Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηλιούπολη: Από την καραμπίνα οι απαντήσεις για την οικογενειακή τραγωδία

Ηλιούπολη: Από την καραμπίνα οι απαντήσεις για την οικογενειακή τραγωδία

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο χρονικό των γεγονότων στην Ηλιούπολη, ωστόσο περιμένουν τις τελικές απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται ότι θα γραφτεί η τελευταία λέξη στο διπλό φονικό της Ηλιούπολης, όπου μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα σε διαμέρισμα το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής περιμένουν ορισμένες απαντήσεις ώστε να κλείσουν το φάκελο της υπόθεσης, που όπως φαίνεται πως ήταν μια οικογενειακή τραγωδία με δυσάρεστο τέλος.

Το σκηνικό του φονικού

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο in, όταν οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη, αντίκρισαν ένα σκηνικό που έμοιαζε περισσότερο σε ενδοοικογενειακή διαμάχη, παρά σε ληστεία που κατέληξε σε έγκλημα.

Μπορεί η πόρτα της κουζίνας να ήταν ξεκλείδωτη χωρίς ίχνη παραβίασης, να υπήρχε ακαταστασία στο χώρο και σπασμένα πράγματα, ωστόσο από το σπίτι δεν έλειπαν χρήματα και τιμαλφή, που θα ήταν πιθανώς η λεία των δραστών.

Έτσι οι αστυνομικοί απέκλεισαν την ύπαρξη τρίτου προσώπου στο σκηνικό των δύο δολοφονιών.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Αρκετά σημαντικά κρίνονται και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στις δύο σορούς, καθώς από την εξέταση που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι δύο θάνατοι έχουν χρονική διαφορά έως και 48 ώρες.

Η 63χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή με μία σφαίρα στο κεφάλι σε μία πολυθρόνα στο σαλόνι. «Από τη γυναίκα λείπει το μισό κρανίο» ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Ο θάνατος του 36χρονου όμως δεν ήταν άμεσος, γεγονός που φάνηκε και από τα σημάδια με αίμα στο πάτωμα και τους τοίχους. Από εντοπίστηκαν από το χώρο που βρέθηκε η καραμπίνα μέχρι το σημείο που έπεσε τελικά νεκρός.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το αν εντοπίζονται ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 36χρονου γιου ή αν στο όπλο υπήρχαν και άλλα αποτυπώματα, για να καταλήξουν στο τελικό πόρισμα για την οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε τη γειτονιά στην Ηλιούπολη.

Τι προηγήθηκε

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να εξακριβώσουν τι μπορεί να προηγήθηκε της δολοφονίας της 63χρονης γυναίκας, αλλά και πριν την αυτοκτονία -όπως όλα δείχνουν- του 36χρονου γιου της.

Για το λόγο αυτό έστειλαν τα κινητά των δύο θυμάτων στην Ασφάλεια προκειμένου να δουν προηγούμενες συνομιλίες ή κλήσεις μεταξύ μητέρας και γιου ή άλλων συγγενικών προσώπων. Παράλληλα, κανείς δεν γνωρίζει τις κινήσεις του 36χρονου μετά τη δολοφονία της μητέρας του και μέχρι να πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το προφίλ του 36χρονου

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να «φτιάξουν» το προφίλ του 36χρονου, ο οποίος βρέθηκε γυμνός στο κρεβάτι της μητέρας του.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες γειτόνων, ο 36χρονος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή.

«Ήταν μία πολύ ήσυχη οικογένεια, δεν είχαν δώσει κάποια αφορμή. Ο γιος είχε κάποια προβλήματα, έπαιρνε κάποια φάρμακα απ’ ότι έχω ακούσει. Ποτέ δεν είχαμε θέματα. Ανέβαινε στην ταράτσα και έκοβε βόλτες», είπε γείτονας της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφεραν γείτονες, είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενός ατόμου στην ταράτσα της οικίας λίγο πριν την αποκάλυψη του φονικού, με τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι ήταν ο 36χρονος, λίγες ώρες προτού αυτοκτονήσει.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024