Εφορία: Απλήρωτοι φόροι 1,539 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2024
Με χρέη στην εφορία 3,87 εκατομμύρια φορολογούμενοι
Στα 1,539 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το πρώτο δίμηνο του 2024 με τον αριθμό των οφειλετών να διαμορφώνεται σε 3.878.712 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος ανέρχεται στο ποσό των 107,18 δισ. ευρώ. Από το χρέος αυτό τα 26,3 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να περιορίζεται στα 80,85 δις. ευρώ
Σύμφωνα με τα στοιχεία με χρέη στην εφορία εμφανίζονται 3.878.712 φορολογούμενοι, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.5064.75.
Στο ίδιο διάστημα εισπράχθηκαν 968 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τα στοιχεία για το δίμηνο
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, για το 2μηνο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 1,736 δις €, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 1,484 δις € (αύξηση κατά 17%).
Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία μας, εξαιρουμένων των 10 μη φορολογικών κατηγοριών:
Για το μήνα αναφοράς (Φεβρουάριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 956 εκ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 930 εκ (αύξηση κατά 2,8%).
Για το 2μηνο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 1,539 δις €, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχε φτάσει τα 1,331 δις € (μείωση κατά 15,4%).
2.3. Εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ):
Για το μήνα αναφοράς (Φεβρουάριος) οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ) έφτασαν τα 199 εκ. €, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023 έφτασαν τα 161 εκ. € (αύξηση κατά 24%).
Το 93% προέρχεται από τις κάτωθι κατηγορίες:

Για το 2μηνο, οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ) έφτασαν τα 294 εκ. €, ενώ την ίδια περίοδο το 2023 είχαν φτάσει τα 223 εκ. € (αύξηση κατά 32%).
- Ακίνητα: Νέος «ΕΝΦΙΑ» για ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι επιβαρύνονται, πότε και πόσο θα κληθούν να πληρώσουν
- Η Ferrari βάζει όρια σε Χάμιλτον και Λεκλέρ
- Ευλογιά προβάτων: Καταγγελία κτηνοτρόφου για τα νεκρά ζώα – «Έλεγαν ότι τα αποτέφρωσαν όμως έκαναν μπάζωμα αλά Τέμπη»
- Last Sunday Before Christmas: Shops Open Across Greece
- Η Πόρτο ανακοίνωσε τον Τιάγκο Σίλβα
- «Βούλιαξε» από Αϊ-Βασίληδες το κέντρο της Αθήνας
- Ηλιοστάσιο: Επίσημη έναρξη του χειμώνα με τη μικρότερης διάρκειας ημέρα – Έθιμα ανά τον κόσμο
- «Έμεινα με τον Ρομπ και τον Νικ Ράινερ λίγες εβδομάδες πριν από τις φρικιαστικές δολοφονίες – τι είδα μέσα στο σπίτι της οικογένειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)




















![Χρυσή Βίζα: Ισραήλ και Τουρκία ψηφίζουν ελληνική Golden Visa [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_world-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442