Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ο Άλκης είμαι» - To συγκινητικό τραγούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη

«Ο Άλκης είμαι» – To συγκινητικό τραγούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη

Σήμερα ο Άλκης Καμπανός θα γιόρταζε τα 21α γενέθλιά του αν κάποιοι χούλιγκαν δεν αποφάσιζαν να κόψουν το νήμα της ζωής του

Πάνω από δύο χρόνια πέρασαν από τη μαύρη εκείνη μέρα που ο Άλκης Καμπανός, φίλαθλος του Άρη, δολοφονήθηκε στυγνά από δώδεκα χούλιγκαν στη Χαριλάου, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο Άλκης, αν ζούσε, θα γινόταν σήμερα 21 ετών. Όμως κάποιοι αποφάσισαν να του κόψουν το νήμα της ζωής μόνο και μόνο γιατί υποστήριζε μια ομάδα. Την αγαπημένη του. Τον Άρη.

Σήμερα 8 Απριλίου 2024, ημέρα των γενεθλίων του, η οικογένεια και οι φίλοι του 19χρονου αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού τιμούν τη μνήμη του με ένα τραγούδι σε στίχους του Κώστα Τουρνά και μουσική κι ερμηνεία του Δημήτρη Τσοπανέλλη.

Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη

Το μήνυμα

«Σήμερα 8 Απριλίου 2024 ο Άλκης, η οικογένεια και οι φίλοι του θα γιόρταζαν τα 21α γενέθλιά του. Τιμούμε τη μνήμη του παιδιού μας, του αδερφού μας δημοσιοποιώντας ένα συγκλονιστικό τραγούδι» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Δομής 1ης Φεβρουαρίου 2023 – Εις το Όνομα του Άλκη.

«Ήταν πριν από περίπου 26 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη βρισκόταν ακόμη στο μυαλό και στην καρδιά μας, ζητήσαμε από έναν μεγάλο καλλιτέχνη και Άνθρωπο, τον Κώστα Τουρνά, να γράψει ένα τραγούδι για τον Άλκη.

»Χωρίς καν να τον γνωρίζουμε προσωπικά. Γνωρίζαμε όμως το ταλέντο του και το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι. Μέσα σε 24 ώρες έγραψε και μας έστειλε τους συγκλονιστικούς στίχους του: Ο Άλκης είμαι.

»Όλο αυτό το διάστημα έχουμε κάνει σημαία μας τον προτελευταίο στίχο γιατί μας εκφράζει απόλυτα: ‘Ο Άλκης είμαι και μπορώ, μέσα από σένα πια να ζω, αρκεί να ξέρεις, να μιλάς, να σου μιλάω.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι στίχοι γράφτηκαν τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Στο τραγούδι δεν προστέθηκε/αλλάχθηκε καμία λέξη ή… όνομα έκτοτε».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024