Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (κ.δ.), 3-4 (πεν.): Πρόκριση της «βασίλισσας» με ήρωα τον Λούνιν

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (κ.δ.), 3-4 (πεν.): Πρόκριση της «βασίλισσας» με ήρωα τον Λούνιν

Με ήρωα τον Λούνιν που την κράτησε όρθια στο σφυροκόπημα της Σίτι και έπιασε δύο πέναλτι στη ρουλέτα, η Ρεάλ άφησε εκτός τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης (1-1 κ.δ., 3-4 πεν.) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου περίμενε ήδη η Μπάγερν.

Φουλ για το 15 η Ρεάλ! Τι κι αν η Σίτι την έβαλε μέσα στην περιοχή της σχεδόν σε όλο το ματς; Η «Βασίλισσα» άντεξε, κράτησε το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση και με ήρωα τον Λούνιν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν. Δύο πέναλτι έπιασε στη ρουλέτα ο Ουκρανός τερματοφύλακας δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 4-3.

Στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς η Ρεάλ άνοιξε το σκορ σε μία από τις ελάχιστες καλές αντεπιθέσεις της. Ήταν το 12ο λεπτό όταν από γύρισμα του Βινίσιους ο Ροντρίγκο με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Έντερσον και έκανε το 0-1. Από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε απόλυτα παθητικό ρόλο και η Σίτι έπαιζε στο μισό γήπεδο.

Στο 19’ ο Λούνιν νίκησε τον Ντε Μπρόινε και στη συνέχεια ο Χάαλαντ με κεφαλιά βρήκε δοκάρι ενώ ο Σίλβα στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Λούνιν βγήκε νικητής απέναντι στον Ντε Μπρόινε και στο 27’ ενώ έξι λεπτά μετά ο Βέλγος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με τρομερό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Πολίτες» είχαν καθολική υπεροχή και δεν κινδύνεψαν καθόλου από την αντίπαλό τους. Στο 47’ ο Λούνιν είπε «όχι» και στον Γκρίλις, αλλά στο 76’ από λάθος του Ρούντιγκερ ο Ντε Μπρόινε με κεραυνό από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Με τον ενθουσιασμό από την ισοφάριση η Σίτι έψαξε άμεσα και την ανατροπή, αλλά ο Ντε Μπρόινε έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 79’ το εκπληκτικό σουτ του Ντε Μπρόινε δεν κατέληξε στα δίχτυα καθώς ο Λούνιν βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και δύο λεπτά μετά ο Βέλγος αστόχησε αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι.
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου κυριάρχησε η κούραση και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Στην καλύτερη από αυτές ο Ρούντιγκερ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά στο 105’ και το παιχνίδι πήγε μοιραία στα πέναλτι.

Εκεί ο Έντερσον έδωσε το προβάδισμα στη Σίτι πιάνοντας το πέναλτι του Μόντριτς, αλλά ο Λούνιν έκανε το ίδιο στις εκτελέσεις των Μπερνάρντο και Κόβασιτς, ο Ρούντιγκερ ευστόχησε στο τελευταίο και έστειλε τη Ρεάλ στα ημιτελικά.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι (112’Στόουνς), Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112’Κόβατσιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (72’Ντοκού), Χάαλαντ (91’Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ (110’Μιλιτάο), Νάτσο, Μεντί, Ρίντιγκερ, Βαλβέρδε, Κρόος (79’Μόντριτς), Καμαβινγκά, Ροντρίγκο (83΄Μπραΐμ), Βινίσιους (102’Βάσκεθ), Μπέλινγχαμ.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024