Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

Ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά την ενδεχόμενη ανέγερση κτιρίων με χρήση των ευεργετικών κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, με δήλωση του αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την εφαρμογή κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο Ν.Ο.Κ. έχει ψηφιστεί από το 2012, σε μία εποχή που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με την οποία ήταν αντιμέτωπη η χώρα, υπήρχε έντονη η ανάγκη θέσπισης κινήτρων με στόχο την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε υπερβολική χρήση του συνδυασμού των κινήτρων που δόθηκαν από τον οικοδομικό κανονισμό, υπαγορευμένες από κερδοσκοπικές λογικές.

Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης καμία καταγγελία για οικοδομικά «τερατουργήματα» που θα μπορούσαν έντονα να αλλοιώσουν τον υφιστάμενο πολεοδομικό χαρακτήρα της.

Αυτό δεν το λέω ως άλλοθι για να εφησυχάζουμε ούτε ως Δημοτική Αρχή, ούτε ως δημοτικό συμβούλιο, ούτε ως δημότες.

Το αντίθετο. Σε συνεχή συνεννόηση και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε όλες τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα με νηφαλιότητα ,υπεύθυνη στάση και σεβασμό στους Νόμους, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την προάσπιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Παράλληλα αναμένουμε πολύ σύντομα τη μελέτη του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ)για το Δήμο μας, μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα πολεοδομικού χαρακτήρα, χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, χρήσεων γης, ενεργειακά ζητήματα, όρων και περιορισμών δόμησης και το οποίο θα είναι και προϊόν διαβούλευσης με τις παρατάξεις και τους τοπικούς φορείς».

Τι έπεται

Στο τέλος της τοποθέτησης του ο Γιάννης Μυλωάκης υποστηρίζει: «Αναμένοντας λοιπόν, την επίσημη έναρξη μελέτης του Τ.Π.Σ., τις ενέργειες που θα κάνει η πολιτεία σχετικά με την εφαρμογή των κινήτρων του Ν.Ο.Κ. και την τελική απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., ως διοίκηση θα προβούμε σε επιπλέον στοχευμένες ενέργειες και συγκεκριμένα :

Α) Γίνεται προσπάθεια να ενισχύσουμε το προσωπικό της πολεοδομίας ώστε να διενεργείται συστηματικά ο προβλεπόμενος εκ του νόμου δειγματοληπτικός έλεγχος των οικοδομικών αδειών που εκδίδονται χωρίς προέγκριση.

Β) Θα δημιουργήσουμε μία εξιδεικευμένη ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των δημοτών, μέσω της οποίας θα υπάρχει μια ανοιχτή και συνεχής διαβούλευση με τους πολίτες για όλα τα θέματα του Τ.Π.Σ.

Γ) Θα υλοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσής από ειδικούς επιστήμονες ανά δημοτική ενότητα.

Δ)  Θα είμαστε σε συνεννόηση με την Κ.Ε.Δ.Ε. στην προσπάθεια βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου και ανάπτυξης νομοθετικής πρωτοβουλίας από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

*Φωτογραφία αρχείου

Sports in

Οι 313 ομαδικοί τίτλοι του Ολυμπιακού και το μοναδικό ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 313 ομαδικούς τίτλους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024