Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή, έρχονται αυξήσεις ο μήνας δεν θα βγει, ο Μητσοτάκης καίγεται για την Ευρωβουλή

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή, έρχονται αυξήσεις ο μήνας δεν θα βγει, ο Μητσοτάκης καίγεται για την Ευρωβουλή

Ο Κασσελάκης λέει ΝΑΤΟ και στάζει μέλι, ο Μητσοτάκης λέει πούν’το το 41% και στάζει φαρμάκι, η Ακροδεξιά στην Ευρώπη παίρνει πλέον το μπαλάκι, έρχονται δύσκολοι καιροί για τον κοσμάκη

Σήμερα κληρώνει…

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το πλήρες ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και θα λυθούν και οι απ ορίες για τους υποψήφιους με «ακροδεξιό backround» – ή άλλως «σημαδούρες» σε σκούρο μπλε χρώμα, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ελκυστικά στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος που βρίσκονται σε αποδρομή…. Βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου μη έχοντας να δώσει κάτι, το οποίο να δελεάσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, σκοπεύει απλώς – με άδεια χέρια… – να επικοινωνήσει την πολιτική του. Δηλαδή πάμε καλά και θα πάμε ακόμη καλύτερα….

«Νάρκες»

Οπως σας έχω ενημερώσει αυτό που φοβούνται ιδιαίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου – εκτός όλων των άλλων … – είναι οι «νάρκες» της καθημερινότητας. Επί παραδείγματι εκεί που θα διαφήμιζαν την ασφάλεια – τους «έσκασε» η «νάρκη» των Αγίων Αναργύρων με την γυναικοκτονία.

Στην οικονομία

Τώρα ξαφνικά οι «πολεμικές ιαχές» που ηχούν στην Μέση Ανατολή, φοβούνται ότι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα – το λέω ευγενικά… – στην οικονομία και να επιτείνουν την ακρίβεια με … «εργαλείο» την τιμή των καυσίμων. Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης μας καθησύχασε και έκανε λόγο για αποκλιμάκωση.

Πυρκαγιές

Νας σας επισημάνω έναν «άκαιρο» αστάθμητο παράγοντα; Τις πυρκαγιές. Εμφανίστηκαν από τις αρχές του Απριλίου, μετά από έναν ζεστό χειμώνα. Και όλοι πλέον φοβούνται τα χειρότερα! Να σας θυμίσω επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη….

Οι τρεις

Τρεις πάντως θα είναι οι κερδισμένοι αυτών των εκλογών, σύμφωνα με όσα μπορώ να προβλέψω από τώρα. Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος έπεσε από την Ακρόπολη, στάθηκε όρθιος και βρήκε και ένα πορτοφόλι! Η «Ελληνική Λύση» και η … αποχή! Και οι τρεις κερδισμένοι θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον κ. Μητσοτάκη για την … χαρούμενη πολιτική του! Και την ευγενική του χορηγία!

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης την Τετάρτη θα βρίσκεται … transit στην Αθήνα, ερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν αναχωρήσει για την Βόρεια Ευρώπη! Είναι η προεκλογική εκστρατεία στους απόδημους έλληνες. Την ημέρα όμως της γενικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, την Τετάρτη, πιθανόν το απόγευμα, ο κ. Κασσελάκης θα ανακοινώσει τους 42 υποψήφιους του κόμματος, όπως προέκυψαν από τις εσωκομματικές εκλογές!

Χαρές και πανηγύρια

Χθες πάντως στην Κουμουνδούρου γελούσαν και τα … μουστάκια τους, με την συμμετοχή στην εσωκομματική ψηφοφορία. Μία διαρροή που έγινε χθες το βράδυ έκανε λόγο για συμμετοχή στην ψηφοφορία περισσοτέρων από 60.000 μελών. Εμένα μου είπαν πως περίπου 50.000 μέλη συμμετείχαν διά ζώσης και περίπου 30.000 διαδικτυακά. Σήμερα θα ανακοινώσουν τον οριστικό αριθμό….

