Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Αυτό που περίμεναν καιρό οι χρήστες της OpenAI

ChatGPT: Αυτό που περίμεναν καιρό οι χρήστες της OpenAI

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT βρίσκεται προ των πυλών.

Η OpenAI προέβη σε μια ανακοίνωση για το πιο εξελιγμένο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα. Ξεκινάει τη διάθεση του GPT-4 Turbo. Αυτό σημαίνει πως οι συνδρομητές του ChatGPT Plus θα έχουν σύντομα πρόσβαση στο αναβαθμισμένο μοντέλο.

Μια από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις του νέου μοντέλου αφορά την εκπαίδευσή του. Σε αντίθεση με το GPT-4 που ήταν εκπαιδευμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, το GPT-4 Turbo είναι εφοδιασμένο με πολύ πιο σύγχρονα δεδομένα έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις του ως τον Απρίλιο του 2023.

«Context window»

Επίσης, το GPT-4 Turbo φέρεται να είναι ικανό να χειρίζεται εξαιρετικά περίπλοκες εργασίες που περικλείονται σε μία μόνο εντολή, χάρη στην πολύ πιο εξαντλητική εκπαίδευσή του. Βέβαια, η μεγαλύτερη εξέλιξη δεν είναι ούτε οι πιο πρόσφατες γνώσεις, ούτε η δυνατότητά του να διαχειρίζεται πιο σύνθετες διεργασίες.

Βεβαίως, η μεγαλύτερη αναβάθμιση είναι το νέο «context window». Πρόκειται για ένα μέτρο που καθορίζει πόσο μεγάλες και πυκνές σε πληροφορίες θα είναι οι είσοδοι και οι έξοδοι ενός AI μοντέλου. Το GPT-4 Turbo θα διαθέτει «context window» που είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερο από το GPT-4, ικανό να επεξεργαστεί 128.000 tokens.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα 1.000 tokens ισοδυναμούν περίπου με 750 λέξεις. Αυτό σημαίνει ότι η νέα εξέλιξη του μοντέλου της OpenAI είναι ικανή να επεξεργαστεί 96.000 λέξεις.

Sports in

Ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» τον Φούκσοβιτς και πέρασε στον δεύτερο γύρο (3-0, vid)

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ του Ούγγρου Μάρτον Φούκσοβιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024