Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επίσημη Πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε την Δευτέρα 15 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα.

Όλα πήγαν βάσει προγράμματος και η Φλόγα άναψε κανονικά από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της νέας Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά.

Ακολούθησε Χορευτικό με τις νέες ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου που ταίριαξαν απόλυτα με το περιβάλλον και στη συνέχεια ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος πήρε τη Φλόγα για να τη βγάλει εκτός Αρχαίου Σταδίου.

Η Επίσημη Πρόβα όπως είθισται ήταν ανοιχτή για το κοινό, ακόμα και μέσα στο Ναό της Ηρας, όπου στην κανονική Τελετή μπαίνουν μέσα μόνο λίγοι επίσημοι. Ετσι δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία όπως συμβαίνει κανονικά, ενώ ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία της περιοχής που έγιναν μάρτυρες μίας Τελετής που επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, για τους Χειμερινούς και τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και συνδέει την Αρχαία Ελλάδα με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς. Πραγματικά εμβληματική ήταν η μουσική του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου που και αυτός κάνει την πρώτη παρουσία του στις Τελετές Αφής και έδεσε αρμονικά με το γεγονός.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η παρουσία ξένων ΜΜΕ που θα προβάλλουν ανάλογα την Τελετή Αφής. Εκτός από τους Γάλλους που δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών στο Παρίσι, έχουν ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία, όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως Reuters, Αssociated Press, Getty, Agence France-Presse, Χinhua, τα οποία θα κάνουν ζωντανές συνδέσεις όπως και το CNN International.

Η Τελετή Αφής της Τρίτης αρχίζει στις 11.30, είναι και πάλι ανοιχτή για το κοινό και θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικό πλάνο προκειμένου όλα να εξελιχθούν ομαλά και θα γίνει έλεγχος σε όλους όσοι θα μπουν στο Αρχαίο Στάδιο και το Ναό της Ηρας, με χρήση ακόμα και μαγνητικών πυλών.

Η περιοχή έχει ερευνηθεί διεξοδικά, προκειμένου να αποφευχθούν γεγονότα όπως στην Τελετή Αφής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» όταν ακτιβιστές είχαν μπει στο χώρο τρεις ημέρες πριν, κανείς δεν τους αντιλήφθηκε και διαμαρτυρήθηκαν για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Εχουν επιστρατευθεί εκατοντάδες αστυνομικοί, αστυνομικά σκυλιά ενώ ο Στρατός έχει παραχωρήσει σύστημα anti – drone που δεν επιτρέπει καμία ιπτάμενη συσκευή να βρεθεί επάνω από το συγκεκριμένο χώρο.

Η πρόβλεψη του καιρού αναφέρει συννεφιά , ωστόσο έχει ήδη κρατηθεί η Φλόγα που άναψε από την Πρόβα, ώστε στην περίπτωση που τα σύννεφα κρύψουν τον ήλιο, να υπάρχει εναλλακτική λύση.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024