Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπιν Ράιτ και Σον Πεν - Ένας γάμος που έμοιαζε με το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ρόμπιν Ράιτ και Σον Πεν – Ένας γάμος που έμοιαζε με το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Παρά το γεγονός ότι έχει εργαστεί σε σημαντικές ταινίες και έχει συγκεντρώσει έξι υποψηφιότητες για Emmy και τέσσερις από τις Χρυσές Σφαίρες η ηθοποιός του Χόλιγουντ αναζητούσε πάντα την προσωσπική της ευτυχία. Το ίδιο έκανε και στον γάμο της με τον Σον Πεν -αλλά δεν το πέτυχε.

Στη δεκαετία του ’80, υπήρχε ένα σημαντικό ζευγάρι στο ραντάρ των δημοσιογράφων ψυχαγωγίας του Χόλιγουντ: Ο Σον Πεν και η Μαντόνα.

Στη συνέχεια, όταν το ζευγάρι χώρισε το 1989, ο Πεν επιβεβαίωσε γρήγορα την εκκολαπτόμενη σχέση του με τη συνάδελφό του ηθοποιό, Ρόμπιν Ράιτ. Αυτό που θα ακολουθούσε ήταν ένας γάμος 14 ετών που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πολύ ταραχώδης.

Το 1991, καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, την κόρη του Ντίλαν, και στη συνέχεια το 1993 απέκτησαν τον γιο τους, Χόπερ.

Χρόνια μετά, η Ράιτ εξήγησε ότι έβαλε την καριέρα της στην άκρη για χάρη της οικογένειάς τους, με τον Πεν να μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με την υποκριτική και τη σκηνοθεσία.

«Μαθαίναμε καθώς προχωρούσαμε», δήλωσε η Ράιτ στο Vanity Fair το 2015 για εκείνη την περίοδο. «Συμφωνήσαμε ως γονείς ότι δεν θα δουλεύαμε ταυτόχρονα, ώστε ένας από εμάς να είναι πάντα με τα παιδιά. Εκείνος έβγαζε περισσότερα χρήματα από ό,τι εγώ εκείνη την εποχή, οπότε ήταν μια απλή απόφαση: «Πήγαινε εσύ να δουλέψεις. Εγώ θα μείνω με τα παιδιά’».

Απανωτές αιτήσεις διαζυγίου

Το 1996, είχαν παντρευτεί. Αλλά κατά τη διάρκεια του 14ετούς γάμου τους, υπήρξαν πολλοί χωρισμοί ενδιάμεσα.

«Ο γάμος δεν είναι εύκολος, αλλά τις περισσότερες φορές είναι υπέροχος», δήλωσε ο Σον Πεν στο Entertainment Weekly το 1997. «Αγαπώ τη Ρόμπιν. Πάντα την αγαπούσα».

Ο πρώτος χωρισμός έγινε λίγο πριν από το γάμο τους το 1995. Ο δεύτερος ήταν το 2007, όταν η Ρόμπιν Ράιτ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Στη συνέχεια, μετά από τέσσερις μήνες, απέσυρε τα χαρτιά και συμφιλιώθηκαν.

Το 2009, αμέσως μετά την μη αναφορά του Πεν στην Ράιτ στην ομιλία του για την αποδοχή του Όσκαρ, κατέθεσε εκ νέου αίτηση διαζυγίου, πριν την αποσύρει ξανά λίγους μήνες αργότερα. Η τελευταία αίτηση διαζυγίου έγινε το 2010 και αυτή τη φορά το ζευγάρι χώρισε οριστικά. Το διαζύγιο ωστόσο, δεν ήταν φιλικό.

«Όταν παίρνεις διαζύγιο, όλες οι αλήθειες βγαίνουν προς τα έξω, κάθεσαι εκεί και σκέφτεσαι: «Τι στο διάολο έκανα; Γιατί επένδυσα σε αυτό το άτομο με αυτόν τον τρόπο;». Μπορεί να κάνει κάποιον πολύ πικρόχολο και πολύ σκληρό και κλειστό», δήλωσε ο Πεν στο Esquire. «Δεν είναι ντροπή να πούμε ότι όλοι θέλουμε να μας αγαπάει κάποιος. Καθώς κοιτάζω πίσω στη ζωή μου δεν αισθάνομαι ότι το είχα ποτέ αυτό».

