Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα βήμα πριν τον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ένα βήμα πριν τον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα τον Γιανίκ Σίνερ για μία θέση στον τελικό του master του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.12)θα αντιμετωπίσει σήμερα (όχι πριν από τις 14:30) τον Γιανίκ Σίνερ (Νο. 2), διεκδικώντας μία θέση στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά master του Μόντε Κάρλο.

Ο 22χρονος Ιταλός πρωταθλητής βρίσκεται σε ονειρική πορεία, έχοντας κερδίσει 3 από τα 4 τουρνουά που έπαιξε τη σεζόν, μεταξύ των οποίων ένα slam και ένα Masters και τώρα θέλει να κερδίσει για πρώτη φορά μία θέση στον τελικό αυτόν.

Ο Τσιτσιπάς από την άλλη έχοντας κάνει μία αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση στο Μόντε Κάρλο, θέλει να κερδίσει το τουρνουά για τρίτη φορά, μετά το 2021 και 2022.

Ο Σίνερ έχει αντιμετωπίσει τρεις αντιπάλους μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Κέρδισε τον Σεμπάστιαν Κόντρα με 6-1, 6-2 και τον Ζαν Λενάρντ Στρουφ με 6-4, 6-2, πριν ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Χόλγκερ Ρούνε με 6-6, 6-7, 6-3. Ο Σίνερ έφτασε σε οκτώ break points, αλλά κέρδισε μόνο 2 και δεν άφησε τον Ρούνε να πάρει κανένα από τα δύο break points, δείχνοντας ότι έχει εξαιρετική απόδοση υπό πίεση.

Ο Τσιτσιπάς έχει καταφέρει να νικήσει όλους τους αντιπάλους του στα δύο σετ. Πέρασε τον Λάσλο Τζέρε, ο οποίος εγκατέλειψε (6-3, 3-2) και στη συνέχεια τον Τόμας Μάρτιν Έτσεβέρι με ένα συντριπτικό 6-1, 6-0. Στη συνέχεια κέρδισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-5, 7-6, όταν ο Γερμανός ισοφάρισε σε 5-5 στο δεύτερο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-0.
Κ έρδισε τον Κάρεν Κατσάνοφ στον προημιτελικό με 6-4, 6-2, βάζοντας 7 άσσους μπροστά από τον Ρώσο παίκτη.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Στέφανου

Αυτός είναι μόλις ο δεύτερος ημιτελικός για τον Τσιτσιπά τη φετινή σεζόν, μετά το Λος Κάμπος. Νικώντας τον Σίνερ θα εξασφαλίσει την επιστροφή του στο τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο9) ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει τον τρίτο του τίτλο στο Μόντε Κάρλο θα ανέβει στο Νο.6.

Σίνερ και Τσιτσιπάς έχουν παίξει μεταξύ τους οκτώ φορές στο ATP Tour. Ο Τσιτσιπάς προηγείται της αντιπαλότητάς τους με 5-3, με τον 22χρονο Ιταλό να έχει κερδίσει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους σε Ρότερνταμ και Nitto ATP Finals. Από τους οκτώ αγώνες τους, οι δύο τους έχουν παίξει τέσσερις φορές στο χώμα, όπου ο Τσιτσιπάς ήταν για άλλη μια φορά κυρίαρχος.
Ο Τσιτσιπάς δείχνει κυριαρχία σε όλες τις επιφάνειες εκτός από το κλειστό σκληρό γήπεδο. Ωστόσο, δεν έχουν παίξει στο χώμα από το 2022.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024