Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία: Τα καλλιστεία «Μις Υφήλιος» διαψεύδουν τη υποψηφιότητα της Rumy Al-Qahtani

Σαουδική Αραβία: Τα καλλιστεία «Μις Υφήλιος» διαψεύδουν τη υποψηφιότητα της Rumy Al-Qahtani

«Άγνωστο γιατί η Rumy Al-Qahtani ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της»

Με μία ανακοίνωση-βόμβα ο Οργανισμός «Μις Υφήλιος» έρχεται να διαψεύσει την πολυσυζητημένη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στον διαγωνισμό του 2024 για πρώτη φορά στα χρονικά, είδηση ​​που αν ήταν αληθής θα σηματοδοτούσε το ντεμπούτο της χώρας της Μέσης Ανατολής στα καλλιστεία.

«Ψευδείς και παραπλανητικές» χαρακτηρίστηκαν οι αναφορές για τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στον διαγωνισμό με την 27χρονη καλλονή Rumy al-Qahtani, σύμφωνα με το CNN.


«Καμία διαδικασία επιλογής δεν έχει διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία και οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός είναι ψευδής και παραπλανητικός» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Οργανισμός «Μις Υφήλιος» καταρρίπτοντας τις φήμες και συνεπακόλουθα τις ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί για τις γυναίκες της Μέσης Ανατολής.

«Η Σαουδική Αραβία δεν θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό μας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι αυτό ισχύει τουλάχιστον «μέχρι να οριστικοποιηθεί και να επιβεβαιωθεί από την επιτροπή έγκρισης».


Το 27χρονο μοντέλο με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -Instagram, Facebook και TikTok- στις 25 Μαρτίου, έγραψε ότι ήταν «τιμή» που συμμετείχε στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, τονίζοντας πως η επιλογή της θα σήμαινε την συμμετοχή για πρώτη φορά της χώρας καταγωγής της στον διαγωνισμό ομορφιάς.

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κοινοποιήθηκαν στο Instagram, το Facebook και το TikTok, μεταξύ άλλων πλατφορμών, το μοντέλο της Σαουδικής Αραβίας έγραψε ότι ήταν «τιμή» που συμμετείχε στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος και σημείωσε ότι Η φαινομενική επιλογή της σήμανε την πρώτη για τη χώρα καταγωγής της. Την ανάρτηση συνόδευαν φωτογραφίες που φορούσε ένα βραδινό φόρεμα με παγιέτες, μια λαμπερή τιάρα και μία κορδέλα που έγραφε «Miss Universe Saudi Arabia».


Η ανακοίνωση της συμμετοχής της στα καλλιστεία έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και έγινε θέμα σε ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης ολόκληρου του κόσμου. Ωστόσο, παρά την διάψευση του Οργανισμό οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες εξακολουθούν να παραμένουν ανεβασμένες στους λογαριασμούς της Al-Qahtani στα social media.

«Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η δεσποινίς Rumy Al-Qahtani ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, αλλά αν θέλει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Σαουδικής Αραβίας, θα πρέπει να περάσει από την ίδια διαδικασία επιλογής με κάθε άλλη υποψήφια», δήλωσε εκπρόσωπος της Μις Υφήλιος στο CNN.


Από τον διαγωνισμό ομορφιάς έγινε γνωστό ότι περισσότερες από 100 χώρες θα εκπροσωπηθούν στον «Μις Υφήλιος» του 2024, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μεξικό τον Σεπτέμβριο. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας για τις διαγωνιζόμενες καθώς τα προηγούμενα χρόνια, όσες διαγωνίζονταν έπρεπε να είναι μεταξύ 18 και 28 ετών.

Ποια είναι η Rumy Al-Qahtani

Η Rumy Al-Qahtani είναι 27 ετών και έχει καταγωγή από το Ριάντ. Εργάζεται ως μοντέλο αλλά και ως δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου.

Η ίδια ανακοίνωσε τα νέα στο Instagram, γράφοντας: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στον διαγωνισμό Miss Universe 2024. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη συμμετοχή του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στα καλλιστεία Μις Υφήλιος».


Εκτός από το στέμμα της Μις Σαουδική Αραβία, η Al-Qahtani κατέχει πολλούς άλλους τίτλους κύρους, όπως Μις Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία), Μις Αραβικός Κόσμος Ειρήνης 2021 και Μις Γυναίκα (Σαουδική Αραβία).

Η Alqahtani όμως δεν έχει ασχοληθεί κατ’ αποκλειστικότητα με τη μόδα, αλλά η ακαδημαϊκή πορεία της είναι εξίσου αξιόλογη. Έχει πτυχίο οδοντιατρικής, γνωρίζει να μιλάει αγγλικά, γαλλικά και αραβικά και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024