Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Η μεγάλη (μια ακόμη) ώρα έφτασε. Το Σάββατο το μεσημέρι ο Ολυμπιακός θα παίξει σε ένα ακόμη φαϊναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο γυναικών. Για τον Δημήτρη Κραβαρίτη θα είναι το πρώτο ως πρώτος προπονητής. Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ως παίκτης με την ομάδα του Πειραιά το 2002 και θέλει να το κάνει και ως τεχνικός.

Ο 53χρονος Ελληνας κόουτς έχει σειρά επιτυχιών στο παλμαρέ του και με τις εθνικές ομάδες πόλο και τώρα είναι έτοιμος για να οδηγήσει τις «ερυθρόλευκες» στην κορυφή της Ευρώπης.

Η αποστολή δεν είναι εύκολη, αλλά ο Δημήτρης Κραβαρίτης ξέρει καλά τον δρόμο. Στενά συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό, είναι μια ζωή στην οικογένεια της ομάδας.

Από τα οκτώ του χρόνια στον υγρό στίβο του Ολυμπιακού έχει περάσει από όλα τα πόστα. Η ομάδα του Πειραιά είναι ήδη στη Βαρκελώνη και ο προπονητής της μίλησε στο In.gr για το τι να περιμένουμε στο νέο μεγάλο ραντεβού για τον τρις φορές πρωταθλητή Ευρώπης:

-Για το προφίλ της Ματαρό:

«Η Ματαρό είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα. Με Ισπανίδες και ολλανδέζες διεθνείς. Με πέντε ξένες. Είμαστε προετοιμασμένοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν τα καταφέρουμε να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

-Για το κλειδί του ημιτελικού:

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να βάλουμε και εμείς την πίεσή μας, να δούμε πώς θα αντιδράσει. Υπάρχουν πολλά miss match μαρκαρίσματα, με συγκεκριμένες παίκτριες. Θα πρέπει να δούμε πώς θα κυλήσει το παιχνίδι».

-Για το αν η Ματαρό είναι το φαβορί της διοργάνωσης:

«Οι αριθμοί και τα νούμερα λένε ότι η Σαν Αντρέου στην Ισπανία έχει κερδίσει και τη Ματαρό και τη Σαμπαντέλ. Ως ονόματα η Ματαρό και η Σαμπαντέλ είναι πιο ψηλά. Όμως η Σαν Αντρέου είναι μια πάρα πολύ δεμένη ομάδα με πολλά ατομικά χαρακτηριστικά. Σε ένα Final 4 όμως, και σε ένα μονό παιχνίδι, οι προσωπικότητες αλλάζουν τις ισορροπίες. Λέμε ότι μια ομάδα μπορεί να είναι πολύ κάτω, όμως σε έναν ημιτελικό ή σε έναν τελικό δυο – τρεις παίκτριες, που λέμε ότι έχουν μεγαλώσει ή έχουν βαρεθεί επειδή έχουν πάρει τα πάντα, μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία σε ένα παιχνίδι μέσα σε πέντε λεπτά. Κάθε διοργάνωση είναι μοναδική και κάθε ομάδα θέλει να κάνει μια μεγάλη επιτυχία».

-Για τη δική του φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στον Ολυμπιακό:

«Η ταχύτητα και η αντίληψη πολλών πραγμάτων πριν γίνουν κάποιες φάσεις. Το είχαμε καταφέρει στον πρώτο γύρο που είχαμε δουλέψει ενάμιση μήνα μαζί. Σίγουρα για όλες τις ομάδες έπαιξε ρόλο η διακοπή για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι έχουμε χάσει αρκετά πράγματα από αυτοματισμούς που αποκτούνται μέσα από προπόνηση και επαναλήψεις και αγώνες, και επίσης έχουμε Τετάρτη – Σάββατο αγώνες που δεν μας αφήνουν να προπονηθούμε. Δεν είναι δικαιολογία. Όλες οι ομάδες το έχουν χάσει, αλλά εμείς ακόμα περισσότερο γιατί είχαμε 11 παίκτριες συνολικά στην προετοιμασία και 9 στα παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών».

-Για το ότι ο Ολυμπιακός είναι μια αμιγώς ελληνική ομάδα:

«Για να πάρει μια ξένη παίκτρια ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει διαφορά. Και οι Ελληνίδες που έχει η ομάδα είναι πολύ καλές για να πάρουμε κάποια άλλη παίκτρια».

-Για το ατού του Ολυμπιακού ως ομάδα:

«Είναι η ομοιογένεια που έχουμε ως ομάδα και η πίστη ότι θέλουμε να καταφέρουμε κάτι μεγάλο».

-Για τον στόχο του Ολυμπιακού:

Στο μυαλό μας είναι μόνο το Final-4. Μονό το ματς με τη Ματαρό, νοκ άουτ, έχουμε αντιληφθεί πλήρως τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Παίζουμε με μία πάρα-πάρα πολύ καλή ομάδα, γεμάτη. Από εκεί και πέρα, θα δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ό,τι έχουμε δουλέψει, ώστε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024