Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Γάζα - Ισραήλ: Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στη Χαμάς για σεξουαλική βία

Πόλεμος Γάζα – Ισραήλ: Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στη Χαμάς για σεξουαλική βία

Υπόκεινται πλέον σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ.

Οι χώρες της ΕΕ έβαλαν την Παρασκευή τις στρατιωτικές και ειδικές δυνάμεις της Χαμάς και την ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στον κατάλογο κυρώσεων του μπλοκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λόγω της ευθύνης τους για την εκτεταμένη σεξουαλική και έμφυλη βία κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Οι χώρες της ΕΕ δήλωσαν ότι οι Ταξιαρχίες Qassam και Al-Quds και η Δύναμη Nukhba υπόκεινται πλέον σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ.

Απαγορεύεται πλέον επίσης η παροχή κεφαλαίων προς αυτές, άμεσα ή έμμεσα. Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ είχαν ήδη χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις από την ΕΕ.

Βάσιμες ενδείξεις για σεξουαλική βία και ομαδικούς βιασμούς στις επιθέσεις της Χαμάς

Έκθεση των ΟΗΕ αναφέρει ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ασκήθηκε σεξουαλική βία κατά των γυναικών κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε ένοπλες συρράξεις Πραμίλα Πάτεν, βρέθηκε στο Ισραήλ από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου. Στόχος της αποστολής ήταν να συλλέξει, να αναλύσει και να επαληθεύσει πληροφορίες και μαρτυρίες σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής βίας που συνδέονται με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Συλλέχθηκαν αξιόπιστες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες, ενδεικτικές διαφόρων μορφών σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, σεξουαλικών βασανιστηρίων ή σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης. Στα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά, τα θύματα που υπέστησαν πρώτα βιασμό στη συνέχεια σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον δύο περιστατικά αφορούν το βιασμό των πτωμάτων γυναικών», αναφέρεται στην 24σέλιδη έκθεση του ΟΗΕ.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024