υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Ταμπαχάνων, στη μνήμη θυμάτων της Τουρκοκρατίας, ιερέας εξαπέλυσε φραστική επίθεση στην κ. Αλεξοπούλου, με αφορισμούς και κατάρες, με αφορμή το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο ιερέας μίλησε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και άσκησε λεκτική βία στην υφυπουργό, με έντονο ύφος, αφορισμούς και κατάρες. Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Τελικά η κ. Αλεξοπούλου κατάφερε να αποχωρήσει από την πλατεία Ταμπαχάνων.

Αποδέκτης λεκτικής επίθεσης έγινε και ο βουλευτής Κεφαλονιάς, Παναγής Καππάτος, στη γιορτή του Ακαθίστου Ύμνου, το Σάββατο |(20/04) στην Ιερά Μονή Σισσίων.

«Δεν είναι σωστές»

Θυμίζουμε πως με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολιτικοί μέσα σε εκκλησίες λόγω της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ερωτώμενος σχετικά τόνισε ότι «δεν είναι σωστές».

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή».

Στη συνέχεια ανέφερε και τον παράγοντα της ανατροφής αλλά και το πώς εκλαμβάνουν κάποιοι τα θέματα της Εκκλησίας: «Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

⇒ Συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο με τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, είναι προγραμματισμένη την Τρίτη (23/04). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024