Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ήχοι εκρήξεων στην Ιερουσαλήμ - Βρετανικά και αμερικανικά μαχητικά καταρρίπτουν διαρκώς drones

Ισραήλ: Ήχοι εκρήξεων στην Ιερουσαλήμ – Βρετανικά και αμερικανικά μαχητικά καταρρίπτουν διαρκώς drones

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών των υψιπέδων του Γκολάν, της Νεβατίμ, της Ντιμόνα και της Εϊλάτ να είναι έτοιμοι να σπεύσουν στα καταφύγια

Το Ιράν εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου (14/4) περισσότερα των 100 drones κατά του Ισραήλ και νέα «κύματα drones» μπορεί να ακολουθήσουν, δήλωσε αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού.

«Απόψε εντοπίσαμε περισσότερα από 100 drones που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ», είπε και πρόσθεσε: «Θα ήταν πιθανόν να δούμε και άλλα κύματα drones στην πορεία».

Ισραήλ: Ήχοι εκρήξεων στην Ιερουσαλήμ

Ήχοι εκρήξεων ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με μαρτυρίες, τους οποίους τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε εναέριες αναχαιτίσεις.

Λίγα λεπτά πριν, οι σειρήνες είχαν ηχήσει στην πόλη.

Βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones επάνω από περιοχές της μεθορίου Ιράκ-Συρίας, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο CH 12 TV.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών των υψιπέδων του Γκολάν, της Νεβατίμ, της Ντιμόνα και της Εϊλάτ να είναι έτοιμοι να σπεύσουν στα καταφύγια αν χρειαστεί και να μην απομακρύνονται από αυτά.

Οι αποψινές ειδοποιήσεις του συστήματος Red Color -αποτελεί επίσημη πηγή του Ισραήλ- για εισερχόμενους πυραύλους:

Πυρηνικός αντιδραστήρας

Τα υψίπεδα του Γκολάν καταλήφθηκαν στον πόλεμο του 1967 και έχουν προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

Στη Νεβατίμ βρίσκεται βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Στα προάστια της Ντιμόνα βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας.

Η Εϊλάτ βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Ιρανική προειδοποίηση

Το Ιράν παρακολουθεί την Ιορδανία για οποιεσδήποτε κινήσεις υποστήριξης του Ισραήλ κατά την διάρκεια των επιθέσεων αντιποίνων της Τεχεράνης και προειδοποιεί την χώρα ότι θα είναι «ο επόμενος στόχος», δήλωσε ιρανική στρατιωτική πηγή στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Ιορδανίας κατά την διάρκεια των τιμωρητικών επιθέσεων … και, αν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε πιθανή ενέργεια (προς υποστήριξιν του Ισραήλ), θα γίνουν ο επόμενος στόχος», μετέδωσε το Fars.

Συναγερμός στην Αίγυπτο

Τέλος, η αντιαεροπορική αεράμυνα της Αιγύπτου βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, όπως μεταδίδει το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera News, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Ομάδα διαχείρισης κρίσεων παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβική χώρα που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το γειτονικό Ισραήλ, το 1979.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024