Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουλτούρα ατιμωρησίας στα Τέμπη, αλαζονείας στις υποκλοπές, πρώτα βγαίνει η ψυχή μετά το χούι στις προεκλογικές παροχές

Κουλτούρα ατιμωρησίας στα Τέμπη, αλαζονείας στις υποκλοπές, πρώτα βγαίνει η ψυχή μετά το χούι στις προεκλογικές παροχές

Η διαφθορά σκοτώνει λέει η Κοβέσι για τα Τέμπη, τοξική δυσφήμιση καταγγέλλει ο Ράμμος για υποκλοπές... χαλάει η κυβερνητική διαφήμιση και βγαίνει ο Χατζηδάκης με παροχές. Λίστες με ηχηρά ονόματα για τις ευρωεκλογές, ο Ανδρουλάκης έχει και ανησυχίες υπαρξιακές

«Πολύ σκληρός…»

Αν ήταν πρωταγωνιστής σε γουέστερν – τα παλιά, τα κλασικά – ο τίτλος της ταινίας θα μπορούσε να είναι «Πολύ σκληρός για να πεθάνει». Την ανθεκτικότητα του την επιβεβαίωσε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Όταν είχε το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι του και στάθηκε όρθιος. Γι΄ αυτό και χθες – στο συνέδριο των Δελφών – ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως δέχθηκε «απειλές που είχε καταγγείλει ότι είχε δεχθεί στο παρελθόν σχετικά με τις υποκλοπές», είπε ότι «αφορούσαν ένα συνολικό κλίμα τοξικών δυσφημιστικών και υβριστικών δηλώσεων από κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές προς τον ίδιο και την ΑΔΑΕ». Θα αντιληφθήκατε πως ο λόγος αφορά στον κ. Χρήστο Ράμμο, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ο οποίος έχει δίκιο να μιλά για «τοξική δυσφήμιση».

Αρβύλες!

Να σας θυμίσω ότι από τα υπόγεια του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου τω καιρώ εκείνω κυκλοφορούσε η «αρβύλα» πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον … ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ! Μέχρι εκεί έφτασαν προκειμένου να απαξιώσουν την παρέμβαση του. Μην εκπλήσσεστε, κάτι αντίστοιχο δεν κυκλοφόρησαν και προ ημερών – βρέθηκαν πρόθυμοι και το διακίνησαν εγγράφως… – για την κυρία Μαρία Καρυστιάνου, την μητέρα, πρόεδρο του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών. Πρόκειται για συνταγή αρουραίων, που «σουλατσάρουν» εκεί κάτω στα υπόγεια….

Κράτος δικαίου;

Επανέρχομαι στον κ. Ράμμο, ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί – δηλαδή θα εξαντλήσει την θητεία του. Ενώ για το καταδικαστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την τύχη του κράτους δικαίου στη χώρα μας είπε πως «είναι ένα πολιτικό κείμενο το οποίο δεν θέλει να σχολιάσει, σημείωσε ωστόσο ότι το ψήφισμα είχε δίκιο όσον αφορά στη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στον ίδιο και την ΑΔΑΕ». Το πιάσατε το υπονοούμενο!

Απορία

Εχω μια απορία ρε παιδιά. Το 2020 το συνέδριο των Δελφών, που τελικώς ακυρώθηκε διά ζώσης, ήταν προσκεκλημένα να μιλήσουν περί τα 11 μέλη της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη – τα 2 εκ των οποίων εν συνεχεία παραιτήθηκαν. Φέτος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – ο οποίος συμμετείχε ανελλιπώς κάθε χρόνο – τελικώς δεν θα παραβρεθεί. Υπάρχει κάποιος λόγος; Πάσα απάντηση δεκτή….

Τιμωρία…

Εν τω μεταξύ η ευρωπαία εισαγγελέας κυρία Λάουρα Κοβέσι ξαναχτύπησε – οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου μόλις ακούνε το όνομα της βγάζουν … «καντήλες» και έχουν πέσει διάφορες ιδέες, από κυβερνητικής πλευράς τι θα μπορούσαν να της κάνουν, εγώ πρότεινα να της … βάλουν πιπέρι στο στόμα! Και δήλωσε το αυτονόητο ότι «κάποιες φορές φαίνεται ότι δεν μαθαίνουμε ποτέ. Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» σημειώνοντας ότι αναπτύσσεται έτσι η «κουλτούρα ατιμωρησίας». Και μέχρι και αυτή κατάλαβε από την επίσκεψή της στην Αθήνα ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο, τα Τέμπη»!

Η κυρία Γεωργία Αδειλίνη

Αλλά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κυρία Γεωργία Αδειλίνη, αρνήθηκε πως συμπεριφέρθηκε με κυνισμό σε συγγενείς θυμάτων – την σχετική καταγγελία είχε κάνει η κυρία Καρυστιάνου – είπε πως η έρευνα κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα και σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί η ανάκριση. Μάλιστα! Το καταγράφω. Αλλά και η απάντηση της κυρίας Καρυστιάνου χθες το βράδυ ήταν καταπέλτης. Διέψευσε την κυρία Αδειλίνη, λέγοντας πως στις τέσσερις συναντήσεις που είχε μαζί της δεν ήταν μόνη της, υπήρχαν κι άλλοι παρόντες. Ανευ σχολίου….

