Ισραήλ: Χιλάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων
«Ο κόσμος πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να τους πάρουμε πίσω»
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (7/4) στην Ιερουσαλήμ ζητώντας την απελευθέρωση των περίπου 130 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα έπειτα από έξι μήνες πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.
Ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και σκότωσαν 1.200 ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, σε στρατιωτικές βάσεις, σε δρόμους και σε ένα υπαίθριο ρέιβ πάρτι, ασκώντας επίσης σεξουαλική βία σε μερικά από τα θύματά τους, σύμφωνα με ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ.
Χιλάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων
Οι ένοπλοι συνέλαβαν επίσης 253 ομήρους, μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένους, πολίτες και στρατιώτες. Περίπου οι μισοί απ’ αυτούς απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο μιας ανακωχής στα τέλη Νοεμβρίου.
Συνομιλίες για να εξασφαλισθεί άλλη μια κατάπαυση του πυρός, που θα περιλάμβανε την απελευθέρωση δεκάδων άλλων από τους εναπομείναντες ομήρους, επαναλήφθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο.

Όμως μερικές οικογένειες ομήρων ανησυχούν, καθώς προηγούμενοι γύροι διαπραγματεύσεων δεν έφεραν αποτέλεσμα και μερικοί από τους ομήρους πεθαίνουν στην αιχμαλωσία.
«Ο κόσμος πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να τους πάρουμε πίσω», λέει η Μιχάλ Ναχσόν, 39 ετών, η οποία έφθασε από το ΤΕλ Αβίβ για να διαδηλώσει έξω από την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.
Πυρά κατά Νετανιάχου
«Είναι πάνω από την πολιτική. Είναι πάνω από τη θρησκεία, είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και αυτό ήρθαμε να φωνάξουμε σήμερα», πρόσθεσε.
Ενώ μερικοί γονείς ομήρων στη σημερινή συγκέντρωση κάλεσαν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να κάνει περισσότερα για να φέρει πίσω τους ομήρους, οι ομιλητές δεν έστειλαν πολιτικά μηνύματα και επικέντρωσαν στον πόνο τους και στην επείγουσα ανάγκη να επιστρέψουν σπίτι οι αγαπημένοι τους.
Όμως τις λίγες τελευταίες εβδομάδες οι διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης του Νετανιάχου έχουν ενταθεί. Μερικοί επικριτές διατυπώνουν κατηγορίες ότι ο βετεράνος ηγέτης σέρνει τα πόδια του στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια συμφνωία – μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442