
ΗΠΑ: Η Βουλή θα ψηφίσει ξεχωριστά νομοσχέδια για τη χρηματοδότηση του Ισραήλ και της Ουκρανίας
«Αυτή την εβδομάδα, θα εξετάσουμε χωριστά σχέδια νόμου», συμπεριλαμβανομένων κειμένων που θα επιτρέψουν να «χρηματοδοτήσουμε τον ισραηλινό σύμμαχό μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα διεξαχθούν εντός της εβδομάδας ψηφοφορίες επί τεσσάρων χωριστών νομοσχεδίων για τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, έπειτα από μήνες διαφωνιών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και των ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος του σώματος αυτού του Κογκρέσου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Elizabeth Frantz).
Το ζήτημα προσέλαβε πολύ πιο επείγοντα χαρακτήρα μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό αυτόν τον μήνα.
«Γνωρίζουμε πως ο κόσμος παρακολουθεί για να δει πώς θα αντιδράσουμε»
«Αυτή την εβδομάδα, θα εξετάσουμε χωριστά σχέδια νόμου», συμπεριλαμβανομένων κειμένων που θα επιτρέψουν να «χρηματοδοτήσουμε τον ισραηλινό σύμμαχό μας» και επίσης να «υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον πόλεμό της για την απόκρουση της ρωσικής επίθεσης», δήλωσε ο «speaker» Μάικ Τζόνσον.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων διευκρίνισε πως τα ποσά που θα προβλέπουν τα νομοσχέδια θα είναι χονδρικά ίσα με αυτά που συμπεριλαμβάνονταν σε ενιαίο νομοσχέδιο που ενέκρινε η Γερουσία πριν δύο μήνες και πλέον, ωστόσο θα υπάρχουν ορισμένες διαφορές, όπως το ότι μέρος της βοήθειας θα διατεθεί με μορφή δανείων.
Τα σχέδια νόμου θα προβλέπουν επίσης τη χορήγηση βοήθειας στην Ταϊβάν και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς χρηματοδότηση για άλλες αμερικανικές προτεραιότητες εθνικής ασφαλείας.
«Γνωρίζουμε πως ο κόσμος παρακολουθεί για να δει πώς θα αντιδράσουμε», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, εξηγώντας πως η διεθνής κοινότητα περιμένει να δει «αν θα σταθούμε στο πλευρό των συμμάχων μας και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας σε όλη την υφήλιο. Και θα το κάνουμε».
Ο χορός των δισ.
Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο από τη Γερουσία προέβλεπε χρηματοδότηση 60 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, 14 δισ. δολαρίων για το Ισραήλ, δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της Ταϊβάν και συμμάχων στην Ασία που αντιμετωπίζουν διεκδικήσεις της Κίνας, καθώς και για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Πάντα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Τζόνσον, οι ψηφοφορίες πιθανόν θα διεξαχθούν το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. τις πρώτες ώρες του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).
Πηγή: ΑΠΕ
- Air India: Ξεκινά επίσημη έρευνα για τα αίτια της συντριβής – Τι «πήγε λάθος» στην απογείωση
- Ξεπέρασαν τους 290 οι νεκροί του δυστυχήματος της Air India – Σενάρια για τα αίτια
- Air India: Απίστευτο βίντεο από την τραγωδία στην Ινδία – Ο μοναδικός επιζών «σηκώθηκε και περπάτησε» από τα συντρίμμια
- Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Ινδία
- Air india: Βίντεο σοκ από την τραγωδία στην Ινδία – Η στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις