Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-3: Θρυλική νίκη και μπρέικ με το καλημέρα
Ο Ολυμπιακός σάρωσε με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο Μετς, έκανε το 1-0 στους τελικούς και πήρε το πλεονέκτημα της έδρας
Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… σίφουνας από το Μετς, αφού επικράτησε εύκολα του Παναθηναϊκού με 3-0 στον πρώτο τελικό της Volley League, κάνοντας το μπρέικ της έδρας με το «καλημέρα». Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήραν μία καθαρή νίκη, έκαναν το 1-0 στην σειρά των τελικών και πήραν πλεονέκτημα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Αμφίρροπο πρώτο σετ με τον Στερν να κάνει το 1-0
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο σετ και κατάφερε να προηγηθεί με 8-4. Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα με ένα σερί 4-0 χάρις στους δύο άσους του Σταύρου Κασαμπαλή (8-8), ενώ γύρισε εξ ολοκλήρου την κατάσταση (10-9) με τον τρίτο του άσο στο παιχνίδι, αυτή τη φορά από τον Γίρι Κόβαρ. Μέχρι το 13-12 οι «πράσινοι» κρατούσαν το προβάδισμα, πριν οι Πειραιώτες με τρεις διαδοχικούς πόντους ξεφύγουν με δύο πόντους (13-15).
Διαφορά που κράτησαν μέχρι και το τέλος (18-20, 20-22), καθώς στην αντεπίθεση του «τριφυλλιού» με τον Φερνάντο Ερνάντες στο φινάλε (22-23), ο Στερν το πήρε πάνω και έδωσε το πρώτο σετ του αγώνα και των τελικών στον Ολυμπιακό.
Ερυθρόλευκη ανατροπή και 2-0
Το σύνολο του Ντανιέλ Καστελάνι με ανεβασμένο ηθικό από το κλείσιμο του πρώτου σετ ξεκίνησε με φόρα και το δεύτερο, με συνέπεια να πάρει από νωρίς το προβάδισμα με 7-3. Η διαφορά που προσπάθησε να χτίσει ο Ολυμπιακός με τους συνεχόμενους πόντους του Δημήτρη Τζούριτς (8-12) δεν πήρε μεγαλύτερη διάσταση, καθώς ο Θοδωρής Βουλκίδης με δύο σερί πόντους, έναν στον πρώτο χρόνο και μετά με άσο, κατέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 10-12.
Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε για πρώτη φορά στο ματς σε 16-16, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το 22-22, όταν το «τριφύλλι» αποσπάστηκε με 24-22, χωρίς να καταφέρει να τελειώσει το σετ στις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο σε διάρκεια και σκορ σετ του αγώνα, καθώς έπρεπε να φτάσει στους 32 πόντους για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός. Ο Ιντάλγκο βγήκε μπροστά και με έναν άσο και μία κακή υποδοχή έδωσε το προβάδισμα με 2-0 στα σετ στην ομάδα του.
Άνετο νίκη και μπρέικ με το… καλημέρα
Στο τελευταίο σετ της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 3-7, με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να ζητά πάλι τάιμ άουτ. Οι πράσινοι έδειξαν αντίδραση και πέρασαν μπροστά με 12-10, αλλά στην συνέχεια έδειξαν ότι δεν έχουν τα ψυχικά αποθέματα για κάτι καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο έτοιμοι και χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, πήραν και το τρίτο σετ με 17-25, κάνοντας το 1-0 στην σειρά των τελικών.
Τα σετ: 23-25, 30-32, 17-25
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/3): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΑΕΛ Novibet και όλη την αγωνιστική δράση
- Super League: ΑΕΚ – ΑΕΛ Novibet στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Άρης υποδέχεται τον Ατρόμητο (pic)
- Επέστρεψε εντυπωσιακά ο Τέιτουμ μετά από 10 μήνες και οδήγησε τους Σέλτικς στη νίκη (120-100, vids)
- Μπαρτζώκας στους παίκτες του: «Παίξαμε σαν Ολυμπιακός, όλα τα εύσημα σε εσάς» (vid)
- ΜακΚίσικ: «Είμαι 35, αλλά ποιον καλύτερο θα βρει ο Ολυμπιακός στην θέση μου;»
- Αγωγή της μαγείρισσας κατά του Νεϊμάρ
- Μπαρτζώκας: «Βλέπετε τι μάχη γίνεται στην 10η, 11η θέση, παλεύουν ομάδες με τρομερό ρόστερ και καλούς προπονητές»
- Χέιζ-Ντέιβις: «Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442