Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΘΟ για Κασσελάκη: Δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της οικονομίας - Προσπαθεί να προκαλεί την προσοχή

ΥΠΕΘΟ για Κασσελάκη: Δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της οικονομίας – Προσπαθεί να προκαλεί την προσοχή

Το ΥΠΕΘΟ σχολίασε δηκτικά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με την ελληνική οικονομία και τις επιδόσεις που καταγράφει η χώρα μας

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης προσπαθεί να προκαλεί με κάθε τρόπο την προσοχή, αλλά η οικονομία δεν προσφέρεται για τηλεοπτικές και άλλες παραστάσεις», σημειώνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα όσα ανέφερε για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το ΥΠΕΘΟ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι δηλώσεις του στους Δελφούς τον εκθέτουν διότι, πέρα των άλλων, επιβεβαιώνουν ότι δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της οικονομίας».

«Καλό είναι να ενημερωθεί για τις πραγματικές επιδόσεις της οικονομίας»

«Ο κ. Κασσελάκης συστηματικά μηδενίζει κάθε πρόοδο που η χώρα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Μιλάει για ανύπαρκτη εξωστρέφεια, την ίδια ώρα που οι εξαγωγές (αγαθά και υπηρεσίες) από 73 δισ. το 2019 έφθασαν σχεδόν στα 100 δισ. το 2023», επισημαίνει το υπουργείο.

Και προσθέτει πως «μιλάει επίσης για ανύπαρκτες επενδύσεις, την ίδια ώρα που η Ελλάδα, μεταξύ 2019 και 2023, είναι πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σωρευτική αύξηση 43%, έναντι μόλις 1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη».

«Καλό είναι πριν ο κ. Κασσελάκης μιλήσει – όπως αναφέρει – με τους ξένους επενδυτές, να ενημερωθεί για τις πραγματικές, πολύ θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών και κατάκτηση των ίδιων των πολιτών», σημειώνει καταληκτικά το Υπουργείο Οικονομικών.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024