Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παιδιά με αναπηρίες στέλνουν ηχηρό μήνυμα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός

Παιδιά με αναπηρίες στέλνουν ηχηρό μήνυμα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός

«Μπορεί να μην είναι εδώ ο Άλκης, αλλά σας παρακολουθεί από τον ουρανό»

Δύο χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, όταν 12 χούλιγκαν αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, επειδή υποστήριζε τον Άρη.

Ο Λέανδρος, ο Γιάννης, ο Σπύρος και η Μάγια, στο πλαίσιο δράσης της δομής «1η Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη Καμπανού», θέλησαν να στείλουν ένα ξεχωριστό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από το σημείο που ο Άλκης έπεσε νεκρός.

Τα τέσσερα παιδιά, φωτογραφήθηκαν με τις φανέλες διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων κάτω από την προσωπογραφία του και τα αγνά λόγια τους ήταν συγκινητικά.

«Ο Άλκης ενώνει οριζόντια και κάθετα την Ελλάδα»

Ο 10χρονος Λέανδρος, που αντιμετωπίζει οπτική αναπηρία, έγραψε ένα ποίημα σε μορφή braille για τον Άλκη, τον Νάσο, τον Μιχάλη και όλα τα παιδιά που χάθηκαν, όπως είπε, από το ποδόσφαιρο. Ο Λέανδρος φόρεσε το κασκόλ του αγαπημένου του ΠΑΟΚ και υπενθύμισε ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο Σπύρος, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αναλήψεις, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο μικρός είπε ότι αισθάνεται καλά για το γεγονός ότι βρίσκεται γύρω από τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο μικρός Γιαννάκης, ένα ακόμη παιδί με αναπηρία, αλλά και η Μάγια, το νεότερο σε ηλικία μέλος της δομής, έστειλαν επίσης με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μηνύματα κατά της οπαδικής βίας, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Μη με χτυπάτε άλλο», το οποίο γράφτηκε για τον αδικοχαμένο Άλκη.

Ο Λέανδρος, ο Γιάννης, ο Σπύρος και η Μάγια με τον πατέρα του Άλκη Καμπανού

Νωρίτερα, είχαν αφήσει λουλούδια στο σημείο όπου ακόμη έκαιγαν τα 19 κεράκια, τα οποία άναψαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στις 00:19, στη μνήμη του 19χρονου.

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, συνομίλησε με τον Λέανδρο ο οποίος του είπε πως «μπορεί να μην είναι εδώ ο Άλκης, αλλά σας παρακολουθεί από τον ουρανό».

«Ο Άλκης ενώνει οριζόντια και κάθετα την Ελλάδα», σημείωσε με τη σειρά του ο ιδρυτής και προεδρος της δομής, Λευτέρης Παππάς και συμπλήρωσε ότι «ο Άλκης μας ενώνει», αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Αθλητισμού για την καθιέρωση της «Ημέρας Φιλάθλου» κάθε 1 Φεβρουαρίου, η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Νίκης.

Δείτε βίντεο από τη δράση

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024