Καύσιμα: Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρωζώνη η Ελλάδα
Η αύξηση στα καύσιμα προκαλεί προβλήματα σε οδηγούς και πρατηριούχους
Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους οδηγούς η αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Οι αυξήσεις επηρεάζουν όμως και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, καθώς οι καταναλωτές στη Βόρεια Ελλάδα προτιμούν να αγοράζουν φθηνή βενζίνη από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Συγκεκριμένα, την ανιούσα έχει παρει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, η οποία είναι μία ανάσα πριν «σπάσει» το φράγμα των 2 ευρώ. Η Eurostat δείχνει δε ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1,934, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759. Μάλιστα, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη.
Νέα αύξηση στη βενζίνη προς το Πάσχα
Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής μίλησε για την πορεία της τιμής των καυσίμων στο «MEGA Σαββατοκύριακο». «Οι φόροι είναι αυτοί που επιβαρύνουν την τιμή και βλέπουμε την τελική τιμή στα πρατήρια της Ελλάδας να είναι υψηλότεροι από ότι είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης», είπε αρχικά.
Χαρακτηριστικά, στην Σλοβακία η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,69 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι «Οι τιμές στην Αυστρία είναι στο 1,54 το πετρέλαιο, η Βουλγαρία είναι στο 1,37 και η Τσεχία στο 1,55 ευρώ».
Τέλος, ο πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής εκτίμησε ότι οδεύοντας προς το Πάσχα η τιμή της βενζίνης αναμένεται να ανέβει περισσότερο και να σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ στα περισσότερα ταμπλό των πρατηρίων.
Δείτε το βίντεο
- Φυλακές Δομοκού: Τα κενά, οι αντιφάσεις και τα σενάρια για τέταρτο πρόσωπο στη δολοφονία του ισοβίτη
- Για «βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, κάνει λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη
- Τραγωδία ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης: Τρεις νεκροί μετανάστες, αναφορές για αγνοούμενους
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Νέες ταινίες: Δράμα, ερωτισμός και animation
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442