Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας... αρτίστας ετών 36 - Η ασύλληπτη χρονιά του Ντι Μαρία στη Λισαβόνα (vids)

Ένας… αρτίστας ετών 36 – Η ασύλληπτη χρονιά του Ντι Μαρία στη Λισαβόνα (vids)

Ο Άνχελ Ντι Μαρία είναι στα 36 του χρόνια και κάνει... παπάδες στην αγαπημένη του Μπενφίκα - Η απίθανη σεζόν που διανύει, η εθνική Αργεντινής και το Κόπα Αμέρικα.

O Άνχελ Ντι Μαρία αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του 21ου αιώνα και πιθανότατα έναν από τους καλύτερους Αργεντινούς όλων των εποχών.

Ο σπουδαίους εξτρέμ της αλμπισελέστε έχει «πατήσει» στο 36ο έτος της ηλικίας του, έχει μία μυθική καριέρα και αμέτρητους τίτλους σε Ροζάριο Σεντράλ, Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους.

Ο Ντι Μαρία και το ένα γκολ ανά 121 λεπτά

Ο Ντι Μαρία έχει πανηγυρίσει 35 τίτλους συνολικά μέχρι και σήμερα, ενώ έγραψε ιστορία στη Σαουδική Αραβία κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει γράψει τη δική του ιστορία και το περασμένο καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει εκεί που μεγαλούργησε προτού πάει στη Ρεάλ. Ο Αργεντινός υπέγραψε με την αγαπημένη του Μπενφίκα στα 36 του χρόνια, με σκοπό να κλείσει την ευρωπαϊκή του καριέρα εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από 13 χρόνια.

Παρότι έχει κατακτήσει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη, ο Ντι Μαρία επέστρεψε με σκοπό να πανηγυρίσει τίτλους με τους «αετούς» και να κάνει τη διαφορά. Και μερικούς μήνες μετά αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, αψηφώντας όλες τις προτάσεις που είχε τόσο από τη Σαουδική Αραβία όσο και από τις ΗΠΑ και δείχνοντας πως θέλει να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Η απίστευτη σεζόν με την Μπενφίκα

Ο Ντι Μαρία είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Μπενφίκα, είναι ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής τόσο εντός γηπέδου όσο και εκτός. Ένας σούπερ σταρ που ωθεί τους συμπαίκτες του, που εντυπωσιάζει τον κόσμο και που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Πορτογαλία και όχι μόνο. Και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Η σεζόν που διανύει στη Λισαβόνα, παρότι είναι στα 36 του είναι συγκλονιστική, καθώς έχει ασύλληπτους αριθμούς, παίζει συνεχώς και δείχνει σε τοπ επίπεδο. Ο Ντι Μαρία έχει παίξει σε 43 ματς με τη φανέλα της Μπενφικα και έχει 16 γκολ και 13 ασίστ, σε συνολικά 3.527 λεπτά που έχει παίξει.

Με λίγα λόγια ο Αργεντινός παικταράς έχει συμμετοχή σε γκολ της Μπενφίκα κάθε 121 λεπτά είτε σκοράροντας είτε πασάροντας και καταλαβαίνει κανείς από τον αριθμό ότι θέλει λίγο περισσότερο από ένα παιχνίδι για να προσφέρει στην Μπενφίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στατιστική λέει και τη μισή αλήθεια για τα πεπραγμένα του, αφού ο Ντι Μαρία δίνει περίπου 2 τελικές πάσες ανά παιχνίδι της Μπενφίκα, ενώ έχει και 2 τελικές κατά μέσο όρο, την ώρα που η μπάλα περνάει από τα πόδια του στις περισσότερες οργανωμένες επιθέσεις των «αετών».

Εκτός από τα παραπάνω, ο Ντι Μαρία είναι και ο παίκτης που εκτελεί τα πέναλτι όταν είναι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είναι και εκείνος που εκτελεί σχεδόν όλες τις στημένες φάσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι σκοράρει στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Και το κλασικότερο και πιο κοντινό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ στη Λισαβόνα για τον πρώτο γύρο των προημιτελικών του Europa League.

Η Μπενφίκα επικράτησε με 2-1 των Μασσαλών και ο Ντι Μαρία ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα και έδωσε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του, δείχνοντας ότι αν και 36 είναι ένας σούπερ σταρ που αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο και φυσικά δείχνει πανέτοιμος και για το καλοκαίρι και το Κόπα Αμέρικα με την εθνική Αργεντινής, που θα είναι και η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με την «αλμπισελέστε».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024