Το 2009, αμέσως μετά την μη αναφορά του Πεν στην Ράιτ στην ομιλία του για την αποδοχή του Όσκαρ, κατέθεσε εκ νέου αίτηση διαζυγίου, πριν την αποσύρει ξανά λίγους μήνες αργότερα. Η τελευταία αίτηση διαζυγίου έγινε το 2010 και αυτή τη φορά το ζευγάρι χώρισε οριστικά. Το διαζύγιο ωστόσο, δεν ήταν φιλικό

Δείτε το βίντεο 

Τα πράγματα συνέβησαν γρήγορα στη ζωή της Ρόμπιν Ράιτ

Όταν ήταν δύο ετών, οι γονείς της χώρισαν και εκείνη και ο αδελφός της πήγαν με τη μητέρα τους. Δέκα ετών, το όνειρο της Ράιτ ήταν να γίνει μπαλαρίνα στο Μπρόντγουεϊ και προπονούνταν σχεδόν κάθε ώρα που ήταν ξύπνια.

Στα 14 της, ήταν μοντέλο, κάνοντας διαφημίσεις για τη Maybelline και τα Doritos. Στα 16 της, δοκιμάστηκε για το καστ μιας εφηβικής ταινίας του John Hughes, αλλά η Molly Ringwald έπαιρνε κάθε φορά τον ρόλο. Δεν πήρε ποτέ τηλεφώνημα από τον Hughes, αλλά η τηλεόραση της χτύπησε την πόρτα.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 1984 με την ταινία The Yellow Rose, ένα γουέστερν με συμπρωταγωνιστές τον Sam Elliot και τη Cybill Shepherd, και αμέσως μετά έγινε μια από τις πρωταγωνίστριες της Santa Barbara, μιας από τις μεγαλύτερες σαπουνόπερες της αμερικανικής τηλεόρασης.

Για 538 επεισόδια, υποδύθηκε την Kelly Capwell, την αθώα, ονειροπόλα κόρη της κεντρικής οικογένειας της σειράς, η οποία πολύ συχνά μπλέχτηκε σε απαγωγές, απόπειρες δολοφονίας και αδέλφια που εμφανίστηκαν από το πουθενά.

Το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπάει

Η Ράιτ έχει εργαστεί σε σημαντικές ταινίες και έχει συγκεντρώσει έξι υποψηφιότητες για Emmy και τέσσερις από τις Χρυσές Σφαίρες, αλλά ποτέ δεν πλησίασε στο να γίνει η μεγαλύτερη σταρ του κόσμου. Γιατί όχι; Επειδή δεν ήθελε να γίνει.

«Ω ναι, ήθελαν να με κάνουν την αγαπημένη της Αμερικής», δήλωσε στην Guardian. «Ήθελαν να με κάνουν την επόμενη μεγάλη νεαρή κοπέλα, τα αφεντικά των στούντιο πίσω από την κουρτίνα. Αλλά αυτό που συνέβη ήταν ότι απέρριψα πολλές ταινίες. Επιπλέον, ήμουν πολύ απασχολημένη με το να είμαι μητέρα εκείνη την εποχή». Το Χόλιγουντ συνέχισε να προσπαθεί, μέχρι που το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπάει.

Δείτε το βίντεο 

Ο έρωτας με τον Σον Πεν από την αρχή

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας State of Grace, το 1990 γνώρισε τον Σον Πεν και άρχισαν να βγαίνουν. Και οι δύο ήταν προηγουμένως παντρεμένοι. Εκείνη, για μερικά χρόνια με τον συμπρωταγωνιστή της στη Σάντα Μπάρμπαρα Dane Witherspoon και εκείνος με τη Μαντόνα, ένας πολυτάραχος γάμος που είχε γίνει η χαρά των ταμπλόιντς.

Πριν κλείσει τα 26 της χρόνια, η Ράιτ απέκτησε δύο παιδιά με τον Πεν. Έκαναν μια συμφωνία: ένας από τους δύο θα έπρεπε πάντα να βρίσκεται στο σπίτι για να φροντίζει τα παιδιά, το είδος της συμφωνίας που έχει συμβάλει στην πτώση πολλών υποσχόμενων ηθοποιών.

Παντρεύτηκαν. Η Ράιτ άρχισε να αποκαλείται Ρόμπιν Ράιτ Πεν και σταμάτησε να δέχεται τόσους ρόλους (μεταξύ 1987 και 1994 γύρισε μόνο τέσσερις ταινίες), ενώ ο σύζυγός της διεκδικούσε τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού της γενιάς του. Ο χολερικός Πεν και η γλυκύτατη Ράιτ ήταν μαζί για 18 χρόνια γεμάτα χωρισμούς και φτιάξιμο που τους μετέτρεψαν σε αγαπημένο θέμα του Τύπου, ο οποίος δεν σταματούσε να εξετάζει μια σχέση που συχνά παρουσίαζε ως απαγωγή, με τη Ράιτ να είναι το θύμα του συνδρόμου της Στοκχόλμης.

