Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πασαρέλα ευρωβουλευτών, περιοδεία αρχηγών, πόσα εισιτήρια θα κόψουν είναι στα χέρια των πολιτών

Πασαρέλα ευρωβουλευτών, περιοδεία αρχηγών, πόσα εισιτήρια θα κόψουν είναι στα χέρια των πολιτών

Να μαζέψει το δεξιό ασκέρι με Μπελέρη & ΣΙΑ θέλει ο Μητσοτάκης, να βάλει γκολ με Ζαγοράκη ο Ανδρουλάκης, ποιοι περνάνε στο bootcamp ανακοινώνει ο Κασσελάκης

Για σφηνάκια…

Στην πρώτη περίοδο του εκσυγχρονισμού – απ΄ ότι θυμάμαι – τα τότε υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, μεταξύ των άλλων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, θεωρούσαν πως ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης υστερούσε σε επιρροή στη νεολαία. Σκέφτηκαν, λοιπόν, και αποφάσισαν ένα βράδυ να τον βγάλουν σε ένα μπαρ, που διασκέδαζε η νεολαία – ήταν η εποχή που «έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνια» – για σφηνάκια! Το επικοινωνιακό τέχνασμα πήγε άπατο βέβαια γιατί ήταν αταίριαστο με την προσωπικότητα του κ. Σημίτη!

Το πρωτάθλημα!

Το θυμήθηκα με την ευκαιρία, που ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος, επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη – για να παρουσιάσει με τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη – την εθνική εκστρατεία κατά της σχολικής βίας – δεν αρκέστηκε απλώς να πιει τον καφέ στο εμβληματικό «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους. Αργότερα κάνοντας την – προεκλογική του – βόλτα στην Πολίχνη δήλωσε για τον ΠΑΟΚ ότι «αξίζει να πάρει φέτος το πρωτάθλημα, ειδικά μετά το 2 – 2 (σσ στον αγώνα με την ΑΕΚ).

Δύο προβλήματα

Ετσι αποκάλυψε δύο προβλήματα: πρώτον, ότι η απουσία του κ. Θοδωρή Ζαγοράκη από το ευρωψηφοδέλτιο θεωρεί ότι μπορεί να του στοιχίσει και δεύτερον, ότι δεν έχει πρόβλημα γενικά στην Βόρειο Ελλάδα με την «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα….

Η προσπάθεια

Ομως δεν είναι μόνο η «Ελληνική Λύση» που «τρέχει» με 15% σε πολλούς νομούς πάνω από την Λάρισα, είναι και η «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού, που εκτιμώ ότι δεν αποκλείεται να είναι μία από τις εκπλήξεις των εκλογών της 9ης Ιουνίου! Γι΄ αυτό κι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να βάλει ορισμένους original δεξιούς υποψηφίους, από την Μακεδονία και την Θράκη – εκτός από τον κ. Φρέντι Μπελέρη – προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες. Χλωμό το βλέπω, αλλά στο τέλος μετράει η προσπάθεια….

Με χορωδία…

Τώρα βέβαια με τα πήγαιν΄ έλα μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Πειραιώς θυμήθηκα το γνωστό παιδικό τραγουδάκι: σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο, μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο. Τραγουδιέται χορωδιακά. Και νομίζω πως επικεφαλής των χορωδιών είναι ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος και η κυρία Μαρία Κεφάλα….

Αλλον!

Εν τω μεταξύ στη Χαριλάου Τρικούπη η μεταγραφή του κ. Ζαγοράκη έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις. Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται ειπών «ρε παιδιά άμα δεν σας αρέσει μην τον ψηφίζετε, ψηφίστε κάποιον άλλον».

Τους «μπαοκτσήδες»…

Από την μία πλευρά δεν έχει άδικο – το ψηφοδέλτιο θα έχει άλλους 41 υποψηφίους – από την άλλη πλευρά λένε οι αντιδρώντες πως «πέρασε στην Ευρωβουλή δέκα χρόνια … αφωνίας, αν εκλεγεί θα περάσει άλλα πέντε;». Ευλογο το ερώτημα! Αλλά ο πρόεδρος «παίζοντας τα ρέστα του» είναι της λογικής «μάζευε κι ας είναι και ρόγες». Ολο και κάποιους παραπανίσιους ψήφους θα μαζέψει από τη Θεσσαλονίκη ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος. Κυρίως από τους … «μπαοκτσήδες»!

