Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Θα χάσουμε τον πόλεμο», αν οι ΗΠΑ δεν ξεμπλοκάρουν το πακέτο των $60 δισ.
Εκκλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκρίνουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας - «Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα είναι δύσκολο ακόμα και να επιβιώσουμε ως χώρα», επέμεινε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα πως η χώρα του θα χάσει τον πόλεμο, αν η αναμενόμενη αμερικανική βοήθεια των 60 δισ. δολαρίων παραμείνει μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο, τη στιγμή που η Ρωσία αυξάνει την πίεση στην ανατολική Ουκρανία.
Ανησυχεί ο Ζελένσκι – Ασκεί νέες πιέσεις για το «παγωμένο» από πέρσι πακέτο οικονομικής βοήθειας
«Αν το Κογκρέσο δεν βοηθήσει την Ουκρανία, η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πρεσβευτές στην πλατφόρμα της ουκρανικής κυβέρνησης για τη συγκέντρωση χρημάτων United24.
«Θα ειναι δύσκολο να κερδίσουμε, ακόμα και να επιβιώσουμε» διαπιστώνει και υπογραμμίζει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα μας είναι δύσκολο να κερδίσουμε, ακόμα και να επιβιώσουμε» ως χώρα, επέμεινε, σύμφωνα με βίντεο της παρέμβασής του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, άλλα κράτη θα δεχθούν επίθεση», προειδοποίησε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος, εκτιμώντας ότι η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα το Φεβρουάριο του 2022, θα επέσειε τότε την πυρηνική απειλή για να φοβίσει τις δυτικές κοινωνίες.
Το αμερικανικό πρόγραμμα στρατιωτικής και οικονομικής αρωγής προς το Κίεβο, ύψους 60 δισ. δολαρίων, είναι μπλοκαρισμένο από πέρυσι στο Κογκρέσο εξαιτίας διαιρέσεων μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικανών, ενώ προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν το Νοέμβριο.
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442