Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μυστηριώδης Γκρέτα Γκάρμπο και η ξαφνική απουσία της από τα φώτα

Η μυστηριώδης Γκρέτα Γκάρμπο και η ξαφνική απουσία της από τα φώτα

Σε ηλικία 35 ετών, με τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, η Γκάρμπο αποσύρθηκε ξαφνικά, χωρίς να ξαναπαίξει ποτέ.

Η Embankment Films γυρίζει την ταινία Garbo: Leave Me Alone, ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την αινιγματική σταρ του κινηματογράφου που πέθανε το 1990. Το ντοκιμαντέρ θα έχει πρωτόγνωρο αρχειακό υλικό, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών φωτογραφιών της Γκάρμπο και επιστολών που έγραψε η εμβληματική ηθοποιός, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών.

Η παραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη και η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στα τέλη του τρέχοντος έτους, προτού προβληθεί στο Sky στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2025.

Η Lorna Tucker, στην προηγούμενη δουλειά της οποίας περιλαμβάνεται η ταινία της Katharine Hepburn Call Me Kate, θα αναλάβει τη σκηνοθεσία. «Αυτή είναι μια φυσική συνέχεια του Call Me Kate κατά κάποιο τρόπο, επειδή είναι μια παρόμοια εποχή, αλλά είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία, επειδή εδώ είναι κάποιος που μόλις έφυγε από [τη διασημότητα]», δήλωσε ο παραγωγός Nick Taussig στο Deadline.

«Βασικά είχατε μια νεαρή γυναίκα που ζούσε σε σχετική φτώχεια στη Σουηδία και κατέληξε να γίνει η βασίλισσα του Χόλιγουντ για ένα διάστημα, κάτι που είναι εξαιρετικό», εξήγησε ο παραγωγός Taussig

Δείτε το βίντεο 

Η μεγάλη άρνηση

Η Embankment Films συνεργάζεται με το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και τον Scott Reisfeld που διαχειρίζεται την περιουσία της Γκρέτα Γκάρμπο – και αυτές οι σχέσεις ξεκλείδωσαν τον θησαυρό του νέου αρχειακού υλικού. «Δραματικές βινιέτες θα χρησιμοποιηθούν στην ταινία για να ζωντανέψουν σημαντικές στιγμές».

Σε ηλικία 35 ετών, με τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, η Γκάρμπο αποσύρθηκε ξαφνικά, χωρίς να ξαναπαίξει ποτέ. Μέχρι το τέλος της ζωής της, μισό αιώνα αργότερα, αρνήθηκε σθεναρά κάθε ευκαιρία να επιστρέψει στην οθόνη, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα.

Η ταινία θα είναι μια σύγχρονη εξιστόρηση της ιστορίας της Γκάρμπο. «Βασικά είχατε μια νεαρή γυναίκα που ζούσε σε σχετική φτώχεια στη Σουηδία και κατέληξε να γίνει η βασίλισσα του Χόλιγουντ για ένα διάστημα, κάτι που είναι εξαιρετικό», εξήγησε ο παραγωγός Taussig. «Δεν υπήρχαν προνόμια και νομίζω ότι για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να το πούμε αυτό, να αφηγηθούμε αυτή την ιστορία της ανόδου της».

Σε ηλικία 35 ετών, με τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, η Γκάρμπο αποσύρθηκε ξαφνικά, χωρίς να ξαναπαίξει ποτέ

Photo: Wikimedia Commons

Ωραίες, μαζικές ταινίες

Η Embankment έχει προχωρήσει στη δημιουργία δικού της περιεχομένου που παίζει τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη. Έχει συνεργαστεί με τον βετεράνο βρετανό παραγωγό Kevin Loader και έφερε τους Taussig, Malcolm Neaum, Sophie Harmer και Henry Farrington για να ενισχύσει το τμήμα μη μυθοπλασίας της.

Το factual slate περιλαμβάνει την πρόσφατα ανακοινωθείσα ταινία του Riccardo Servini Dwarf Story, την οποία ανέλαβε το ITV, και το Strike του Daniel Gordon: An Uncivil War, για την απεργία των ανθρακωρύχων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σχέδιο χρηματοδότησης των μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ προβλέπει την προβολή τους στον κινηματογράφο, πράγμα που σημαίνει ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για κινηματογραφικά κίνητρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Taussig, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της Salon Pictures και παρήγαγε το ντοκιμαντέρ μόδας McQueen, δήλωσε ότι η Embankment Film θα χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα της στη χρηματοδότηση ταινιών για να δημιουργήσει μια σειρά φιλικών προς το φεστιβάλ ταινιών που θα έχουν επίσης απήχηση στο ευρύ κοινό.

*Με στοιχεία από deadline.com

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024