Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σούβλισμα αρνιού: Πώς θα επιλέξετε την καλύτερη ψησταριά για τον οβελία

Σούβλισμα αρνιού: Πώς θα επιλέξετε την καλύτερη ψησταριά για τον οβελία

Όσα πρέπει να ξέρετε για να διαλέξετε την κατάλληλη ψησταριά, που θα κάνει το σούβλισμα... "παιχνιδάκι".

Το σούβλισμα του οβελία αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κυριακής του Πάσχα, ημέρα γιορτής που συναντιόμαστε με τους αγαπημένους μας γύρω από το τραπέζι για να απολαύσουμε πλούσια εδέσματα. Τώρα όμως είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας, αφού θα χρειαστείτε τα κατάλληλα σύνεργα για να καταφέρετε να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας.

Κι ενώ το αρνί αποτελεί παραδοσιακά το επίκεντρο μαζί με τα πασχαλινά αυγά, από τα τραπέζι σας δεν γίνεται να λείπουν τα λαχταριστά ψητά της ώρας. Είτε αποφασίσετε να ψήσετε σε εξωτερικό χώρο, όπως η βεράντα ή ο κήπος, είτε στην κουζίνα σας, οι προτάσεις είναι πολλές και η επιτυχία εγγυημένη.

Η σωστή ψησταριά… το μυστικό της επιτυχίας

Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της ψησταριάς που θα επιλέξετε. Εάν αποζητάτε την χαρακτηριστική ένταση του ψησίματος στα κάρβουνα, η ψησταριά μπάρμπεκιου είναι ιδανική. Αξιομνημόνευτα ψησίματα όμως μπορείτε να πετύχετε τόσο με ψησταριά υγραερίου όσο και με ηλεκτρικές.

Για ψήσιμο στα κάρβουνα

Τα ψητά στα κάρβουνα είναι αξεπέραστα και για αυτό οι ψησταριές κάρβουνου παραμένουν περιζήτητες. Είναι ιδανικές για έμπειρους ψήστες που θέλουν περισσότερο έλεγχο στο ψήσιμό τους και χρησιμοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους, όπως ο κήπος ή ένα μεγάλο μπαλκόνι.

Η ψησταριά κάρβουνου με κωδικό X85000050 και διαστάσεις 60×30 εκατοστά είναι ιδανική για ψήσιμο σε εξωτερικούς χώρους. Χάρη στις διαστάσεις της προσφέρει αρκετό χώρο για το ψήσιμο των αγαπημένων σας φαγητών, ενώ παράλληλα είναι εύκολη στη μεταφορά και την αποθήκευση.

Είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά για να αντέχει στο χρόνο και στα πολλά ψησίματα παρέα με τους αγαπημένους σας.

Γιατί να επιλέξετε ψησταριά υγραερίου

Εάν τα κάρβουνα και τα προσανάμματα σας φαίνονται περιττά, τότε η ψησταριά υγραερίου σας ταιριάζει περισσότερο, μιας και το άναμμα γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αφού την ανάψετε, η ψησταριά ξεκινά να ψήνει μέσα σε 10-15 λεπτά. Επιπλέον με το συγκεκριμένο τύπο δεν απαραίτητο να έχετε μεγάλη εμπειρία στα ψησίματα.

Μάλιστα γλιτώνετε και τον ενοχλητικό καπνό, γεγονός που την καθιστά ιδανική εάν προτιμάτε να ψήνετε στο μπαλκόνι ή σε ένα πιο περιορισμένο χώρο. Το καθάρισμα είναι πιο εύκολο και χωρίς να χρειάζεται πλύσιμο.

Η Ψησταριά Υγραερίου Unimac Premium είναι σχεδιασμένη για εξαιρετική επίδοση, διαθέτοντας 4 καυστήρες από ανοξείδωτο χάλυβα με ισχύ 3kW ο καθένας, ενώ προσφέρει επιπλέον 1 πλαϊνή εστία 2.5kW, με συνολική ισχύ 14.5kW. Η επιφάνεια ψησίματος είναι 700x420mm, ενώ το ανοξείδωτο καπάκι είναι διπλού τοιχώματος για καλύτερη διατήρηση της θερμότητας.

Διαθέτει αυτόματη πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη και ανοξείδωτη χειρολαβή, ανοξείδωτη μετώπη και ανοξείδωτα πορτάκια, ενώ η σχάρα από μαντέμι είναι εμαγιέ για εύκολο καθάρισμα. Επιπλέον, διαθέτει σχάρα ζεστάματος, επισμαλτωμένους διαχύτες, θερμόμετρο inox και πλαϊνά ράφια εργασίας. Είναι εξοπλισμένη με ρόδες μεταφοράς και αφαιρούμενο συρτάρι αποστράγγισης λίπους.

Μήπως να διαλέγατε μια ηλεκτρική;

Βρέξει-χιονίσει οι ηλεκτρικές ψησταριές δεν πρόκειται να σας απογοητεύσουν, αφού είναι η κατάλληλη επιλογή για να ψήσετε σε εσωτερικούς χώρους, εάν χρειαστεί. Χωρούν άνετα και στις πιο μικρές κουζίνες, δεν υπάρχει καπνός και για να την ανάψετε αρκεί να πατήσετε ένα κουμπί.

Η θερμοκρασία της ρυθμίζεται εύκολα για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του ψησίματος και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Ψησταριά Royalty Line RL-SBGT2000 κάνει το ψήσιμο απλή υπόθεση και τις ψητές απολαύσεις πιο προσιτές από ποτέ. Το θερμαινόμενο στοιχείο είναι από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι για μεγάλη διάρκεια ζωής. Διαθέτει δίσκο περισυλλογής λίπους κάτω από τη σχάρα και το θερμαντικό στοιχείο.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με θερμοστάτη για να καθορίζετε την ένταση της φωτιάς ανάλογα με το φαγητό που θέλετε να ψήσετε. Η μεγάλη επιφάνεια ψησίματος σας επιτρέπει να προετοιμάζετε γεύματα για όλη την οικογένεια ή την παρέα.

Θα τις βρείτε όλες και ακόμα περισσότερα μοντέλα, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε ψησταριές κάρβουνουψησταριές υγραερίου και ηλεκτρικές ψησταριές, την οποία θα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα της χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Και μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα δώρα του Πάσχα για τους αγαπημένους σας! Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024