Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζουν όσα ξέραμε για Μετρό και λεωφορεία - Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια

Αλλάζουν όσα ξέραμε για Μετρό και λεωφορεία – Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια

Μέσα στο επόμενο διάστημα το χάρτινο εισιτήριο αναμένεται να αντικατασταθεί

Αχρείαστο αναμένεται να καταστεί το επόμενο διάστημα το χάρτινο εισιτήριο στα ΜΜΜ, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα πληρωμής. Πρόκειται για το σύστημα “Tap’N’Pay” που θα επιτρέπει στον επιβάτη να επιβιβάζεται στα ΜΜΜ, δίχως να χρειάζεται να προμηθευτεί τα εισιτήρια ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card.

Το μόνο που θα χρειάζεται ο επιβάτης είναι να πλησιάζει την τραπεζική του κάρτα (είτε την ίδια, είτε το ψηφιακό αντίγραφό της στο κινητό τηλέφωνο) σε ειδικό αναγνώστη στα επικυρωτικά μηχανήματα.

Ανέπαφες πληρωμές στα ΜΜΜ

Η κα Αλεξοπούλου δήλωσε ότι «ήδη σε κάποιες πόλεις όπως η Κέρκυρα και η Λάρισα η υπηρεσία αυτή προσφέρεται και πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και στην Αθήνα πρώτα απ’ όλα στις γραμμές express που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο ως το τέλος του 2024 αυτή η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα λεωφορεία».

Αξίζει να διευκρινιστεί, ότι τα υφιστάμενα εισιτήρια δεν θα καταργηθούν, καθώς θα συνεχίσουν να προσφέρονται ως εναλλακτική επιλογή, διευκολύνοντας όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, όπως είναι αρκετοί ηλικιωμένοι.

Ωστόσο, πολύ γρήγορα, τα χάρτινα εισιτήρια αναμένεται να εξαφανιστούν, μιας και το νέο σύστημα θα επιλέγεται από όλο και περισσότερους επιβάτες. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει το νέο σύστημα στον χρήστη είναι ότι αυτός θα εξοικονομεί χρόνο, καθώς δεν θα χρειάζεται να αναζητά τα σημεία πώλησης εισιτηρίων.

Μετρό Αθήνα

Επιπροσθέτως, δεν θα χρειάζεται να γνωρίζει τα διαθέσιμα προϊόντα μετακίνησης για να επιλέξει το κατάλληλο. Όπως έχουμε γράψει, το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να αναλύσει τα δεδομένα μετακίνησης και η χρέωση στην τραπεζική κάρτα θα είναι ανάλογη με τις διαδρομές, με επιλογή της βέλτιστης.

Θα συμβάλει, επίσης, στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η μείωση της έκδοσης χάρτινων εισιτηρίων θα σημάνει τον μετριασμό του φαινομένου της απόρριψής τους σε δημόσιους χώρους, το οποίο παρατηρείται έντονα.

Τέλος, το νέο σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης MaaS (Mobility as a Service), για διασύνδεση με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας όπως ταξί, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, κτλ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024