Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός αγοράς: Επίλεξε το ιδανικό γραφείο

Οδηγός αγοράς: Επίλεξε το ιδανικό γραφείο

Όποιο και να είναι το πόστο σου, είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε σε εταιρεία το σωστό γραφείο είναι κρίσιμο μέρος της καθημερινότητάς σου. Σου έχουμε όλες τις πληροφορίες για να διαλέξεις το σωστό για εσένα!

Ας πούμε το αυτονόητο, το γραφείο ή επιφάνεια εργασίας καλύπτει διαφορετικές ανάγκες ανά άτομο και είδος εργασίας. Δεν υπάρχει μια λύση για όλους, πρέπει να εξετάσεις τις ανάγκες σου και τον τρόπο εργασίας σου, ώστε να βρεις το κατάλληλο. Όπως τα περισσότερα έπιπλα έτσι και το σωστό γραφείο αποτελεί μια επένδυση που αξίζει και σου αξίζει να κάνεις!

Πριν αρχίσουμε τις πρακτικές συμβουλές για την επιλογή σου, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι και η αισθητική έχει την σημασία της. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι το γραφείο πρέπει να καλύπτει πρακτικές ανάγκες αλλά και η εμφάνιση και το στιλ είναι σημαντικά. Το πόσο σημαντικά είναι, είναι εντελώς προσωπικό. Αν είσαι από αυτούς που η αισθητική έχει σημασία μην καταπιεστείς να αγοράσεις γραφείο μόνο με πρακτικά κριτήρια. Ένα νέο γραφείο μπορεί να είναι μια καλή αφορμή να αλλάξεις συνολικά τον χώρο σου. Δες τον χώρο σου κριτικά και αποφάσισε αν έχει το στιλ που σου ταιριάζει. Ποιο είναι το στιλ σου; Λιτό και μοντέρνο ή κάτι πιο κλασικό, ίσως κάτι μπαρόκ; Μην φοβηθείς να πας σε αυτό που σε εκφράζει, τόσες περνάς στο γραφείο πρέπει να τις απολαμβάνεις!

Περνάμε στα πρακτικά ζητήματα τώρα. Η εργασία σου γίνεται μόνο με υπολογιστή, κυρίως με χαρτιά ή υβριδικά; Αν σημειώνεις πολλά ή σε εξυπηρετεί να γράφεις τις ιδέες σου σε χαρτί πριν τις περάσεις στον υπολογιστή θα πρέπει να υπολογίσεις τον απαραίτητο χώρο εργασίας καθώς και το πόσο και πώς θα μπορείς να μετακινείς τον υπολογιστή ή τα χαρτιά σου. Αν δεν έχεις όσο χώρο χρειάζεσαι η ζωή σου θα γίνεται πιο δύσκολη χωρίς λόγο. Συμπληρωματικά σκέψου τι αποθηκευτικό χώρο και πού θες για το γραφείο σου. Αν σου αρέσει να απλώνεις τα πόδια σου θες γραφείο χωρίς συρτάρια, αν όμως θες οργάνωση και πρόσβαση αλλάζει!

Ας περάσουμε στον υπολογιστή τώρα. Δουλεύεις με φορητό ή με desktop; Πόσες οθόνες χρειάζεσαι, τι πληκτρολόγιο και ποντίκι; Αυτά τα ερωτήματα θα σου δείξουν πόσο μεγάλη επιφάνεια εργασίας χρειάζεσαι. Αν δουλεύεις με πολλές οθόνες ή συνδέεις το φορητό σου σε κάποιο dock καλό θα ήταν το γραφείο να έχει υπερυψωμένη θέση για τις οθόνες με χώρο από κάτω.

Τέλος, και για να σου κάνουμε τις προτάσεις μας, έχεις σκεφτεί την νέα τάση των standing desk, Γραφεία στα οποία δουλεύεις όρθιος για να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα της καθιστικής ζωής. Η πρώτη μας πρόταση είναι ένα υβριδικό γραφείο για να μπορείς να κάνει και τα δύο!

1.Sit & Stand II

Tο γραφείο αυτό μπορεί να προσαρμοστεί σε ύψος ώστε να δουλεύεις είτε καθιστός είτε όρθιος. Μην σε ξενίζει η ιδέα. Το να μπορείς για κάποια λεπτά, όσα δηλαδή εσύ επιλέξεις, να σηκωθείς από την καρέκλα και να ξεμουδιάσεις, συνεχίζοντας την εργασία σου για να προλάβεις την αυστηρή προθεσμία σου, είναι κάτι που πρέπει να βιώσεις. Το Sit & Stand II διαθέτει ηλεκτρικές ρυθμίσεις για το προσαρμόζεις πανεύκολα όποτε εσύ το επιθυμήσεις. Κρατάει μάλιστα στη μνήμη του 3 διαφορετικές θέσεις εργασίας, για να μην επιλέγεις κάθε φορά από την αρχή το ύψος.

2.@Work Line

Άκρως λειτουργικό, άκρως μοντέρνο. Το Line της @Work είναι το μίνιμαλ γραφείο που χρειάζεσαι. Διαθέτει πολύ μεγάλη επιφάνεια εργασίας στην οποία μπορείς να τοποθετήσεις ό,τι κρίνεται απαραίτητο για την καθημερινή διεκπεραίωση της εργασίας σου. Ακριβώς επειδή δεν μπουκώνει με περιττές λειτουργίες ή πινελιές διακόσμησης, μπορεί να συνδυαστεί πανεύκολα σε οποιονδήποτε χώρο. Διαθέτει στιβαρή κατασκευή από μελαμίνη πάχους 25mm και μέταλλο σε λευκό χρώμα. Bonus: Φέρει ενσωματωμένο διαχειριστή καλωδίων. Ξέχνα λοιπόν τα ανοργάνωτα καλώδια που κρέμονται από εδώ και από εκεί και το μόνο που προσφέρουν είναι να σπάνε την ομορφιά του χώρου σου. Έχε τα πάντα σε τάξη. Καθαρό γραφείο σημαίνει όρεξη για δουλειά.

3. @Work Γραφείο Executive Καρυδιά

Ένα γραφείο για εσένα που θες και μεγάλη επιφάνεια εργασίας, και αποθηκευτικούς χώρους και να μην στριμώχνεσαι! Είτε είσαι executive, είτε αισθάνεσαι executive είναι το γραφείο που θες! Μοντέρνα γραμμή σε κλασσικό χρώμα καρυδιάς ή βελανιδιάς. Διαθέτει ράφια και πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους που κλειδώνουν για να τοποθετείς τα σημαντικά σου αρχεία. Αποτελεί την ιδανική λύση για τις εργασίες κάθε επαγγελματία, καθώς διατίθεται με πλάτος 210cm, με βάθος 180cm και βάθος επιφάνειας εργασίας στα 80cm. Η βοηθητική επιφάνεια έχει ύψος 65,5cm και βάθος 50cm, ενώ το ύψος της μετόπης είναι 47cm. Τέλος στην τιμή του περιλαμβάνεται και το κόστος συναρμολόγησης!

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024