Παπανδρεϊκοί

Ομως οι διάφορες «φυλές» που ενδημούν στην Χαριλάου Τρικούπη παλεύουν η κάθε μία να εκλέξει τον δικό της. Επί παραδείγματι οι «παπαδρεϊκοί» εκτός από τον κ. Νίκο Παπανδρέου στηρίζουν γερά και τον κ. πρώην υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη από την Λάρισα.

Εκσυγχρονιστές

Η «αποδεκατισμένη» – λόγω των λεηλασιών του κ. Μητσοτάκη – φυλή των «εκσυγχρονιστών» στηρίζει τον πρώην υπουργό και πανεπιστημιακό κ. Γιάννη Μανιάτη.

Ο πρόεδρος

Και ο πρόεδρος παλεύει «με νύχια και με δόντια» να εκλεγεί ο γραμματέας του κόμματος κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος. Να έχει κι έναν δικό του ο πρόεδρος στους τρεις – που κατά πάσα πιθανότητα και υπό προϋποθέσεις φυσικά – ευρωβουλευτές που φαίνεται πως θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Unfair

Μου λένε όμως ότι στην περίπτωση του κ. Σπυρόπουλου πρόκειται για unfair! Διότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής παραιτούμενος όμως από την θέση του γραμματέα. Αλλά ο πρώτος διδάξας επ΄ αυτού είναι ο κ. Ανδρουλάκης. Ο οποίος στην πρώτη του εκλογή στο ευρωκοινοβούλιο το 2014 – αν θυμάμαι καλά – ο ίδιος ήταν γραμματέας της ΚΠΕ, όταν πρόεδρος ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Και μου λένε πως τότε το καταστατικό δεν επέτρεπε αυτή τη δυνατότητα. Δεν το γνωρίζω, αλλά αυτοί που το υποστηρίζουν σίγουρα κάτι παραπάνω από μένα ξέρουν….

Ο κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Και ξαφνικά ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης χθες το πρωί στο κανάλι της Βουλής υποστήριξε ότι αν ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν για «εθνικούς λόγους» καλώς συνέβαινε – «πάνω απ΄ όλα η πατρίδα»! Ναι έτσι ακριβώς το είπε. Οπως καταλαβαίνετε έγινε ένας χαμός στην Χαριλάου Τρικούπη και το απόγευμα έκανε διορθωτική δήλωση και υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν όσα ανέφερε το πρωί. Ο κ. Παρασκευαϊδης είναι ένας εξ αυτών που στην ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είχε κάνει αποχή με «εθνικοπατριωτικές» δηλώσεις! Να τον χαίρονται….

Καημός

Κάτι συμβαίνει εκεί στη «Νέα Αριστερά». Δεν εξηγείται διαφορετικά η «πρεμούρα» για την ανάγκη δημιουργίας «δημοκρατικού μετώπου», που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Αλέξης Χαρίτσης. Μετά από τα όσα έσυραν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη διάρκεια των τελευταίων 6 – 7 μηνών – συναγωνίζονται σε σφοδρότητα μόνο με τις επιθέσεις που είχε δεχτεί στο παρελθόν ο κ. Αλέξης Τσίπρας – αιφνιδίως ανακάλυψαν την ανάγκη για «μέτωπο» με την Κουμουνδούρου. Και με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ φυσικά! Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση. Ομως είναι εκτός χρόνου! Η συζήτηση που επιχειρεί να ανοίξει η «Νέα Αριστερά» νομίζω πως είναι για την επομένη των εκλογών. Το ότι γίνεται τώρα «άχρονα», υποκρύπτει την αγωνία του … «τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι»!

Ο κ. Νίκος Παππάς

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκη παρουσίασε σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία τους πρώτους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές. Εγώ θέλω να σταθώ στα όσα είπε ο κ. Νίκος Παππάς – ο πρώην μπασκετμπολίστας και όχι ο άλλος ο σκιώδης «υπουργός» Οικονομικών!

Για δήμαρχος…

Είπε πως επελέγη από τον κ. Τσίπρα για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, αλλά αυτοί που έφυγαν από το κόμμα μπλόκαρα την υποψηφιότητα του. Λέει την αλήθεια. Διότι η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» ελέγχονταν κατά τεκμήριο από τις δύο τάσεις που αποχώρησαν. Σκεφτείτε όμως να είχε κατέβει υποψήφιος. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είχε τον Δήμο Αθηναίων. Και σίγουρα κάποιοι είναι υπεύθυνοι….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024