Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
live
Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο κόλπο και στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και πήρε με επικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ήρωας της ομάδας του λιμανιού ήταν ο γκολκίπερ των ερυθρολεύκων, Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι στη «ρωσική ρουλέτα».

Η μεγαλύτερη βραδιά στην Ιστορία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ονειρεύεται συνεχίζει να κάνει υπερήφανο τον κόσμο του.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα. Στόχος της ομάδας του Πειραιά θα είναι φυσικά η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δηλώσεις που έκανε μετά από το τέλος του ματς, τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πάνε ακόμη ψηλότερα.

Για το πρώτο ματς της Μ. Πέμπτης: «Ακόμη μία μεγάλη βραδιά, σπάσαμε ρεκόρ μέσα στην Πόλη. Μας αρέσει ο ανήφορος, ειδικά εδώ μέσα σε αυτό το γήπεδο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δείξαμε όλοι μαζί ενωμένοι τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, του νικητή του Ολυμπιακού. Όπως είπα και στα αποδυτήρια, είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα. Περιμένουμε να ζήσουμε ακόμη μεγαλύτερες στιγμές. Ήταν ωραία βραδιά και θα συνοδεύει και τις γενιές που έρχονται».

Για το αν έχουν εκπληρωθεί κάποια όνειρα: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, ήδη έχουν εκπληρωθεί ορισμένα όνειρα που στο παρελθόν θα φάνταζαν πως ήταν κάτι δύσκολοι. Είδατε πώς ξεκινήσαμε, έγιναν διορθωτικές αλλαγές, όλοι μαζί ενωμένοι και βλέπεται τα αποτελέσματα. Μεγάλη βραδιά εδώ μέσα, έχει μεγάλη σημασία αυτό που σας λέω».

Αμέσως μετά από τη λήξη του αγώνα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ πήγε στα αποδυτήρια και συνεχάρη τους παίκτες του Ολυμπιακού για τη σπουδαία πρόκριση της ομάδας.

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια:

«Καίγεται» ο Πειραιάς

Το Πασαλιμάνι πήρε «φωτιά», με πλήθος φιλάθλων του Ολυμπιακού ξεχύνονται στους δρόμους και να πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκριση της ομάδας τους.

Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπάει στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας.

«Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό…», αντηχούσε στη πόλη-έδρα του μεγάλου συλλόγου, που απόψε μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Είναι η πρώτη φορά που ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός θα λάβει μέρος στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που φτάσαμε θέλουμε να πάμε ως το τέλος»

Χαμογελαστός για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League, αλλά και αποφασισμένος να παλέψει με τους παίκτες του για να φτάσει η ομάδα του ως το τέλος, παρουσιάστηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά από το τέλος του ματς.

«Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μας. Δεχτήκαμε ένα γκολ νωρίς, υποφέραμε, αλλά αντέξαμε. Η ανταμοιβή μας που αντέξαμε ήταν η πρόκριση στα πέναλτι. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να επικεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα», ανέφερε ο Βάσκος τεχνικός.

«Κυνηγήσαμε, προσπαθήσαμε πολύ… Ξέραμε ότι μετά το γκολ στο 11′ δεν θα ήταν εύκολο. Είχαμε αρκετές ξεκάθαρες ευκαιρίες, όπως και το δοκάρι στην παράταση. Ευτυχώς επικρατήσαμε στα πέναλτι. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, έχουμε δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε πρώτα στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ», προσέθεσε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Για τα δύο ματς που απομένουν ως τον τελικό της διοργάνωσης, τόνισε: «Μια που έχουμε φτάσει ως εδώ, θέλουμε να πάμε ως τον τελικό. Με όλο τον σεβασμό στην Άστον Βίλα, που είναι πολύ καλή ομάδα. Θα τα δώσουμε όλα, με τις όλες μας τις δυνάμεις και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς για την είσοδο του Ιμπόρα στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε: «Ήθελα να πιέσουμε και να αμυνθούμε λίγο πιο ψηλά. Παρότι βγάλαμε έναν επιθετικό και βάλαμε έναν μέσο, δεν θέλαμε να οπισθοχωρήσουμε, αλλά να πιέσουμε πιο ψηλά».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος που καθιέρωσε ως βασικό τον Τζολάκη, είπε: «Δεν συνηθίζεται να αλλάζει ο τερματοφύλακας, αλλά το έχω κάνει και σε άλλες ομάδες μου. Είναι αποφάσεις που μπορείς να πάρεις, όταν ένας παίκτης προπονείται πολύ καλά. Ο Τζολάκης το κάνει και ελπίζω να συνεχίσει να μας προσφέρει, όπως και ο Πασχαλάκης».

Μώραλης: «Προχωράμε, δεν σταματάμε εδώ»

Ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος, όπως αναμενόταν, βρέθηκε στην Τουρκία για να στηρίξει τον Ολυμπιακό κόντρα στην Φενέρ, τόνισε μετά από το τέλος του ματς ότι η χαρά όλων είναι μεγάλη. Παράλληλα, ο δήμαρχος του Πειραιά έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια.

«Το ζήσαμε έντονα, η χαρά είναι μεγάλη. Μεγάλο μπράβο σε όλους. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και προχωράμε, δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε όνειρα και ελπίδες. Να χαρούμε αυτό το βράδυ και προχωράμε», δήλωσε ο κ. Μώραλης.

Όσο για τον Τζολάκη, είπε: «Δεν το περιμέναμε να πούμε την αλήθεια λόγω του νεαρού της ηλικίας, αλλά έδειξε ότι το λέει η καρδιά του. Μπράβο του».