Κανόνες

Ωστόσο μου είπαν επίσης ότι δεν θα ανακοινωθεί η σειρά των εκλεγέντων και ο αριθμός των ψήφων – για να μην δοθεί το πρόκριμα στους πρωτεύσαντες. Σωστό. Να εκκινήσουν όλοι από την ίδια αφετηρία. Το δεύτερο που μου είπαν είναι πως οι πέντε υποψηφιότητες που «κρατά στα χέρια του» ο κ. Κασσελάκης δεν θα αφορούν την τοποθέτηση στο ψηφοδέλτιο «ατυχησάντων» υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές. Διότι αυτό θα είναι unfair! Τι θα αφορά κυρίως την διόρθωση της ποσόστωσης μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Δεν ευδοκίμησαν;

Να σας ενημερώσω πάντως πως έγιναν αρκετές συζητήσεις για την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που «σκοτώθηκε» με τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά τελικώς δεν ευδοκίμησαν. Και μάλλον – μάλλον λέω, εντάξει; – δεν ευδοκίμησαν οι συζητήσεις με τηλεπαρουσιαστή. Αλλά γι΄ αυτό δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Θα μου (μας) λύσει την απορία την Τετάρτη ο πρόεδρος!

Ο ίδιος

Ο κ. Κασσελάκης όμως λίγο έλειψε να δημιουργήσει ο ίδιος πρόβλημα στο κόμμα του «προβοκάροντας» μία από τις πιο επιτυχημένες εσωκομματικές εκδηλώσεις – και δεν είναι πολλές το τελευταίο καιρό…

Την «ίσιωσε»;

Αναφέρομαι στο χαρακτηρισμό που απέδωσε στο ΝΑΤΟ ως «μία ιερή αμυντική συμμαχία». Και χθες μετά από την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, σε κομματική ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε αναφανδόν το Ισραήλ χωρίς αστερίσκους. Εγινε ο σχετικός «χαμός» στα social media. Ενημερώθηκε προφανώς ο ίδιος στις Ηνωμένες Πολιτείας και έκανε προσωπική δήλωση, με την οποία προσπάθησε να «ισιώσει» την κομματική θέση, ταυτιζόμενος με την θέση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν!

Το ΚΚΕ

Ηδη πάντως ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Θέλω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις. Πρώτον, περιλαμβάνονται δύο υποψήφιοι, ο ένας έκ των οποίων προέρχεται από την «διαδρομή» «ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ» και ο άλλος απλώς από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 – είναι εμφανής προσπάθεια «διεμβολισμού του χώρου αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, περιλαμβάνει την δημοσιογράφο κυρία Ιωάννα Κολοβού, η οποία έχασε το σπίτι της από την τράπεζα. Τρίτον, περιλαμβάνει την κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθαρίστρια, εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ της «αθωότητας»!

«Νέα Αριστερά»

Επίσης εντός των αμέσως επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο της η «Νέα Αριστερά», το οποίο εγκρίθηκε από το Πανελλαδικό Συντονιστικό του κόμματος το περασμένο Σάββατο. Και αναμένονται και τα ψηφοδέλτια των υπολοίπων κομμάτων μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το έχει ήδη ανακοινώσει. Και θα αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδο….

Ακροδεξιά

Μία παρατήρηση για τις ευρωεκλογές. Ενώ όλοι αναμένουν ότι η ακροδεξιά – σε κάθε απόχρωση και ιδιαιτερότητα – θα αυξήσει την δύναμη της και θα είναι περίπου το 25% του ευρωκοινοβουλίου. Την ίδια στιγμή η αριστερά είναι στο «μαύρο της το χάλι».

Φαντάσματα

Οι άλλοτε κραταιές εκφάνσεις της, όπως της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας, μοιάζουν με «φαντάσματα» του – ένδοξου… – παρελθόντος! Οι διασπάσεις και η συρρίκνωση της εκλογικής της επιρροής, χαρακτηρίζουν την ευρωπαϊκή αριστερά. Η μετατόπιση του κέντρου βάρους προς την ακροδεξιά, η οποία σε μία σειρά χώρες – προεξαρχουσών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας – «καλπάζει».

Στη χρονοκάψουλα

Το τοπίο που διαμορφώνεται μόνο ευοίωνο δεν είναι. Με δύο πολέμους στην περιοχή, με τον γαλλογερμανικό άξονα κλονισμένο και και την άνοδο της δεξιάς και της ακροδεξιάς, είναι σα να έχουμε μπει στην «χρονοκάψουλα» και να μεταφερόμαστε σιγά – σιγά στη δεκαετία του 1930….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024