Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τους Γερμανούς δεν τους λες ποτέ… αουτσάιντερ

Τους Γερμανούς δεν τους λες ποτέ… αουτσάιντερ

Μπάγερν και Ντόρτμουντ θέλουν να κάνουν την έκπληξη απέναντι σε Ρεάλ και Παρί αντίστοιχα και είναι σε θέση να το πετύχουν

Οι αγώνες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκαν και πλέον έχουμε διαμορφωμένο το «κάδρο» των ημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Ντόρτμουντ θα κοντραριστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ρεάλ Μαδρίτης, με στόχο βεβαίως την πρόκριση στον τελικό.

Με δυο λόγια, οι Γερμανοί ξανάρθαν και μάλιστα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Είναι άραγε φαβορί στα ζευγάρια τους η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ; Σίγουρα όχι, καθώς ούτε οι Βαυαροί αλλά ούτε και οι Βεστφαλοί μπορούν να έχουν τον ρόλο του «οδηγού» κόντρα στη «βασίλισσα» και τους Παριζιάνους.

Είναι λοιπόν αουτσάιντερ οι εκπρόσωποι της Γερμανίας; Ώπα, μισό λεπτό. Φαβορί δεν είναι αλλά απ’ την άλλη πλευρά τους Γερμανούς δεν τους λες αουτσάιντερ ειδικά όταν έχουν φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και «βλέπουν» τον τελικό.

Κι εδώ είναι το μεγάλο θέμα των δύο ζευγαριών. Ναι δεν έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ, αλλά είναι βέβαιο πως Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ άνετα.

Αν κάνουν το λάθος και υποτιμήσουν τις δύο γερμανικές ομάδες, θεωρώντας πως έχουν ήδη… τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Λονδίνου, τότε θα έχουν κάνει μεγάλο λάθος και ένα μεγάλο δώρο σε Μπάγερν και Μπορούσια.

Σε ότι αφορά την ομάδα του Μονάχου είναι ξεκάθαρο πως η Μπάγερν έχει μια μεγάλη ευκαιρία να «φτιάξει» την χρονιά της, μια χρονιά που δεν ήταν καλή σε εγχώριο επίπεδο, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου Γερμανίας.

Κι εδώ υπάρχουν παραδείγματα που φανερώνουν ότι οι μάχες μεταξύ της Ρεάλ και της Μπάγερν παρουσιάζουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπήρξαν φορές που η «βασίλισσα» πανηγύρισε υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που τα χαμόγελα ανήκαν στους Βαυαρούς.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι περιμένουμε να δούμε δυο πολύ μεγάλες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και είναι προφανές ότι ο τεχνικός της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι δεν πρόκειται να υποτιμήσει την γερμανική ομάδα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Ιταλός κόουτς έχει περάσει και από τον πάγκο της Μπάγερν και γνωρίζει πολύ καλά πόσο μεγάλος οργανισμός είναι οι Βαυαροί.

Σε ότι αφορά τώρα το ζευγάρι της Παρί με τη Ντόρτμουντ, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για την γαλλική ομάδα κι αυτό έχει να κάνει με την «άγνοια κινδύνου» της Μπορούσια.

Η Ντόρτμουντ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και δεν έχει να χάσει τίποτα στις δύο κόντρες με την γαλλική ομάδα. Αντίθετα, έχει να κερδίσει πολλά αν καταφέρει και εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η Μπορούσια κατάφερε ν’ αποκλείσει μια πολύ «σκληρή» ομάδα, την Ατλέτικο Μαδρίτης κι αυτό αν μη τι άλλο λέει πολλά για την ψυχολογία που έχει «χτίσει» με την πρόκριση επί των Ισπανών.

Αν η Παρί πιστέψει πως θα περάσει περίπατο τη Ντόρτμουντ θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος και οι Γερμανοί είναι πάντα εκεί για να εκμεταλλευτούν τα λάθη των άλλων.

Με βάση λοιπόν όσα προαναφέραμε, μη βιαστείτε να πείτε ότι το ζευγάρι του τελικού θα είναι Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν. Ας γίνουν πρώτα οι ημιτελικοί…

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024