Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κέρδη του Τσιτσιπά από το Μόντε Κάρλο (vids)

Τα κέρδη του Τσιτσιπά από το Μόντε Κάρλο (vids)

Χρήματα, θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και πάνω από όλα ρυθμό ενόψει των σπουδαίων τουρνουά που ακολουθούν, με αποκορύφωμα το Ρολάν Γκαρός.

Την καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν και μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον μεγάλο τελικό του Μόντε Κάρλο Masters. Ο συμπατριώτης μας κυριάρχησε απόλυτα στο χωμάτινο κορτ του «Rainier III» και έκανε τον Κάσπερ Ρουντ (Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη) να φαίνεται τενίστας της… σειράς.

Ο Νορβηγός, ο οποίος στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης. Ένα παιχνίδι το οποίο μετέτρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε παράσταση για ένα ρόλο, με τον 25χρονο να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στο επιβλητικό 6-1,6-4 και να κατακτά τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά το 2021 και το 2022.

Αυτό ήταν ο τρίτος τίτλος επιπέδου ATP 1000 για τον Τσιτσιπά, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του στους τελικούς και έφτασε συνολικά τα 11 τρόπαια στην καριέρα του (11-17).

Παράλληλα, αυτός ήταν ο πρώτος του τίτλος μέσα στο 2024 και πρώτος μετά το τρόπαιο που είχε κατακτήσει τον Αύγουστο του 2023 στο Λος Κάμπος, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή σεζόν και να κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συμπατριώτης από το 2018 που πήρε τον πρώτο του τίτλο στη Στοκχόλμη, κατακτά κάθε χρόνο τουλάχιστον από έναν τίτλο. Συγκεκριμένα, τρία τρόπαια είχε πάρει το 2019 (Μασσαλία, Εστορίλ, ATP Finals), ένα το 2020 (Μασσαλία), δύο το 2021 (Μόντε Κάρλο, Λιόν), δύο το 2022 (Μόντε Κάρλο, Μαγιόρκα) και ένα το 2023 (Λος Κάμπος).

Χρήματα και θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη

Με το τρόπαιο που κατέκτησε χθες στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς έγινε πλουσιότερος κατά 919.075 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο χρηματικό έπαθλο του νικητή (στα 501.880 ευρώ τα έσοδα του φιναλίστ του πρώτου χωμάτινου Masters της φετινής σεζόν, Κάσπερ Ρουντ).

Με τα χρήματα που πήρε από τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο έφτασε τα 1.577.150 ευρώ μέσα στο 2024, καθώς μέχρι πριν την έναρξη του τουρνουά στο Μονακό είχε 665.440 ευρώ ως prize money. Συνολικά έχει βγάλει πάνω από 30 εκατ. δολάρια από το τένις (30.334,745 δολάρια).

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, η εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε ο Ελληνας τενίστας στο Μόντε Κάρλο του έδωσε και σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, όπου βρίσκεται πλέον από σήμερα, που ανανεώθηκαν οι βαθμολογίες, στο Νο.7. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πλέον 4000 βαθμούς και είναι μόλις στο -25 από τον 6ο Κάσπερ Ρουντ (4025), ενώ στην 5η θέση της βαθμολογίας είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 5425.

Το μεγαλύτερο κέρδος

Πάνω από όλα, όμως, ο 25χρονος τενίστας κέρδισε αυτοπεποίθηση και απέκτησε αγωνιστικό ρυθμό ενόψει των σπουδαίων διοργανώσεων που ακολουθούν, με τον συμπατριώτη μας να μπαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη χωμάτινη σεζόν. Ο συμπατριώτης μας τις επόμενες ώρες θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη, όπου θα λάβει μέρος στο 500άρι τουρνουά, ενώ θα ακολουθήσουν τα Masters που θα γίνει Μαδρίτη και Ρώμη, πριν το Ρολάν Γκαρός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

Ο Τσιτσιπάς με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε στο Μόντε Κάρλο, έδειξε ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα στη χωμάτινη σεζόν, με τον Ελληνα τενίστα να παίζει μετά από αρκετό καιρό τένις υψηλού επιπέδου και να κερδίζει αντιπάλους που είναι στο top-10. Ο Στέφανος, ο οποίος επιστρέφει στην κορυφαία δεκάδα μετά από 8 εβδομάδες, δεν ξέχασε το τένις που ήξερε, αλλά ήταν εμφανέστατο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο ψυχολογικό κομμάτι. Στο Μόντε Κάρλο «ξέσπασε» και έδειξε σπουδαία πράγματα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024