Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρωτότυπες ιδέες για βαμμένα αυγά… που ξεχωρίζουν

Πρωτότυπες ιδέες για βαμμένα αυγά… που ξεχωρίζουν

Αυτό το Πάσχα κάντε την ανατροπή και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με τα εντυπωσιακά σχέδια στα πασχαλινά σας αυγά.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και τους εορτασμούς του Πάσχα, ιδανική περίοδος για να προετοιμαστούμε και να δημιουργήσουμε το πιο εντυπωσιακό τραπέζι για τους αγαπημένους μας.

Φυσικά, από το τραπέζι σας δεν γίνεται να λείπουν τα πασχαλινά αυγά, που παραδοσιακά οι νοικοκυρές τα βάφουν σε κόκκινο χρώμα. Φέτος όμως, μπορείτε να εντυπωσιάσετε, δοκιμάζοντας νέες τεχνικές και πρωτότυπες ιδέες.

Εφέ μάρμαρου

Το έχουμε δει να πρωταγωνιστεί από την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων μέχρι και στο nail art, οπότε γιατί όχι και στα πασχαλινά μας αυγά; Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα: Νερό, βαφές αυγών, ξύδι από λευκό κρασί και λάδι.

Σε ένα γυάλινο μπολ με χλιαρό νερό προσθέστε ένα κουταλάκι βαφή, μια κουταλιά ξίδι και ανακατέψτε. Βάλτε στην συνέχεια τα βρασμένα αυγά, αφήστε τα έως και για δύο λεπτά και αφαιρέστε τα.

Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, βάλτε χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες βαφή σε πιο σκούρα απόχρωση ή χρώμα από το προηγούμενο. Και πάλι ρίξτε στο νερό μια κουταλιά ξύδι και μια ελαιόλαδο.

Ανακατέψτε και στην συνέχεια γυρίστε τα αυγά σε αυτό το μείγμα. Στραγγιστέ τα, σκουπίστε τα προσεκτικά και είναι έτοιμα.

Δοκιμάστε τους παστέλ τόνους

Φέτος την άνοιξη θα φορεθούν πολύ, οπότε γιατί να μην τους δοκιμάσετε και στα αυγά σας; Για να τα καταφέρετε, θα χρειαστείτε εκτός από τα χρώματα της επιλογής σας, νερό και ξύδι.

Καθαρίστε καλά τα αυγά και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά ξύδι ώσπου να βράσουν. Σε διάφορα μπολάκια βάλτε ζεστό νερό, μισή κουταλιά της σούπας βαφή και μια κουταλιά ξύδι.

Ανακατέψτε και στην συνέχεια βυθίστε το αυγό και στροβιλίστε το για λίγα δευτερόλεπτα.  Αφαιρέστε το, ακουμπήστε το σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσει και είναι έτοιμο.

Πασχαλινά αυγά με… ρύζι

Ενώ μπορεί να ακούγεται περίεργο, το τελικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τον κόπο σας. Θα χρειαστείτε ρύζι, πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης ή σακουλάκι και τα χρώματα της επιλογής σας. Μέσα στο ποτηράκι, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι και χρωματιστέ το με 5-6 σταγόνες χρώματος.

Έπειτα προσθέστε το βρασμένο αυγό, ανακατέψτε ελαφρώς και το αυγό σας είναι έτοιμο.

Πολύχρωμα αυγά

Αυτή η τεχνική είναι πανεύκολη και δίνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για να ξεκινήσετε, τυλίξτε τα αυγά σας με μια χαρτοπετσέτα και ρίξτε τις διαφορετικές βαφές.

Πιτσιλίστε στην συνέχεια με λίγο νερό (αποφύγετε να ρίξετε πολύ για να μην βγουν εντελώς αχνά τα χρώματα) και αφήστε τα όλο το βράδυ να στεγνώσουν. Μόλις είναι εντελώς στεγνά, τα ξετυλίγετε και είναι έτοιμα.

Κι ενώ τα αυγά σας θα έχουν τον… πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι, μην ξεχνάτε να το διακοσμήσετε με πασχαλινά στολίδια που θα προσδώσουν ένα ακόμα πιο ζεστό και εορταστικό αέρα.

Θα τα βρείτε όλα και φυσικά πασχαλινά δώρα για τους αγαπημένους σας, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR ενώ θα τα παραλάβετε στην ώρα τους, στην πόρτα σας χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Και μην ξεχνάτε, ότι χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA μπορείτε να τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024