Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τον «δικέφαλο»

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός για τον «δικέφαλο»

O ΠΑΟΚ ηττήθηκε και στην ρεβάνς της Τούμπας από την Κλαμπ Μπριζ (0-2) και είπε «αντίο» στο Conference League

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ σταμάτησε στα προημιτελικά του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στον δεύτερο προημιτελικό με την Μπριζ, ηττήθηκε στην Τούμπα (0-2), με τα δύο γκολ του Τζουντγκλά, και είπε «αντίο» στην Ευρώπη με άδοξο τρόπο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία δεν απείλησε ουσιαστικά τους Βέλγους, πλέον στρέφει την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις και το πρωτάθλημα της Super League.

Δυνατό ξεκίνημα από τους Βέλγους

Η Μπριζ μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 13ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά, με το σουτ του Φέλτερσεν από πλεονεκτική θέση να περνάει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν ξανά με αξιώσει την περιοχή του Κοτάρσκι, με τον Σκόρας να κάνει την σέντρα και τον Τζουτγκλά από το ύψος της μικρής περιοχής να αστοχεί.

0-2 για τους Βέλγους πριν το ημίχρονο

Οι Βέλγοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 33ο λεπτό, οι παίκτες της Μπριζ βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, ο Σάμπε σέντραρε από τα δεξιά στον Τζουντγκλά και εκείνος έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι και απείλησαν ξανά με τον Κοτάρσκι να κρατάει ζωντανό τον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης τερματοφύλακας έσωσε την εστία του με μια εξαιρετικά δύσκολη και ενστικτώδη απόκρουση στο 40’, διώχνοντας την κοντινή κεφαλιά του Τζουτγκλά στο 40’, όταν οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο γκολ για την Μπριζ δεν άργησε να έρθει. Πάλι σε κόντρα επίθεση ο  Σκόρας έκανε το σλάλομ από τα αριστερά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε αλλά στην επαναφορά με βολέ ο Τζουτγκλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε διπλή αλλαγή, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Δεν άλλαξαν και πολλά… Ένα άστοχο σουτ του Κίριλ Ντεσπόντοφ στο 51’ ήταν η μοναδική, ουσιαστικά, απειλή για την εστία του Νορντίν Γιάκερς. Στην άλλη πλευρά, η ατομική ενέργεια και το διαγώνιο πλασέ του Αντόνιο Νούσα έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Τάισον (83’) και Φίλιπ Ζίγκερναγκελ (84’) δοκίμασαν την τύχη τους, το ίδιο και ο Μέγιερ (88’) όμως τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε με τους Βέλγους να εξασφαλίζουν την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-0 και παρά τα πολλά προβλήματα απουσιών με τα οποία έφτασαν στη Θεσσαλονίκη. Στους «4», στις 2 Μαΐου, η Κλαμπ Μπριζ θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» ενώ στις 9 του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον». Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, θα στραφεί αποκλειστικά και μόνο στις υποχρεώσεις του για τη Super League ευελπιστώντας να κατακτήσει τον τίτλο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (56’ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ (71’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον (46’ Σαμάτα).

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χέιεν): Γιάκερς, Σαμπέ, Ορντόνεζ, Μπαλάντα, Σκόρας (87’ Τάλμπι), Μέγιερ, Φέτλεσεν (83’ Ζίγκερναγκελ), Φάνακεν, Ονιεντίκα, Νούσα (76’ Οντόι), Ζουτγκλά.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024