Μασούρας: «Σήμερα γράψαμε Ιστορία»

«Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε καταφέρει. Μετά από πολύ προσπάθεια και πολλά χρόνια που παλεύαμε, είναι δικαίωση για εμάς. Κάθε φορά συνέβαινε κάτι και δεν καταφέρναμε να φτάσουμε ψηλά. Σήμερα γράψαμε Ιστορία απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο σε μία δύσκολη έδρα», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο Γιώργος Μασούρας.

Τζολάκης: «Γράφουμε όλοι μαζί Ιστορία και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, Κωνσταντίνος Τζολάκης, αναφέρθηκε τόσο στη νίκη της ομάδας του όσο φυσικά και στα πέναλτι που απέκρουσε, ενώ τόνισε πως είναι λογικό άπαντες να έχουν πλέον στο μυαλό τους και τον τελικό στην OPAP Arena. «Γράφουμε όλοι μαζί Ιστορία και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Για τις εκτελέσεις των πέναλτι και το γεγονός πως έπεσε σωστά σε όλα: «Είχαμε κάνει μια ανάλυση με τους αναλυτές και τον προπονητή τερματοφυλάκων, αλλά εκείνη την ώρα είναι και το feeling, καθώς όλοι γνωρίζουν οι παίκτες πως κοιτάζουμε τα πέναλτί τους. Οπότε πρέπει να πέσεις και στη σωστή γωνία για να δικαιωθείς».

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που του έδωσαν από την εξέδρα προτού ξεκινήσει η διαδικασία των πέναλτι, ο ίδιος απάντησε:  «Μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που με ακολούθησε και εδώ και πήραμε μαζί την πρόκριση».

Οι τρεις επεμβάσεις πέναλτι του Τζολάκη κόντρα στη Φενέρ:

Κάρμο: «Πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε»

Ο Νταβίντ Κάρμο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε στα ημιτελικά του Conference League αποδεικνύει το καλό επίπεδο των ερυθρολεύκων.

«Είναι υπέροχα τα συναισθήματα, είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι. Πραγματικά ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κι αυτό δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε. Ήμασταν καλοί στη διάρκεια του αγώνα, όμως έπρεπε να κριθεί στα πέναλτι κι είμαστε ευτυχισμένοι που τα καταφέραμε».

Για το πώς άντεξαν παρότι ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ: «Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, καταφέραμε να αντέξουμε. Μας πίεσαν πάρα πολύ, δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε το πλεονέκτημα που είχαμε, όμως καταφέραμε να αντέξουμε ευτυχώς και φεύγουμε με τη νίκη».

Για το αν το περίμενε όταν ήρθε στην Ελλάδα ότι θα ζήσει τέτοιες στιγμές: «Φυσικά, ήξερα ότι παίζαμε σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ήξερα τις πιθανότητές μας και πίστευα ότι μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Αυτό αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή, ότι ήταν κάτι που πραγματικά μπορούσαμε. Το προσπαθούμε καθημερινά. Κι όπως είπα κι από την πρώτη μέρα που ήρθα στο αεροδρόμιο, ευχαριστώ πολύ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που μου έχει δώσει και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω όλη αυτή την εμπιστοσύνη μέσα από τον αγωνιστικό χώρο».

Για το ότι απομένουν ακόμα δύο ματς για να φτάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό: «Πραγματικά είναι κάτι που δεν μπορείς να μην το σκέφτεσαι. Είναι κάτι που θα το προσπαθήσουμε. Θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τα δύο αυτά παιχνίδια».

Ιμπόρα: «Υπέροχα όσα ζήσαμε και πετύχαμε απόψε»

«Αρχικά θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και βοηθάω τον σύλλογο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος, επειδή ήταν μια δύσκολη σεζόν για εμένα, είχα δύσκολες εβδομάδες, δύσκολους μήνες, αλλά πάντοτε προσπαθούσα να δουλεύω σιωπηρά και να είμαι έτοιμος για τις στιγμές που θα χρειαζόταν να βοηθήσω την ομάδα μου. Σήμερα, λοιπόν, είναι μια καλή μέρα για μένα, επειδή όσα ζήσαμε και όσα πετύχαμε μες στον αγωνιστικό χώρο ήταν υπέροχα. Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε», δήλωσε ο Ιμπόρα.

«Είχα έναν τραυματισμό που δεν ήταν εύκολος για εμένα, επειδή ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και δεν μπορούσα να το κάνω, αλλά προσπαθώ να το κάνω τώρα. Για εμένα, η αποψινή ήταν η πιο σπουδαία στιγμή της σεζόν. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για όλα. Φυσικά θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και να βελτιωθούμε, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι πολύ ωραίο αυτό που βιώνουμε», συμπλήρωσε ο Ισπανός άσος του Ολυμπιακού.

Ώρα αποθέωσης στο Ελ. Βενιζέλος

Οι αποστολή των μεγάλων νικητών της βραδιά αναμένεται ν’ αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 τα ξημερώματα.

Ήδη, πλήθος φιλάθλων των θριαμβευτών της Κωνσταντινούπολης έχουν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου και συνεχίσουν τη γιορτή χορεύοντας και τραγουδώντας για την αγαπημένη τους ομάδα.

Ο πύρινος κόσμος του Ολυμπιακού ζει ανεπανάληπτες στιγμές και περιμένει πώς και πώς τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις των Πειραιωτών, σε αυτήν την ξέφρενη πορεία προς την προορισμό την κορυφή. Καπνογόνα κάνουν τη νύχτα μέρα.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024