Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικοί διαξιφισμοί ενόψει ευρωεκλογών - Τα «μέτωπα» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Πολιτικοί διαξιφισμοί ενόψει ευρωεκλογών – Τα «μέτωπα» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Η κυβέρνηση στην προεκλογική της εκστρατεία, ανασύρει τα περί κινδύνου αστάθειας.

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο για τις ευρωκάλπες, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά ζητημάτων.

Η κυβέρνηση στην προεκλογική της εκστρατεία, ανασύρει τα περί κινδύνου αστάθειας, προκειμένου να αντλήσει ψηφοφόρους. Κάτι που έπραξε και η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο MEGA.

«Έχει μεγάλη σημασία η σταθερότητα»

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές, πάντα έχουμε συνηθίσει να περιορίζεται ο διάλογος στην εσωτερική ατζέντα. Δεν είναι έτσι. Πρέπει να σκεφτούμε ότι στην επόμενη 5ετια ένα πλήθος πολύ σημαντικών αποφάσεων που θα ληφθούν από τους ευρωβουλευτές, θα αφορούν και στη χώρα μας»,  είπε η κ. Βόζεμπεργκ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν και στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτές τις ευρωεκλογές ποιους ευρωβουλευτές θα στείλουμε, πόσο δυνατή θα είναι η φωνή της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που συνομοθετεί μαζί με τα άλλα δύο όργανα. Έχει μεγάλη σημασία δε, σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς ευρωβουλευτές, από εδώ και την επόμενη 5ετια, πρόκειται να διαπραγματευτούν πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη χώρα μας».

Όπως λέει η ίδια: «Έχει μεγάλη σημασία η σταθερότητα για τη χώρα μας, βλέπουμε λαϊκίστικες και πολύ οξείες αντιπαραθέσεις οι οποίες δεν έχουν επιχειρήματα και στοιχεία, προσπαθεί η αντιπολίτευση να περιστρέψει το ενδιαφέρον στην εσωτερική αντιπολίτευση με το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Δεν έχουμε ατζέντα γιατί δεν αφήνει ο δημόσιος διάλογος να αναπτυχθούν αυτά ακριβώς τα θέματα».

«Στην αντιπαράθεση μπαίνουν μια σειρά ζητήματα»

«Το σύμφωνο αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους ευρωπαίους (σ.σ. για τη μετανάστευση), εξυπηρετεί 100% την Ευρώπη γιατί δε θέλει να αναλάβει ευθύνες», είπε  ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που υπογράφηκε λίγες ημέρες πριν.

«Θα ξέρει ο ελληνικός λαός ότι αυτή η καινούργια συνεννόηση αφορά την Ελλάδα και τις χώρες υποδοχής, όπου όσους μετανάστες δε θα θέλει να πάρει μια ευρωπαϊκή χώρα, θα πληρώνει 12.000 ευρώ το κεφάλι και θα μένουν στην Ελλάδα».

«Στην αντιπαράθεση μπαίνουν μια σειρά ζητήματα. Ιδιοκτησία της ΝΔ δεν είναι ούτε η Εκκλησία, ούτε η πατρίδα, ούτε κανείς. Όταν επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο να αρπάξουν την ψήφο, λέγοντας ότι αυτοί είναι πατριώτες, έφεραν τον Μπελέρη, φυσικό είναι και το κάθε κόμμα να κοιτάξει να προστατέψει την προσπάθειά του», συμπλήρωσε.

«Να συζητήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σημείωσε:

«Το σημαντικό είναι αυτόν τον ενάμιση μήνα να συζητήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, που είναι η κλιματική αλλαγή, το πώς χώρες σαν την Ελλάδα και ευρύτερα η Ευρώπη θα μπορεί να διαχειρίζεται τις κρίσεις που έρχονται έτσι ώστε να προστατεύει ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους».

«Οι χώρες και η Ευρώπη ολόκληρη πρέπει να δημιουργήσει τα έργα έτσι ώστε να υπάρχει προστασία και η πρόληψη. Δεν μπορούμε συνεχώς να αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αυτά όταν χτυπούν τη χώρα μας και μετά έχουν πολύ μεγάλες συνέπειες και για τους πολίτες και για τις περιουσίες. Δεν έχει αναβαθμιστεί όσο θα θέλαμε η Πολιτική Προστασία. Αυτό είναι ένα στοίχημα», συμπλήρωσε.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν και στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024