Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Επιτομή της νεοφιλελεύθερης εμμονής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Χαρίτσης: Επιτομή της νεοφιλελεύθερης εμμονής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Ο Αλέξης Χαρίτσης επιτέθηκε σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά την παρέμβαση που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου στη Βουλή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς συνδέεται με οσμή σκανδάλου και αδιαφάνειας».

«Απαιτείται μια επανίδρυση του ΕΣΥ»

Δριμεία κριτική άσκησε και στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για μια αξιωματική αντιπολίτευση που «μετατρέπεται σε κόμμα ριάλιτι σόου, μετακινούμενο ταυτόχρονα στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής» και «έναν διεκδικητή της δεύτερης θέσης με θολό στίγμα και αντιφάσεις, που προτάσσει τη μεταγραφή εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ».

«Το νομοσχέδιο για την Υγεία επιτομή της νεοφιλελεύθερης εμμονής για διάλυση του κοινωνικού κράτους»

«Στα δεξιά της ΝΔ, η συνωμοσιολογική, εθνικιστική ακροδεξιά, η οποία στην πραγματικότητα μπορεί να λειτουργήσει ως μαξιλαράκι ασφαλούς υποδοχής για τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους οι οποίοι μετά θα επιστρέψουν στην μεγάλη αγκαλιά της ΝΔ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία, ο Αλέξης Χαρίτσης το χαρακτήρισε «επιτομή της νεοφιλελεύθερης εμμονής για διάλυση του κοινωνικού κράτους, με αιχμή τη δημόσια υγεία» τονίζοντας ότι «οδηγεί στην επέκταση του κύκλου εργασιών και του τζίρου των ιδιωτικών κλινικών στη χώρα μας, της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας, του τζίρου του μεγάλου ιδιώτη γιατρού στη χώρα μας και στις διαγνωστικές αλυσίδες».

Καταληκτικά τόνισε πως «απαιτείται μια επανίδρυση του ΕΣΥ. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση όμως από τις αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις που εισάγει η ΝΔ».

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024