Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο όμορφο χωριό του κόσμου με τα παραμυθένια χωράφια λεβάντας

Το πιο όμορφο χωριό του κόσμου με τα παραμυθένια χωράφια λεβάντας

Eκδρομές με κλασικά αυτοκίνητα, φρούριο του 11ου αιώνα, κάστρα, σπήλαια και μνημεία.

Η Ευρώπη φιλοξενεί μερικά πολύ ξεχωριστά μέρη, ένα από τα οποία έχει ανακηρυχθεί ως η πιο εντυπωσιακή μικρή πόλη του πλανήτη.

Αυτό αναφέρει το Travel + Leisure, το οποίο κατέταξε το Gordes στη Γαλλία ως το ομορφότερο χωριό στον περσινό του κατάλογο με τα πιο εντυπωσιακά χωριά του κόσμου.

Ο χώρος αποτελείται από κελάρια σε επτά διαφορετικούς ορόφους και περιέχει ένα παρεκκλήσι, αποθηκευτικούς χώρους, στέρνες, έναν φούρνο ψωμιού, έναν ελαιοτριβείο και άλλα υπόγεια μυστήρια

Βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου με θέα την κοιλάδα Luberon στη Νότια Γαλλία και διαθέτει όλα τα γραφικά χαρακτηριστικά μιας παραμυθένιας πόλης, όπως κάστρα, σπήλαια και μνημεία.

Παράλληλα, οι τουριστικοί πράκτορες ξεναγούν τους επισκέπτες με κλασικά γαλλικά αυτοκίνητα για να τους δείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της με τον πιο αυθεντικό τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς.

«Έχουν βγει από τις σελίδες ενός παραμυθιού»

Το Travel + Leisure συνέκρινε το χωριό με εκείνα που βλέπει κανείς στα παραμύθια και είπε: «Το Gordes τείνει να γεμίζει με τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά μπορείτε πραγματικά να κατηγορήσετε τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τη μαγεία ενός από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας, αν όχι του κόσμου;».

»Σκαρφαλωμένο ψηλά σε έναν βράχο πάνω από την κοιλάδα, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε με πλακόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες και ένα μοναστήρι που διακοσμούνται από χωράφια λεβάντας που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις σελίδες ενός παραμυθιού».

Εδώ ζει μια κοινότητα μοναχών Κιστερκιανών, οι οποίοι περνούν το χρόνο τους προσευχόμενοι και παράγοντας μέλι, λαχανικά και λεβάντα

Αναμφισβήτητα το αξιοθέατο της πόλης είναι το Château de Gordes, το οποίο χρονολογείται ήδη από τον 11ο αιώνα. Αφού χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο, σπίτι και σχολείο, σήμερα το κάστρο στεγάζει εκθέσεις τέχνης και ιστορίας και προσφέρει εκπληκτική θέα στην υπόλοιπη ύπαιθρο.

Δεν είναι το μόνο κτίριο που επισκέπτονται οι ταξιδιώτες στο Gordes, με την εκκλησία Saint Firmin να αποτελεί ένα άλλο αγαπημένο κτίριο.

Μια γεύση από τον τρόπο ζωής των μοναχών

Το κτίριο του 18ου αιώνα περιγράφεται ως «σαν φρούριο στην κορυφή του βράχου» από τον ιστότοπο του Gordes Village, ο οποίος λέει ότι δίνει στο χωριό μια «’εικόνα που μοιάζει με ακρόπολη».

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τουριστικά hotspots ευδιάκριτα, όπως το κάστρο και η εκκλησία, με τα κελάρια του παλατιού Saint Firmin να είναι περισσότερο ένα μέρος για να κρυφτείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο χώρος αποτελείται από κελάρια σε επτά διαφορετικούς ορόφους και περιέχει ένα παρεκκλήσι, αποθηκευτικούς χώρους, στέρνες, έναν φούρνο ψωμιού, έναν ελαιοτριβείο και άλλα υπόγεια μυστήρια.

Τα κελάρια ανακαλύφθηκαν εκ νέου από μια οικογένεια πριν από περίπου εξήντα χρόνια και σήμερα αποτελούν μουσείο – και ένα εξαιρετικό μέρος για να δροσιστείτε στη σκιά μια καλοκαιρινή μέρα.

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Abbaye Notre-Dame de Sénanque του 12ου αιώνα που περιβάλλεται από ζωηρά χωράφια λεβάντας. Εδώ ζει μια κοινότητα μοναχών Κιστερκιανών, οι οποίοι περνούν το χρόνο τους προσευχόμενοι και παράγοντας μέλι, λαχανικά και λεβάντα.

Μέρος του κτιρίου είναι ανοιχτό στο κοινό, το οποίο μπορεί να πάρει μια γεύση από τον τρόπο ζωής των μοναχών. Είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα του χωριού που κέρδισαν πέρυσι το βραβείο TripAdvisor traveler’s choice.

*Με πληροφορίες από The Sun | Κεντρική φωτογραφία θέματος: The luberon

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024