Θύλακες

Ενώ σύμπασα, λοιπόν, η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει μία σπάνια ενσυναίσθηση σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, υπάρχουν και θύλακες … «Λακεδαιμονίων», που έχουν (;) διαφορετική άποψη! Όπως στην περίπτωση της καθηγήτριας που απέβαλε δύο μαθητές, που ήθελαν να πουν ένα τραγούδι για τους ανθρώπους που χάθηκαν ή στη περίπτωση οπαδών του «Παναιτωλικού» που σήκωσαν σχετικό πανό για την κυρία Καρυστιάνου και η ομάδα τους βρέθηκε εγκαλούμενη. Εντυπωσιακό, αλλά όχι παράδοξο στους καιρούς μας!

Μέτωπο

Ως εκ τούτου η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη πως «η κυβέρνηση δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την τραγωδία, αλλά και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης» προφανώς και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αλλά ο κ. Ανδρουλάκης βλέποντας ότι δημοσκοπικά συρρικνώνεται και η δεύτερη θέση, που πρόσκαιρα φάνηκε να κερδίζει, έχει γίνει … τρίτη, άνοιξε εκ νέου μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον κ. Στέφανος Κασσελάκη.

Υπαρξιακό

Κάτι περίπου σαν διμέτωπο. Από την μία πλευρά έχει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία με κάθε τρόπο «λεηλατεί» την περιοχή του – και μην ξεχνάτε και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο! – και από την άλλη πλευρά είναι αντιμέτωπος με την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο αγώνας του έχει κάτι από υπαρξιακό δράμα! Αυτό συμβαίνει όταν χάσεις την ευκαιρία σου….

Η κυρία Σοφία Μπεκατώρου

Από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θέλω να σημειώσω την περίπτωση της κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου – είναι υποψήφια για τις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ελπίζω πως θα κερδίσει την ανάδειξη της στο ευρωψηφοδέλτιο στις 14 Απριλίου. Είναι μία από τις πιο εμβληματικές περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων. Η καταγγελία για τον βιασμό της πυροδότησε και στην Ελλάδα την δημιουργία του κινήματος metoo. Σεμνή παρουσία. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν ζήτησε να είναι υποψήφια από τον κ. Κασσελάκη. Αλλά αθόρυβα έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και έθεσε υποψηφιότητα για τις προκριματικές εκλογές για την Αττική. Τι θα μπορούσα να σχολιάσω;

Λεφτά υπάρχουν;

Όπως γνωρίζετε «λεφτά δεν υπάρχουν» για παροχές. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης το ξέκοψε νωρίς – νωρίς. Γι΄ αυτό κι είναι σε απελπισία στο Μέγαρο Μαξίμου – «έπαιξαν τα ρέστα τους» στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Χθες όμως την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, μιλώντας στο συνέδριο των Δελφών έταξε πακέτο τριών μέτρων και ύψους 870 εκατ. ευρώ σε τρεις κατηγορίες, μεταξύ των άλλων.

Από το 2025

Προς τους συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για αύξηση συντάξεων, στους ελεύθερους επαγγελματίες υποσχόμενος την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και στους μικρομεσαίους λέγοντας τους ότι θα μειωθούν κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές. Με μία λεπτομέρεια. Όλα αυτά θα συμβούν από την 1η Ιανουαρίου 2025! Το γεγονός όμως ότι τα ανακοινώνει περίπου 8 μήνες νωρίτερα, αντιλαμβάνεστε το γιατί. Όπως λένε και στο χωριό μου έχουν σφίξει τα γάλατα….

Η κυρία Μάρω Δούκα

Όμως και η «Νέα Αριστερά» μαθαίνω πως θα έχει μία ακόμη εξαιρετική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της. Πρόκειται για την χανιώτισα συγγραφέα κυρία Μάρω Δούκα. Πολυγραφότατη, αλλά απ΄ όσα μυθιστορήματα της έχω διαβάσει, θεωρώ ότι από τα πιο σπουδαία της είναι «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ». Πως θα μπορούσα να διαφωνήσω με τον τίτλο ως αξίωμα ζωής;

Ο κ. Νίκος Φίλης

Το Σάββατο το πρωί συνεδριάζει το κεντρικό όργανο της «Νέας Αριστεράς» για να εγκρίνει το σύνολο του ψηφοδελτίου – που απ΄ ότι μαθαίνω θα περιλαμβάνει, εκτός από τον κ. Νίκο Φίλη, συνδικαλιστές, κινηματικές παρουσίες και διανοούμενους. Και το απόγευμα οργανώνει στο Αιγάλεω εργατική συγκέντρωση για την ανεργία, τις απολύσεις, τα εργατικά δικαιώματα και τα κλεισίματα των εργοστασίων.

Συγκέντρωση

Γιατί στο Αιγάλεω; Διότι εκεί βρίσκεται το εργοστάσιο της «Γιούλα» που έκλεισε προσφάτως – και δεν κουνήθηκε φύλλο από την κυβέρνηση, το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι αυξήθηκε ο αριθμός των νέων εταιρειών! Και μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ιστορική υαλουργία. Είναι στο «μάνιουαλ» προεκλογικού αγώνα αριστερού κόμματος! Αν μη τι άλλο….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024