Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι γιοι των Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Τζον Λένον κυκλοφορούν νέο τραγούδι

Οι γιοι των Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Τζον Λένον κυκλοφορούν νέο τραγούδι

Ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ συνεργάστηκε με τον Σον Όνο Λένον για το «Primrose Hill», μια μπαλάντα στον απόηχο της αισθητικής των Beatles.

Για έξι δεκαετίες, η σύμπραξη που συνοψίζεται στο συνθετικό όνομα «Λένον-ΜακΚάρτνεϊ» ήταν το χρυσό πρότυπο της ποπ μουσικής. Έτσι, υπήρξε κάποια έκπληξη την περασμένη εβδομάδα όταν οι οπαδοί ξύπνησαν με ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι από τον Λένον και τον ΜακΚάρτνεϊ – -αλλά όχι από το ίδιο δίδυμο, ακριβώς.

Ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ, γιος της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ και του Πολ ΜακΚάρτνεϊ των Beatles, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Primrose Hill» την περασμένη Πέμπτη. Το έγραψε μαζί με τον Σον Όνο Λένον, τον γιο της Γιόκο Όνο και του Τζον Λένον των Beatles.

Ο 46χρονος Τζέιμς ανακοίνωσε το single -μια ονειρική μπαλάντα με απόηχους από το στυλ των Beatles- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επομένη της κυκλοφορίας του. Το B-side του, το «Beautiful», κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο.

«Με την κυκλοφορία αυτού του τραγουδιού αισθάνομαι σαν να ξεκινάμε πραγματικά την νέα πορεία μας και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να μοιράζομαι μουσική μαζί σας»

Λίντα, Πολ και Τζέιμς / Photo: Wikimedia Commons

O Τζον με τον Σον και το καστ του Happy Days / Photo: Wikimedia Commons

Μια νέα (παλιά) πορεία

«Με την κυκλοφορία αυτού του τραγουδιού αισθάνομαι σαν να ξεκινάμε πραγματικά την νέα πορεία μας και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να μοιράζομαι μουσική μαζί σας», έγραψε.

Ο Τζέιμς άρχισε να κυκλοφορεί τη δική του μουσική με ένα EP του 2010 με τίτλο «Available Light», το οποίο ηχογράφησε εν μέρει στο Abbey Road. Το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ, «Me» από το 2013, έγινε σε παραγωγή του David Kahne, ενός πρώην διευθυντή δισκογραφικών εταιρειών που έχει συνεργαστεί με τους Strokes, Linkin Park, Lana Del Rey και ναι, τον Paul McCartney.

Στο άλμπουμ συμμετείχε στα φωνητικά, την κιθάρα και τα ντραμς ο πατέρας του.

Η συνέχειά του, το «The Blackberry Train», κυκλοφόρησε το 2016. Ο James είχε συνεισφέρει στο παρελθόν σε άλμπουμ και των δύο γονιών του, συμπεριλαμβανομένων των «Flaming Pie» και «Wide Prairie».

Ακούστε το Primerose Hill

Οι Beatles είναι ένας τοίχος

Ο Πολ διαφήμισε τη νέα δουλειά του γιου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας: «πολλή αγάπη για τον Σον Όνο Λένον».

Ίσως η πιο οδυνηρή αντίδραση για το κομμάτι, και για την ευκαιρία και το βάρος της κληρονομιάς των Beatles, ήρθε από έναν ακόμη απόγονο του συγκροτήματος: τον ντράμερ Zak Starkey, ο οποίος είναι γιος του ντράμερ Ringo Starr.

Ένας παρατηρητής είχε σχολιάσει με λύπη μια ανάρτηση στο Instagram από έναν ανεπίσημο λογαριασμό θαυμαστών του Πολ ΜακΚάρτνεϊ: «Κρίμα να μην μπορείς να περπατήσεις το δικό σου δρόμο».

Ο Starkey – ένας καταξιωμένος ντράμερ που έχει περιοδεύσει με τους Who και τους Oasis – απάντησε, οι Beatles είναι ένας «τοίχος που δεν μπορείς να περάσεις πάνω ή κάτω από αυτόν – ήμουν 25 ετών όταν το συνειδητοποίησα αυτό».

*Με στοιχεία από nytimes.com

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024