Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Τελεσίγραφο των ΗΠΑ - «Πωλητήριο ή αποκλεισμός της εφαρμογής»

TikTok: Τελεσίγραφο των ΗΠΑ – «Πωλητήριο ή αποκλεισμός της εφαρμογής»

Η απαγόρευση του TikTok αντανακλά τις ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες των νομοθετών για την Κίνα.

Ένα νόμο που μπορεί να οδηγήσει στην απαγόρευση της πλατφόρμας TikTok στις ΗΠΑ, ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, με συντριπτική πλειοψηφία 360 ψήφων υπέρ και 58 κατά, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του Tik Tok, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του, κινεζικής καταγωγής, το πουλήσει.

Ειδικότερα, μέσα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο των 184 σελίδων υπάρχει μια διάταξη που ορίζει, ότι η κινεζική μητρική εταιρεία του Tik Tok, ονόματι ByteDance, θα πρέπει να πουλήσει το μερίδιό της στη δημοφιλή πλατφόρμα σε εταιρεία ή πρόσωπο με έδρα τις ΗΠΑ εντός ενός έτους. Εφόσον δε συμβεί αυτό, τότε το TikTok θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση πέρασε από κοινού με την ψηφοφορία για τη χορήγηση πακέτου βοήθειεας 95 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Οι ανησυχίες

Η απαγόρευση του TikTok αντανακλά τις ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες των νομοθετών για την Κίνα.

Μέλη και των δύο κομμάτων, μαζί με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, έχουν ανησυχήσει ότι οι κινεζικές αρχές θα μπορούσαν να αναγκάσουν την ByteDance να παραδώσει δεδομένα Αμερικανών χρηστών ή να κατευθύνουν την εταιρεία να καταστείλει ή να ενισχύσει το περιεχόμενο του TikTok που είναι ευνοϊκό για τα συμφέροντά της. Η TikTok έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης και έχει δηλώσει ότι δεν έχει μοιραστεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με τις κινεζικές αρχές.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει παράσχει δημοσίως στοιχεία που να δείχνουν ότι η TikTok μοιράστηκε δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση ή πείραξε τον δημοφιλή αλγόριθμο της εταιρείας, ο οποίος επηρεάζει το τι βλέπουν οι Αμερικανοί, σύμφωνα με το Associated Press.

Sports in

Τα «σενάρια» είναι για μετά…

Τα ονόματα κάνουν «παρέλαση» για τον Ολυμπιακό αλλά αυτό που προέχει, ειδικά τώρα, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024