Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: «Δεν θα συνεχίσουμε τις αμυντικές επιχειρήσεις μας, αλλά εάν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε...»

Ιράν: «Δεν θα συνεχίσουμε τις αμυντικές επιχειρήσεις μας, αλλά εάν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε…»

Νωρίτερα ο ιρανός πρόεδρος εξήρε την επίθεση της χώρας του και δήλωσε χαρακτηριστικά πως έδωσαν ένα «αξέχαστο μάθημα» στο Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δηλώνει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις «αμυντικές επιχειρήσεις», αλλά θα προστατευθεί «από κάθε νέα επίθεση».

«Η άσκηση του δικαιώματος της νόμιμης άμυνας δείχνει την υπεύθυνη προσέγγιση του Ιράν στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», γράφει ο Hossein Amir-Abdollahian στο X.

«Σε αυτό το σημείο, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει τις αμυντικές επιχειρήσεις, αλλά αν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της ενάντια σε οποιαδήποτε νέα επίθεση», γράφει, λίγες ώρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα περίπου 300 επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στην πρώτη του άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ.

Επιπλέον αποκάλυψε πως το Ιράν είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις στο Ισραήλ θα είναι «περιορισμένες» και για αυτοάμυνα.

«Τους δώσαμε ένα αξέχαστο μάθημα»

Ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι με τη σειρά του, εξήρε την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ από το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης την Κυριακή και δήλωσε ότι η επιχείρηση έδωσε στο Ισραήλ ένα αξέχαστο μάθημα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Press TV.

«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη… εάν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα»

Ο Ραΐσι ανέφερε σε δήλωσή του ότι η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ιρανικής κυβέρνησης και εκπλήρωσε την υπόσχεση του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, να «τιμωρήσει τον επιτιθέμενο».

«Είμαστε σε θέση να εξαπολύσουμε μια επίθεση δέκα φορές ισχυρότερη»

Νωρίτερα, ο στρατιωτικός διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγκερί ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επίθεση, εκτός εάν το Ισραήλ ανταποδώσει.

Επιπλέον τόνισε πως το Ιράν έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ πως στην περίπτωση που «συμμετάσχουν σε περαιτέρω επιθετικές σιωνιστικές κινήσεις μέσω των βάσεων ή των στρατιωτικών τους μέσων σε όλη την περιοχή, και αυτό αποδειχθεί, οι βάσεις, τα μέσα και το προσωπικό τους στην περιοχή δεν θα έχουν καμία ασφάλεια».

«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την στρατιωτική ενέργεια της περασμένης νύχτας, αν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πέτυχε όλους τους στόχους της»

Συνέχισε λέγοντας πως η επιχείρηση «πέτυχε όλους τους στόχους της» και ότι δεν σχεδιάζονται περαιτέρω επιχειρήσεις εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί, σύμφωνα με σχόλια που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Επισήμανε ότι η επίθεση δεν είχε στόχο πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, αντίθετα επικεντρώθηκε σε στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα σε μια βάση πληροφοριών στο όρος Ερμόν που χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, μαζί με την αεροπορική βάση Νεβατίμ στην έρημο Νεγκέβ, από όπου εκτοξεύτηκαν τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που στόχευσαν το προξενείο.

Στις 3:30 μ.μ. (ώρα Ισραήλ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι η απάντηση της ΄χωρας στο Ιράν.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024