Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Το Πεκίνο θα αντιδράσει στις αμερικανικές κυρώσεις κατά έξι κινεζικών εταιρειών

Κίνα: Το Πεκίνο θα αντιδράσει στις αμερικανικές κυρώσεις κατά έξι κινεζικών εταιρειών

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και μεγάλων εμπορικών δυνάμεων συνεχίζεται. Στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά η Κίνα.

Υπό την ομπρέλα της εθνικής ασφάλειας, η Ουάσινγκτον «εφαρμόζει τυχαία μονομερείς κυρώσεις και ασκεί «δικαιοδοσία εκ του μακρώθεν» (σ.σ. Long-arm jurisdiction)», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας. Την ίδια στιγμή η Κίνα και οι BRICS έχουν πάντα το κρυφό όπλο της δημιουργίας κοινού νομίσματος για τις συναλλαγές τους, με στόχο την αποδολαριοποίηση.

«Οι κινεζικές αρχές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μετά την τοποθέτηση από τις ΗΠΑ έξι εθνικών εταιρειών του Πεκίνου στον κατάλογο των οργανισμών που υπόκεινται σε εξαγωγικούς περιορισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου Χε Γιαντόνγκ.

«Η κινεζική πλευρά έχει λάβει γνώση της κατάστασης: για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα η αμερικανική πλευρά βάζει τη μία μετά την άλλη κινεζικές εταιρείες στον κατάλογο των υποκειμένων του εξαγωγικού ελέγχου λόγω των λεγόμενων θεμάτων που αφορούν τη Ρωσία και τον στρατό», δήλωσε ο ίδιος στην εβδομαδιαία ενημέρωση.

«Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» και θα ζημιωθεί ο ευρωπαίος καταναλωτής

«Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα και νόμιμα συμφέροντα των οντοτήτων της», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Υπό την ομπρέλα της εθνικής ασφάλειας, η Ουάσινγκτον εφαρμόζει τυχαία μονομερείς κυρώσεις και ασκεί «δικαιοδοσία εκ του μακρώθεν»», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τέτοιες ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν «τυπικό οικονομικό εξαναγκασμό και μονομερή εκφοβισμό. Η Κίνα το καταδικάζει έντονα αυτό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως τους τρόπους τους και να σταματήσουν να ασκούν αβάσιμες πιέσεις σε κινεζικές επιχειρήσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές τριών ρωσικών εταιρειών, έξι κινεζικών εταιρειών και δύο οντοτήτων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, οι εν λόγω οργανισμοί ενεργούν κατά των συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024