Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στην Ιταλία με διαφήμιση που απεικονίζει καλόγριες να τρώνε πατατάκια για... Θεία Κοινωνία

Σάλος στην Ιταλία με διαφήμιση που απεικονίζει καλόγριες να τρώνε πατατάκια για… Θεία Κοινωνία

Η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι καταφεύγει στη βλασφημία προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της. 

Μια ιταλική τηλεοπτική διαφήμιση που απεικονίζει καλόγριες να τρώνε πατατάκια αντί για ψωμί, ενώ λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία, κατηγορήθηκε για βλασφημία από μια εξοργισμένη ένωση Καθολικών τηλεθεατών.

Η διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων για τα Amica Chips – μια από τις κορυφαίες μάρκες για πατατάκια στην Ιταλία– λαμβάνει χώρα σε ένα μοναστήρι και ανοίγει με μοναχές που ετοιμάζονται να λάβουν τη Θεία Κοινωνία. Η προϊσταμένη μητέρα τους συνειδητοποιεί ότι η σκηνή είναι άδεια και έτσι τη γεμίζει με πατατάκια.

Με το Ave Maria να παίζει στο βάθος, οι μοναχές αρχίζουν να ετοιμάζονται για την Θεία Ευχαριστία από τον ιερέα. Ξαφνικά μια ανοίγει τα μάτια της και ακούγεται ένας ήχος από πατατάκια.

Η διαφήμιση, η οποία προβάλλεται στο Mediaset, τον μεγαλύτερο εμπορικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιταλίας, και άλλα ιδιωτικά δίκτυα, τελειώνει με μια καλόγρια να καταβροχθίζει ολόκληρο το πακέτο.

H Lorenzo Marini Group, η εταιρεία που δημιούργησε το διαφημιστικό, είπε ότι η καμπάνια στόχευε σε μια νεότερη αγορά και «με μια έντονη βρετανική ειρωνεία» και σκοπό είχε να «εκφράσει την ακαταμάχητη τραγανότητα των Amica Chips» με σκόπιμα υπερβολικό και προκλητικό τρόπο.

Ωστόσο, η στρατηγική δεν πήγε καλά, με την Aiart, μια ένωση Καθολικών τηλεθεατών, η οποία ζήτησε την «άμεση αναστολή της διαφήμισης».

Ο Τζιοβάνι Μπάτζιο, πρόεδρος της ένωσης, κατηγόρησε την εταιρεία ότι καταφεύγει στη βλασφημία προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024