Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft ξεκινά ολοκληρωτικό πόλεμο ταλέντων AI με την Google

Η Microsoft ξεκινά ολοκληρωτικό πόλεμο ταλέντων AI με την Google

Η DeepMind, η οποία ιδρύθηκε το 2010 και εξαγοράστηκε από την Google το 2014, θεωρείται εδώ και καιρό το κόσμημα του στέμματος της σκηνής AI του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Microsoft ανοίγει μια νέα μονάδα τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο, τοποθετώντας τον εαυτό της σταθερά στο έδαφος του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της AI: Google DeepMind. Η ανακοίνωση ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Microsoft προσέλαβε τον συνιδρυτή της DeepMind, Mustafa Suleyman, για να διευθύνει το νέο τμήμα AI. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Suleyman δήλωσε ότι η νέα μονάδα του Λονδίνου θα διευθύνεται από τον πρώην ερευνητή της DeepMind Jordan Huffman, σύμφωνα με το Business Insider.

Η Microsoft έχει ήδη γραφεία στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου και προηγουμένως δεσμεύτηκε να επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες σε κέντρα δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλά το γεγονός ότι αυτός ο νέος κόμβος επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στην τεχνητή νοημοσύνη – και διοικείται από πρώην DeepMinders – θα πρέπει να δώσει στην Google πολλούς λόγους ανησυχίας. Στη μάχη για κορυφαία ταλέντα AI, μια μεγαλύτερη παρουσία στο Λονδίνο θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη κίνηση για τη Microsoft.

«Υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή ταλέντων και τεχνογνωσίας AI στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Microsoft AI σχεδιάζει να κάνει μια σημαντική, μακροπρόθεσμη επένδυση στην περιοχή, καθώς αρχίζουμε να προσλαμβάνουμε τους καλύτερους επιστήμονες και μηχανικούς AI σε αυτόν τον νέο κόμβο AI», έγραψε ο Suleyman στην ανακοίνωση την Κυριακή.

Η DeepMind, η οποία ιδρύθηκε το 2010 και εξαγοράστηκε από την Google το 2014, θεωρείται εδώ και καιρό το κόσμημα του στέμματος της σκηνής AI του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει γίνει επίσης ένα όλο και πιο ζωτικό περιουσιακό στοιχείο για την Google, το οποίο για πολλά χρόνια επέτρεψε στη θυγατρική AI να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Πέρυσι, ως απάντηση στην αυξημένη πίεση από ανταγωνιστές όπως η OpenAI, η Google συγχώνευσε την DeepMind με την κεντρική μονάδα AI Brain, σχηματίζοντας τη νέα Google DeepMind.

H μάχη της ΑΙ

Η Google DeepMind, η οποία έχει περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους, ηγείται των εργασιών για το Gemini, την απάντηση της εταιρείας στο μοντέλο μεγάλης γλώσσας GPT-4 της OpenAI, καθιστώντας το ένα κρίσιμο κομμάτι στη στρατηγική της Google για την τεχνητή νοημοσύνη.

Αλλά καθώς ανταγωνιστές όπως η Meta και η Microsoft προσπαθούν να ενισχύσουν τις μονάδες τεχνητής νοημοσύνης τους με περισσότερους πόρους και ταλέντα, προσπαθούν να προσελκύσουν μερικούς από τους βραβευμένους ερευνητές της Google, με αναφορές για πακέτα αμοιβών ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ίδια η Meta έχασε πρόσφατα τρεις κορυφαίους υπαλλήλους AI, ενώ η Google έχασε μια σταθερή ροή εργαζομένων από την OpenAI τον τελευταίο χρόνο.

Η κούρσα

Ο Alex Libre, ο οποίος είναι συνιδρυτής και κύριος υπεύθυνος προσλήψεων της Einstellen Talent, δήλωσε πρόσφατα στον Aaron Mok της BI ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αρχίζουν επίσης να πληρώνουν περισσότερα για προσλήψεις πρώιμου σταδίου, προκειμένου να ανταγωνιστούν τις προσφορές Big Tech.

Η Google DeepMind προσπαθεί να διατηρήσει τα ταλέντα προσφέροντας μεγαλύτερα πακέτα αποζημίωσης σε ορισμένους υπαλλήλους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Σε μια περίπτωση, ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin κάλεσε έναν ερευνητή της DeepMind που ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει την OpenAI και τους έπεισε να μείνουν.

Καθώς η κούρσα εξοπλισμών Big Tech AI για ταλέντα συνεχίζει να θερμαίνεται, η Google ίσως χρειαστεί να εργαστεί ακόμη πιο σκληρά για να σταματήσει την αιμορραγία.

Πηγή: ot.gr

Sports in

«Η γιορτή να συνεχιστεί στην Opap Arena»

Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς ετοιμάζεται για το γήπεδο και μοιράζεται τα συναισθήματά του με το In

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024