Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Οργή Ερντογάν μετά το χτύπημα στους δημοσιογράφους του TRT στη Γάζα

Τουρκία: Οργή Ερντογάν μετά το χτύπημα στους δημοσιογράφους του TRT στη Γάζα

Αμέσως μετά το χτύπημα στο συνεργείο του TRT Arabi στη Γάζα, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, προέβη σε μια σειρά πολύ αυστηρών δηλώσεων.

«Ό,τι κι αν συμβεί, εμείς (σ.σ. η Τουρκική Δημοκρατία) θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθεροί απέναντι στις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας και το Ισραήλ σίγουρα θα πληρώσει γι’ αυτή τη θηριωδία», αναφέρει ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκίας πως του μετέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια της οποίας διαβεβαίωσε τον Αμπάς ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεσή του στη Γάζα της Παλαιστίνης, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν.

«(Το Ισραήλ) διεξάγει πόλεμο κατά της αλήθειας, στοχεύοντας σκόπιμα, εσκεμμένα δημοσιογράφους επί τόπου»

«Ο πρόεδρος τόνισε πολύ ξεκάθαρα πως ό,τι και να συμβεί, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθεροί απέναντι στις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας και το Ισραήλ σίγουρα θα πληρώσει γι’ αυτή τη θηριωδία», δήλωσε την Παρασκευή ο Αλτούν σε συνέντευξή του στο TRT Haber στον απόηχο της επίθεσης. Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία προετοιμάζεται για επίθεση εναντίον των Κούρδων του Ιράκ.

«Το Ισραήλ επιδιώκει να συνεχίσει την ύπαρξή του βασιζόμενο στην τρομοκρατία και τη γενοκτονία» ανέφερε ανάμεσα στα άλλα.

Ο Αλτούν πήρε τον λόγο σε εκπομπή αμέσως μετά την επίθεση

Ο διευθυντής επικοινωνίας συμμετείχε σε ζωντανή εκπομπή μετά τα πυρά ισραηλινών τανκς εναντίον μελών του Τύπου που έκαναν ρεπορτάζ από τον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Γάζας, από τα οποία τραυματίστηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και εκείνοι του καναλιού TRT Arabi.

Ο εικονολήπτης του TRT Σαμί Σεχαντέχ τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το πόδι του μετά την επίθεση. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο ισραηλινός στρατός στόχευσε σκόπιμα την ομάδα των δημοσιογράφων. Δηλώνοντας ότι «το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης», όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος Ερντογάν, ο Αλτούν υπογράμμισε ότι «το Ισραήλ επιδιώκει να συνεχίσει την ύπαρξή του βασιζόμενο στην τρομοκρατία και τη γενοκτονία».

«Ό,τι και να γίνει, θα συνεχίσουμε να λέμε στον κόσμο για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ εναντίον αμάχων», δήλωσε ο Αλτούν σε συνέντευξή του στο TRT μετά την επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν τόνισε ότι το Τελ Αβίβ «διεξάγει επίσης πόλεμο κατά της αλήθειας, στοχεύοντας σκόπιμα, εσκεμμένα δημοσιογράφους επί τόπου», ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στα τραυματισμένα μέλη του Τύπου.

«Καταδικάζουμε αυτή την άθλια επίθεση. Πρόκειται για τρομοκρατία. Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει και ο δυτικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί σε αυτή τη βαρβαρότητα το συντομότερο δυνατό» είπε ο Αλτούν ετοιμάζοντας το κλίμα για το διάγγελμα του προέδρου Ερντογάν.

Η Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μαχμούτ Αμπάς

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αμπάς, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι «πρέπει να κινητοποιηθούν όλα τα μέσα για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης (της εφαρμογής) της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο Αλτούν.

Ο Ερντογάν απηύθυνε επίσης έκκληση «για έναν ενιαίο αγώνα κατά του Ισραήλ, προτρέποντας για συνοχή μεταξύ όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων». Κάτι που έχει ήδη συμβεί σε ένα μικρό βαθμό, με συναντήσεις μεταξύ των επαναστατικών παλαιστινιακών οργανώσεων με την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούτ Αμπάς. Σκοπός ήταν μια λύση «για την επόμενη μέρα», ώστε να εκλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλες τις παρατάξεις.

Μετά την εκλογική ήττα του κόμματος του προέδρου Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές και εν μέσω σαφούς κλίματος εναντίον του Ισραήλ, ο Ερντογάν θα πρέπει να εφαρμόσει ακόμα σκληρότερες κυρώσεις και επιθετική ρητορική κατά του Ισραήλ, αν θέλει την πολιτική του επιβίωση. Είναι απολύτως βέβαιο πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα τον παρουσιάσουν ως αδύναμο να αντιδράσει.

Λίγο αργότερα επανήλθε με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα στο Χ

«Το Ισραήλ διαπράττει αυτές τις φρικαλεότητες εδώ και πολύ καιρό. Είναι σε θέση να το κάνει αυτό επειδή δεν υπάρχει ισχυρή αντίδραση από τον δυτικό κόσμο», πρόσθεσε. «Καταδικάζουμε αυτή την άθλια επίθεση. Πρόκειται για τρομοκρατία. Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει και ο δυτικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί σε αυτή τη βαρβαρότητα το συντομότερο δυνατό».

«Το Ισραήλ στοχοποιεί δημοσιογράφους και επιτίθεται στην ελευθερία του Τύπου για να μην γίνουν αντιληπτές οι σφαγές του. Η αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις ενθαρρύνει επίσης το Ισραήλ. Αρκετά!» έγραψε ακόμα πιο σκληρά.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση ενάντια στις φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας. Όσοι σιωπούν απέναντι σε αυτές τις συστηματικές επιθέσεις είναι συνένοχοι στο έγκλημα της γενοκτονίας του Ισραήλ».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024