Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Δεν γνώριζε για την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τα παιδιά του ηγέτη της Χαμάς

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Δεν γνώριζε για την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τα παιδιά του ηγέτη της Χαμάς

Οι τρεις γιοι του Ισμαήλ Χανίγιε σκοτώθηκαν όχι λόγω της σχέσης τους με τον πατέρα τους, αλλά λόγω του ρόλου τους στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα

Το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Walla, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους, αναφέρει ότι κανένας κορυφαίος πολιτικός ηγέτης δεν συμμετείχε στην απόφαση να πραγματοποιηθεί αεροπορική επιδρομή η οποία σκότωσε τρεις από τους γιους και τέσσερα εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε.

Το χτύπημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάστηκε από τον ισραηλινό στρατό και την υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ή του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

Η δολοφονία των συγγενών του Χανίγιε «δεν συνέβη τυχαία»

Ο Ισμαήλ Χανίγιε

Οι τρεις γιοι του Χανίγιε σκοτώθηκαν όχι λόγω της σχέσης τους με τον πατέρα τους, αλλά λόγω του ρόλου τους στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, αναφέρεται. Το δημοσίευμα δεν ανέφερε τίποτα ωστόσο για τα εγγόνια του, τρία κορίτσια και ένα αγόρι.

Ο αναλυτής Sultan Barakat δήλωσε προηγουμένως στο Al Jazeera ότι η δολοφονία των συγγενών του Χανίγιε «δεν συνέβη τυχαία» και μπορεί να είχε στόχο να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η στιγμή που ο Χανίγιε μαθαίνει την τραγική είδηση

Τη δολοφονία των παιδιών του την επιβεβαίωσε και ο Χανίγιε, μιλώντας εχθές στο Al Jazeera, ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τριών γιων του: Χαζέμ, Αμρί και Μοχαμάντ.

Σήμερα ήρθε στο φως βίντεο που τον δείχνει τη στιγμή που συνεργάτης του τον ενημερώνει για την θάνατο των παιδιών του.

Ο Χανίγιε δήλωσε επιπλέον ότι οι θάνατοι των γιων και εγγονιών του δεν πρόκειται να οδηγήσει τη Χαμάς στην υπαναχώρηση από τις θέσεις της, που περιλαμβάνουν την οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την ασφαλή επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους.

«Γίνεται πόλεμος εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας»

«Εάν νομίζουν πως βάζοντας στο στόχαστρο τα παιδιά μου, την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις, θα υποχρεώσουν τη Χαμάς να αλλάξει τις θέσεις της, τρέφουν ψευδαισθήσεις», δήλωσε ο Χανίγιε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο εγκληματίας εχθρός οδηγείται από το πνεύμα της εκδίκησης και το πνεύμα της δολοφονίας και της αιματοχυσίας και δεν τηρεί κανένα πρότυπο ή νόμο», συμπλήρωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι 60 μέλη της οικογένειάς του έχουν σκοτωθεί από το έναρξη του πολέμου.

«Έχουμε δει [το Ισραήλ] να παραβιάζει τα πάντα στη γη της Γάζας. Γίνεται πόλεμος εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας. Υπάρχει μαζικός εκτοπισμός» κατέληξε.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024