Όπως είχαν προβλέψει τα ταμπλόιντ, το ζευγάρι δεν είχε καλό τέλος.

«Ήθελαν να με κάνουν την επόμενη μεγάλη νεαρή κοπέλα, τα αφεντικά των στούντιο πίσω από την κουρτίνα. Αλλά αυτό που συνέβη ήταν ότι απέρριψα πολλές ταινίες. Επιπλέον, ήμουν πολύ απασχολημένη με το να είμαι μητέρα εκείνη την εποχή». Το Χόλιγουντ συνέχισε να προσπαθεί, μέχρι που το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπάει

Ο δύσκολος Πεν και το κυνήγι της ευτυχίας της Ράιτ  

Μετά το διαζύγιό τους, ο Πεν συνέχισε να έχει σχέσεις με μερικές γυναίκες υψηλού προφίλ.

Το 2011, είχε μια σύντομη σχέση με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Το 2013, ο Πεν και η Σαρλίζ Θερόν έγιναν ζευγάρι και ήταν μαζί για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Το 2020, ο Πεν παντρεύτηκε την Αυστραλή ηθοποιό Λέιλα Τζορτζ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε σχέση από το 2016.

Στη συνέχεια, το 2021, η Τζορτζ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου,

Όσο για τη Ράιτ, η καριέρα της εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά το House of Cards. Το 2016, ήταν μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, κερδίζοντας 420.000 δολάρια ανά επεισόδιο για την επιτυχία του Netflix.

Στη συνέχεια, το 2017, η Ράιτ ξεκίνησε σχέση με το υψηλόβαθμοστέλεχος Clement Giraudet, ο οποίος έχει εργαστεί για οίκους μόδας όπως ο Christian Dior, ο Balmain και ο Saint Laurent. Τον επόμενο χρόνο, παντρεύτηκαν στη Γαλλία.

Μετά από τέσσερα χρόνια γάμου, η Ράιτ και ο Giraudet κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου το 2022, επικαλούμενοι αγεφύρωτες διαφορές.

Η Ρόμπιν Ράιτ με τα δύο παιδιά της 

Το πέρασμα του χρόνου

Η Ράιτ δήλωσε πρόσφατα ότι προτεραιότητά της τώρα είναι να περνάει χρόνο με τα δύο παιδιά της, την Ντίλαν, 31 ετών, και τον Χόπερ, 29 ετών.

Όσο για το αν ο Πεν και η Ράιτ επικοινωνούν σήμερα, το ζευγάρι φωτογραφήθηκε το 2023 μαζί στο αεροδρόμιο του LAX. Το δίδυμο είχε να εμφανιστεί δημόσια μαζί από τον χωρισμό τους το 2010.

Ο Πεν δήλωσε ότι όσον αφορά τη συν-γονική σχέση, είναι σε πολύ καλύτερη θέση τώρα από ό,τι ήταν πριν από μερικά χρόνια, επιλέγοντας να κρατούν τα πράγματα χωριστά αντί να παίρνουν μαζί αποφάσεις για τη γονική μέριμνα και να τσακώνονται γι’ αυτές.

«Έχουμε πολύ ξεχωριστές σχέσεις με τα παιδιά μας σε αυτό το σημείο, και φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα έτσι, επειδή παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις».

Η Ράιτ, δήλωσε στο Vanity Fair ότι το πέρασμα του χρόνου βοήθησε τους δυο τους να ξαναβρούν τον σεβασμό και τη φιλία τους. «Το βλέμμα μου είναι στραμμένο προς τα εμπρός και δεν ήμουν ποτέ πιο ευτυχισμένη. Σέβομαι πάρα πολύ τον Σον και τα δύο εξαιρετικά παιδιά μας για να πουλήσω τις χαρές και τα βάσανά μας του παρελθόντος για δημόσια κατανάλωση και τροφή», είπε.

«Πιστεύω ότι ήμασταν μαζί όχι μόνο για να αποκτήσουμε τα υπέροχα παιδιά μας αλλά και για να μάθουμε πώς να αγαπάμε… για την επόμενη φορά, με τον σωστό τρόπο. Αυτό που ψάχνω τώρα στους ανθρώπους είναι η καλοσύνη».

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024