Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακίνητα: Πωλούνται 5 ιδιωτικά νησιά σε τιμή… διαμερίσματος

Ακίνητα: Πωλούνται 5 ιδιωτικά νησιά σε τιμή… διαμερίσματος

Πέντε ελληνικά ιδιωτικά νησιά πωλούνται με τιμές από 2,2 εκατ. ευρώ – Που βρίσκονται

Σήμερα μπορεί να βρει κανείς ελληνικά ιδιωτικά νησιά σε τιμή… πολυτελούς διαμερίσματος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ακόμη και φθηνότερα!

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται, ή υπάρχει η διάθεση να πωληθούν, αναπτερώθηκαν όταν η ζήτηση για αξιοποιήσιμες εκτάσεις με στόχο τη φιλοξενία νέων super luxury ξενοδοχειακών μονάδων εκτινάχθηκε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο με εξαίρεση την επένδυση των 250 εκατ. ευρώ στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών από την Grivalia και το project του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό που έχει σκοπό την κατασκευή θέρετρου για τα μέλη του διεθνούς jet set, δεν έχουμε (ακόμη;) άλλες περιπτώσεις επιτυχημένων πωλήσεων.

Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μια «εύκολη» και «απροβλημάτιστη» επένδυση, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της κτηματαγοράς. «Ακόμη κι αν στην αγορά προσφέρονται ιδιωτικά νησιά που οι τιμές τους είναι φθηνότερες από εκείνες που απαιτεί η απόκτηση μιας μονοκατοικίας ή ενός πολυτελούς διαμερίσματος στη Βουλιαγμένη ή στο Καβούρι» αναφέρουν με νόημα.

Ας σημειωθεί ότι οι τιμές των κατοικιών μπροστά στο παραλιακό μέτωπο για κατοικίες from scratch ή ανακαινισμένες εκ βάθρων κινούνται μεταξύ 11 και 15 χιλ. ευρώ ανά τ.μ. ανάλογα με τη θέα και τις παροχές του ακινήτου. Υπάρχουν βεβαίως και υψηλότερες τιμές, όπως αυτές που ζητούνται για τις πολυτελείς κατοικίες στη Βουλιαγμένη που φθάνουν τις 20.000 ευρώ ανά τ.μ.

Για παράδειγμα διαμέρισμα 220 τ.μ. στη Βουλιαγμένη (έτος κατασκευής 2023) με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα πωλείται αυτή τη στιγμή 3.700.000 ευρώ.

Άγιος Αθανάσιος

Ένα από τα φθηνά ιδιωτικά νησιά είναι ο Άγιος Αθανάσιος δίπλα στην Ιτέα στον Κορινθιακό Κόλπο, που εμφανίζεται να πωλείται έναντι 2.200.000 ευρώ. Το ίδιο νησί το 2012 πωλούνταν προς 1.600.000 ευρώ, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε αγοραστής.

Πρόκειται για το μικρότερο νησί της ελληνικής αγοράς -μόλις 11.000 τετραγωνικά μέτρα- και είναι προσβάσιμο ακόμη και με βάρκα από την κοντινή παραλιακή πόλη της Ιτέας, καθώς απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την ακτή. Ελιές και πεύκα κατακλύζουν το εσωτερικό του Αγίου Αθανασίου, ενώ μια μικρή αμμώδης παραλία σηματοδοτεί τη βορειοδυτική ακτή.

Φιδονήσι ή Ξερονήσι

Τόσο από Έλληνες μεσίτες, όσο και από ξένους έχει δημοσιευτεί αγγελία για την πώληση ιδιωτικού νησιού στην Νέα Ηρακλείτσα του δήμου Ελευθερών Καβάλας.

Πρόκειται για το Φιδονήσι ή Ξερονήσι έκτασης περίπου 143.000 τ.μ. Στις ελληνικές αγγελίες η τιμή του είναι 3.500.000 ευρώ, ενώ από ξένες εταιρείες real estate πωλείται 3.000.000 ευρώ.
Αυτό το ιδιωτικό νησί βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από την ακτή, 8,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Καβάλας και περίπου 175 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Άγιος Παντελεήμων

Μερικά μόλις μέτρα από τις Οινούσσες βρίσκεται το ιδιωτικό νησί Άγιος Παντελεήμων, το οποίο πωλείται προς 4.000.000 ευρώ. Είναι συνολικού εμβαδού 40 περίπου στρεμμάτων με δυνατότητα ανάπτυξης έως 200 τετραγωνικών μέτρων.

Σήμερα στο νησί υπάρχουν 3 μικρά ξωκλήσια, το καθένα με τη δική του μοναδική ιστορία. Μια ηλεκτρική γεννήτρια εξυπηρετεί τις εκκλησίες, ενώ υπάρχει και πηγάδι για πόσιμο νερό.

Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα

Με έκταση 17.530 τ.μ. ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο πωλείται προς 3.750.000 ευρώ.

Ανήκει στον νομό Πρέβεζας και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την ηπειρωτική χώρα μόλις στο 1 μίλι.
Σύμφωνα με την αγγελία, υπάρχει οικοδομική άδεια που ισχύει για την κατασκευή δύο αυτοτελών ανεξάρτητων κατοικιών εμβαδού 140 τ.μ. η κάθε μία και μιας πισίνας.

Κουνέλι ή Μακροπούλα

Δίπλα στο νησί Μάκρη, που επίσης πωλείται, βρίσκεται το νησί Κουνέλι ή Μακροπούλα.
Πρόκειται για ένα ακατοίκητο νησί 93 στρεμμάτων στο σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο Πέλαγος, που ανήκει διοικητικά στον δήμο Ιθάκης και το οποίο πωλείται προς 4.000.000 ευρώ.

Μάλιστα πριν 9 χρόνια είχε κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι το ζεύγος Μπρατζελίνα (τότε ήταν ακόμη παντρεμένοι) ήθελε να αγοράσει το συγκεκριμένο νησί πολύ κοντά στο νησί Οξυά ή Οξεία.

Ωστόσο ούτε το ζεύγος Μπρατζελίνα έγινε κάτοικος Ιονίου, ούτε και τα σχέδια του πρώην εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ο οποίος αγόρασε το 2013 το νησί Οξεία για 5,6 εκατ. ευρώ με σκοπό να επενδύσει σε τουριστική ανάπτυξη, ευδοκίμησαν.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024